Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα εξέλιξη - Reggeborgh και Atlas συνδιοικούν εταιρία επενδύσεων – Ένας ακόμη προκλητικός συντονισμός μετόχων

Νέα εξέλιξη - Reggeborgh και Atlas συνδιοικούν εταιρία επενδύσεων – Ένας ακόμη προκλητικός συντονισμός μετόχων

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» πανηγύριζαν όταν εμφανίστηκε η Atlas ενώ πρόκειται για χρηματιστηριακή απάτη

Ολική ανατροπή του σκηνικού σχετικά με την ανοικτή έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορά τον συντονισμό των δύο μετόχων της Ελλάκτωρ, δηλαδή την ολλανδική Reggeborgh και την Βελγική επενδυτική εταιρεία Atlas.
Αποδεικνύεται ότι οι δύο μέτοχοι της Ελλάκτωρ δεν βρέθηκαν τυχαία στο μετοχολόγιο της εταιρείας αλλά συνεργάζονται στενά σε πολλές περιπτώσεις ενώ «έπαιξαν» το ίδιο παιχνίδι και στην περίπτωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην οποία ήταν μέτοχοι.
Προφανώς δεν βρέθηκαν από σύμπτωση μαζί, στην Ελλάκτωρ καθώς θυγατρική του ομίλου Atlas, η AtlasInvest Upstream, είναι κοινής ιδιοκτησίας των δύο αλλά και οι επικεφαλής των εταιρειών Χένρι Χόλτερμαν της Reggeborgh και Μαρσέλ φαν Πέκε της Atlas, είναι συνδιαχειριστές της εταιρείας και υπογράφουν τα οικονομικά αποτελέσματά της.

Στην Ελλάδα εμφανίζονταν ως αξιοπρεπείς επενδυτές που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, απέκτησαν κρυφά περίπου το 40% της Ελλάκτωρ ενώ στο Βέλγιο η επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης, δημοσίευε τα αποτελέσματα κι άλλες ανακοινώσεις της κοινής εταιρείας που συνδιοικούν.
Το ωραίο ήταν ότι εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι και έκπληκτοι από την έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για συντονισμό μετόχων ενώ τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την κατηγορία βρίσκονται στο διαδίκτυο, στο ΦΕΚ Βελγίου αλλά και άλλες πηγές εταιρικής ενημέρωσης όπως το companyweb.be.

Στην προσπάθειά τους μάλιστα να παραπλανήσουν το επενδυτικό κοινό και τις εποπτικές αρχές, ακολουθούν πρακτικές απίστευτου θράσους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 24 Ιουνίου 2021, ανακοίνωσαν επίσημα ότι ο όμιλος επενδύσεων Atlas, αποκτά μετοχές της Ελλάκτωρ και ελέγχεται από την ATLASINVEST HOLDING B.V, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τον Μαρσέλ φαν Πέκε.

Σε μία εβδομάδα τα «σαΐνια» της Atlas ανακάλυψαν μετοχές που ήταν σε θεματοφυλακή στην Astro Bank της Κύπρου και στην Barclay’s του Λονδίνου και τις αγόρασαν!
Αυτό θέλουν να πιστέψει η αγορά.
Βρέθηκαν μάλιστα ορισμένα media που παίζοντας το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» πανηγύρισαν επειδή «ένα από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης, μπαίνει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ» και συνεπώς «ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ και φαίνεται ότι χαίρει εκτίμησης διεθνώς»

Αυτό που τώρα γίνεται γνωστό είναι ότι την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε ενώπιον συμβολαιογράφου όπως επιβάλλεται, γενική συνέλευση μετόχων της εταιρείας AtlasInvest Upstream, οι δύο «άσχετοι» μέτοχοι και συνδιαχειριστές της εταιρείας υπέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα ενώ η διεθνής ελεγκτική εταιρεία ΕΥ παρουσίασε την έκθεση ελέγχου.

Και προφανώς, μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών οι δύο συνεργάτες στην μεγάλη χρηματιστηριακή απάτη της Ελλάκτωρ θα είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τα σχέδιά τους.
Μπορεί και να έκαναν μαζί ευχάριστο θερινό weekend, διασκεδάζοντας με την αφελή ελληνική αγορά που υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την είσοδο «σοβαρών» επενδυτών.

Σημειώνεται ότι η AtlasInvest διαθέτει περίπου 9,8% της Ελλάκτωρ που μαζί με το 29,9% της Reggeborgh, έχει ως αποτέλεσμα τον έλεγχο της μεγάλης ελληνικής εταιρείας.
Και όμως στο ιστότοπο της εταιρείας (www.atlasinvest.be) η Ελλάκτωρ δεν περιλαμβάνεται στις επενδύσεις της εταιρείας.
Ίσως επειδή δεν θεωρείται «εντελώς» δική της επένδυση…
Αντίθετα αναφέρεται η επένδυσή τους στη Varo Energy, που δραστηριοποιείται σε διυλιστήρια, αποθήκες και διανομής προϊόντων πετρελαίου και στην οποία είναι επίσης μέτοχος η Reggeborgh, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις αρχές και την αγορά, ίσως επειδή δεν είχαν την σιγουριά ότι εξασφάλισαν ασυλία…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης