Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η έξυπνη κίνηση της Intrakat, το πλάνο ανάπτυξης έως το 2025 και η AMK του Ιανουαρίου 2022

Η έξυπνη κίνηση της Intrakat, το πλάνο ανάπτυξης έως το 2025 και η AMK του Ιανουαρίου 2022

Ο στόχος των 2 δισ στις κατασκευές, οι κινήσεις σε ΑΠΕ και Real Estate - Η εταιρία Intrakat στοχεύει κατά την περίοδο 2022-2025 να υλοποιήσει έργα 2 δισ ευρώ στον κλάδο των κατασκευών

Σχετικά Άρθρα

Σε μια έξυπνη κίνηση που δείχνει τις διαθέσεις της, διαχωρίζοντας τις δραστηριότητές της σε πέντε τομείς, προχώρησε η Ιντρακάτ η οποία εντός του Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιήσει σημαντικού ύψους αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ειδικότερα η εταιρία πλέον θα έχει διακριτές δραστηριότητες και ξεχωριστή λειτουργία στον κατασκευαστικό κλάδο, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα ΣΔΙΤ (λειτουργία), το Real Estate και το Περιβάλλον και Τεχνολογία.
Η Intrakat έχοντας ένα πολύ καλό track record σε μεγάλα έργα όπως τα 14 αεροδρόμια της Fraport που ολοκλήρωσε επιτυχώς νωρίτερα από τον προγραμματισμό στοχεύει πλέον στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.
Ήδη η τάση της εταιρίας είναι εμφανής από το γεγονός ότι ενώ ο μέσος όρος κύκλου εργασιών την τελευταία τριετία ήταν 230 εκ ευρώ στο τέλος εξαμήνου του 2021 είχε ανεκτέλεστο υπόλοιπο της τάξεως των 800 εκ ευρώ.

Η εταιρία Intrakat στοχεύει κατά την περίοδο 2022-2025 να υλοποιήσει έργα 2 δισ ευρώ στον κλάδο των κατασκευών.

Ταυτόχρονα μέχρι το 2023 το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ θα είναι τουλάχιστον 100 MW και το 2025 τουλάχιστον 430 MW.
Στο Real Estate έχουν έως το 2025 προγραμματιστεί επενδύσεις 78 εκ ευρώ που αφορούν κυρίως σε τουριστικά projects και ειδικά Projects όπως φοιτητικές κατοικίες στην Πάτρα και κατοικίες για εργαζόμενους στη Μύκονο όπου βρίσκεται επίσης σε φάση υλοποίησης η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Καλό Λειβάδι.
Οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν φαίνεται ωστόσο να αποτυπώνονται στην πορεία της μετοχής της καθώς η αγορά αναμένει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου.
Η ισχυρή ομάδα
Ωστόσο είναι σαφές ότι η ομάδα που έχει συγκροτηθεί υπό το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πέτρο Σουρέτη δηλαδή ο κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης στο Real Estate που εξέπληξε την αγορά με την κίνηση του στο Καλό Λειβάδι της Μυκόνου, ο κ. Λουκάς Λαζαράκης στις ΑΠΕ, και ο κ. Δημήτρης Παππάς στα μεγάλα έργα και τις υποδομές μπορεί να δώσει ώθηση στην εταιρία στην οποία υπάρχει η ισχυρή παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη και του Δημήτρη Κούτρα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης