Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Bosch: Επενδύσεις - μαμούθ 10 δισ. ευρώ για τον εξηλεκτρισμό

tags :
Bosch: Επενδύσεις - μαμούθ 10 δισ. ευρώ για τον εξηλεκτρισμό

Για πρώτη φορά, οι παραγγελίες της εταιρείας που αφορούν την ηλεκτροκίνηση ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Επενδύσεις ύψους 10 δισ. ευρώ μεταξύ άλλων  στον εξηλεκτρισμό μέσω της ψηφιοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει η Bosch. «Οδηγεί» τον εξηλεκτρισμό δίνοντας προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση, την θέρμανση και τις υποδομές κτιρίων. Συμμετέχει στην παραγωγή υδρογόνου που βασίζεται στον πράσινο ηλεκτρισμό για την απομάκρυνση από τον άνθρακα στο πλαίσιο της «Πράσινης Συμφωνίας».

Άνοδος 22,4% στην αυτοκίνηση αρχές του 2022

Το 2022 για την Bosch στην Ελλάδα ξεκίνησε ανοδικά  με αύξηση στις πωλήσεις 22% και ανά επιχειρηματικό τομέα στην αυτοκίνηση που δίνει μεγάλη έμφαση, +22,4%, στην ενέργεια και τεχνολογία κτιρίων +23,6%, και τα εργαλεία +19,5%.

Στόχος να ελέγξει τις απώλειες από απόρροια του πολέμου

Με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές, ωστόσο, να πρέπει να μετακυλήσουν τις αυξήσεις των τιμών στους καταναλωτές λόγω της αύξησης των πρώτων υλών και των κρίσιμων προβλημάτων στους δρόμους της εφοδιαστικής αλυσίδας, η ζήτηση αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2023, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Αύξηση κερδοφορίας 3,2% το 2021

Το  2021 σε επίπεδο ενοποιημένων πωλήσεων στην Ελλάδα, η  Bosch έγραψε αύξηση 16% στα 221 εκατ. ευρώ, συνολικά με όλες τις θυγατρικές του ομίλου να καταγράφουν θετική πορεία, πιάνοντας τους ρυθμούς προ πανδημίας. Ειδικότερα, ανά επιχειρηματικό τομέα, η αυτοκίνηση που είναι στο μεγάλους στόχους της Bosch σημείωσε αύξηση 16,8%, στα 41,7 εκατ., η ενέργεια και τεχνολογία κτιρίων στα 11,7%, αύξηση 10,1% και τα ηλεκτρικά εργαλεία έκλεισαν με αύξηση 30,2% στα 11,4 εκατ.. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 3,2% στα 2,1 εκατ. το 2021 από 2 το 2020.

Στα 78,7 δισ. ευρώ, οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου

Σε επίπεδο ομίλου η Bosch, οι πωλήσεις το 2021 διαμορφώθηκαν στα 78,7 δισ., αύξηση 10,1% προς το 2021. Ανά επιχειρηματικό τομέα τα έσοδα από την αυτοκίνηση διαμορφώθηκαν στα 45,3 δισ. αύξηση 7,6% στη ενέργεια και ασφάλεια κτιρίων στα 5,9 δισ., αύξηση 7,8% στην βιομηχανική τεχνολογία στα 6,1 δισ., αύξηση 18,8% και στα 21 δισ. με αύξηση 12,7% στα καταναλωτικά αγαθά.

Το κόστος ενέργειας μειώνει τις προοπτικές

Το πρώτο τρίμηνο του 2022, καταγράφεται αύξηση στα έσοδα πωλήσεων κατά 5,2 % ενώ για το για το σύνολο του έτους κατά τις εκτιμήσεις οι πωλήσεις θα αυξηθούν περισσότερο από 6% με EBIT της τάξης του 3 έως 4% παρά την πιθανότητα παρουσίασης σημαντικών δυσκολιών, κυρίως λόγω του αυξανόμενου κόστους της ενέργειας, των πρώτων υλών και του εφοδιασμού.
Ο Δρ. Stefan Hartung, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH μια σημαντική αβεβαιότητα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και όλες οι συνέπειές του. Η τρέχουσα κατάσταση υπαγορεύει την μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Ο Όμιλος Bosch επικεντρώνεται σε αυτό και σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 3 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια σε κλιματικά ουδέτερη τεχνολογία, όπως ο εξηλεκτρισμός και το υδρογόνο, προσθέτει.
Κατά την Bosch o εξηλεκτρισμός αποτελεί την ταχύτερη διαδρομή προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, με την προϋπόθεση να βασίζεται στον πράσινο ηλεκτρισμό.
Αξιοσημείωτο το 2021,
οι παραγγελίες της εταιρείας που αφορούν την ηλεκτροκίνηση ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 10 δισ. ευρώ.

Έλενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης