Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η μεγάλη απάτη του Ηλία Λιανού (Αρχιρόδον) - Η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον έπιασε να ψεύδεται για την Ελλάκτωρ

Η μεγάλη απάτη του Ηλία Λιανού (Αρχιρόδον) - Η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον έπιασε να ψεύδεται για την Ελλάκτωρ
Πως ο Ηλίας Λιανός παλαιό στέλεχος της Proton Bank παραπλάνησε σκόπιμα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος 
Σχετικά Άρθρα

Κομβικός, στην επιχείρηση κατάληψης της Ελλάκτωρ αποδεικνύεται ο ρόλος της κυπριακής Astro Bank, πίσω από την οποία κρύβονταν ο «μάγος» της απάτης των δομημένων ομολόγων, Ηλίας Λιανός.
Ο σημαντικός ρόλος εκτελεστή που είχε αναλάβει με εντολές Reggeborgh, αποκαλύφθηκε πλήρως καθώς είχε την ατυχία να διαπιστωθεί ότι ψεύδεται, προφανώς επιβαρύνοντας ιδιαίτερα τη θέση του.
Δεν μπορεί πλέον να παριστάνει την αθώα…περιστερά.
Η ιστορία είναι στη βάση της, απλή.

Όταν άρχισε να εκτυλίσσεται η υπόθεση Ελλάκτωρ και η επιχείρηση κατάληψης από τον ολλανδό τυχοδιώκτη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απηύθυνε στον Ηλία Λιανό το εύλογο ερώτημα αν σχετίζεται με τις μετοχές Ελλάκτωρ που εμφανίζονται να ανήκουν στην κυπριακή Astro Bank.
Απαντώντας με πλεόνασμα θράσους, αρνήθηκε κάθε σχέση αλλά επειδή η απάντησή του δεν έπεισε, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήθελα να φθάσει στην αλήθεια, απευθύνθηκε στην κυπριακή αρχή κεφαλαιαγοράς.
Αυτή με τη σειρά της ζήτησε από την Astro Bank να δηλώσει σε ποιόν ανήκουν οι μετοχές και δίνει εντολές για συναλλαγές.
Η επίσημη απάντηση της τράπεζας είχε ένα όνομα: Ηλίας Λιανός.

Έτσι οι κυπριακές αρχές εντόπισαν την αλήθεια και ταυτόχρονα την παραπλάνηση με σκόπιμο ψέμα της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά ουσιαστικά και το σχέδιο άλωσης της Ελλάκτωρ.
Η Astro Bank, ουσιαστικά ο Η. Λιανός που είναι ανώτερο στέλεχος της κατασκευαστικής Αρχιρόδον, εμφανίζεται από το 2019 ως μικρομέτοχος της Ελλάκτωρ με μικρό ποσοστό, 0,01%.
Ωστόσο από τον Μάρτιο και έως τον Μάϊο του 2020, δηλαδή την περίοδο που αγοράζει μετοχές Ελλάκτωρ η Reggeborgh αγοράζει και ο Λιανός με κάλυψη Astro Bank.
Αρχίζει πλέον να εμφανίζεται στη Γενική Συνέλευση μετόχων ψηφίζοντας μαζί με την ολλανδική εταιρεία ενώ έχουν και τους ίδιους δικηγόρους.
Και όταν η αταίριαστη αυτή σχέση εντοπίζεται ξαφνικά οι μετοχές πωλούνται στην Atlas μια επενδυτική εταιρεία η οποία σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονταν με την Reggeborgh καθώς ήταν μαζί και μέτοχοι σε διάφορες εταιρείες.

Το γεγονός ότι ο Ηλίας Λιανός προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λέγοντας καταφανώς ψέματα δεν είναι το μοναδικό παράπτωμα.
Αποδεικνύεται ότι η Αρχιρόδον, συνεργάζεται στενά με την Boskalis που είναι στενός συνεργάτης της Reggeborgh σε διάφορα έργα.
Στελέχη όπως ο H.J. Hazewinkel συμμετέχουν στη διοίκηση της Boskalis αλλά και της Reggeborgh.
Η Boskalis συμμετέχει σε λιμενικά έργα στον Περσικό Κόλπο μαζί με την Αρχιρόδον.
Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Αρχιρόδον θα συνεργαστεί με την Ελλάκτωρ αν αναλάβει τον πύργο Marina Tower στο Ελληνικό, ενώ ενδιαφέρεται και για συνεργασία σε άλλο project.
Ένας - ένας οι πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου παραπλάνησης της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποκαλύπτονται και έπεται συνέχεια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης