Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα σχέδια της Καραμολέγκος στη εποχή μετά το Χρηματιστήριο - Συγχώνευση με ΕΜΚΑΡ και ανάπτυξη στη Ρουμανία

Τα σχέδια της Καραμολέγκος στη εποχή μετά το Χρηματιστήριο - Συγχώνευση με ΕΜΚΑΡ και ανάπτυξη στη Ρουμανία
Σήμερα δραστηριοποιείται στη Ρουμανία μέσω της Karamolegos Bakery Romania και στο πρώτο εξάμηνο του 2021 είχε άνοδο πωλήσεων άνω του 30%
Σχετικά Άρθρα

Συγχώνευση της ΕΜΚΑΡ με την Καραμολέγκος προβλέπεται μετά την έξοδο της τελευταίας από το Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει η αγορά της Ρουμανίας, όπου η Καραμολέγκος θέλει να αυξήσει την παρουσία της.
Σημειώνεται πως σήμερα δραστηριοποιείται στη Ρουμανία μέσω της Karamolegos Bakery Romania και στο πρώτο εξάμηνο του 2021 είχε άνοδο πωλήσεων άνω του 30%.
Η ΕΜΚΑΡ είναι η εταιρεία που κατέθεσε την προαιρετική δημόσια πρόταση και ελέγχεται κατά 100% από τον Εμμανουήλ Καραμολέγκο.
Ο τελευταίος κατέχει το 64,3% του συνόλου των μετοχών ενώ η ΕΜΚΑΡ έχει το 20,17%.

Μαζί με τα πρόσωπα που λειτουργούν συντονισμένα ελέγχεται συνολικά το 93,46% του συνόλου των μετοχών και επομένως δεν τίθεται θέμα να μην πετύχει η δημόσια πρόταση και να μην οδηγηθεί εκτός ΧΑ η εταιρεία.
Για μία ακόμη φορά ο λόγος εξόδου δεν είναι σημαντικός, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο και δεν πρόκειται να επιφέρει αλλαγές στη στρατηγική.
Ο Προτείνων θα συνεχίσει τη λειτουργία και τις δραστηριότητες χωρίς αλλαγές και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας του προσωπικού και των στελεχών σε αυτές.
Μετά τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο ενδέχεται να αλλάξει ο αριθμός και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας όσον αφορά τα μη εκτελεστικά μέλη, ενώ ο Προτείνων αναμένεται να προβεί σε συγκεκριμένες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπ' όψη το γεγονός ότι η Εταιρεία δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνεται πλέον με τις απαιτήσεις που τίθενται για τις εισηγμένες εταιρείες.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό της που είναι επιφορτισμένο με την τήρηση των κανονιστικών υποχρεώσεών της και των σχέσεων της με τους επενδυτές αναμένεται να ανατεθούν νέα διοικητικά καθήκοντα.
Επιπλέον, μετά τη διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Προτείνοντα με την Εταιρεία μέσω απορρόφησης του πρώτου από τη δεύτερη.
Να σημειωθεί πως η δημόσια πρόταση θα χρηματοδοτηθεί με τραπεζικό δανεισμό προερχόμενο από την Alpha Bank και υφίσταται ενεχυρίαση υπέρ της τράπεζας.
Σημειώνεται πως η Καραμολέγκος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τυποποιημένων ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Ορισμένοι από τους βασικούς πυλώνες της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου είναι:
(α) η διατήρηση της ηγετικής θέσης στην εγχώρια αγορά μέσα από την συνεχή καινοτομία και επέκταση της γκάμας των προϊόντων,
(β) η ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου στην εγχώρια αγορά του συσκευασμένου – τυποποιημένου ψωμιού, μέσω στρατηγικών κεφαλαιακών επενδύσεων σε μονάδες παραγωγής καθώς και σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής,
(γ) η ενίσχυση της παρουσίας στην αγορά της Ρουμανίας,
(δ) η εστίαση στην έρευνα και ανάπτυξη, με σκοπό την παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας,
(ε) η διατήρηση και συνεχής βελτίωση των αυστηρών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων, και (στ) η διαρκής βελτίωση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίδοσης και η διατήρηση της επιχειρηματικής λειτουργίας με βάση τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης