Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιάννης Εμίρης (Alpha Bank): Η επιτυχής Δημόσια Εγγραφή της Dimand συνιστά αναγνώριση της εταιρείας

Γιάννης Εμίρης (Alpha Bank): Η επιτυχής Δημόσια Εγγραφή της Dimand συνιστά αναγνώριση της εταιρείας
Παρά την ιδιαιτέρως απαιτητική συγκυρία στην ελληνική και στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, η έκδοση συγκέντρωσε ζωηρό ενδιαφέρον
Η Alpha Bank ενήργησε ως σύμβουλος έκδοσης και συντονιστής κύριος ανάδοχος στη Δημόσια Εγγραφή της Dimand για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Παρά την ιδιαιτέρως απαιτητική συγκυρία στην ελληνική και στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, η έκδοση συγκέντρωσε ζωηρό ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.
Η απόφαση της Dimand για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, που ελήφθη από την εταιρεία σε συνεργασία με την Alpha Bank αποτελεί, επί της ουσίας, την πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από μία περίοδο 8 ετών χωρίς σχετική δραστηριότητα, και την πρώτη πραγματικά μεγάλου μεγέθους εισαγωγή νέας εταιρείας από το 2007.
Η Alpha Bank, ως κύριος τραπεζικός συνεργάτης της Dimand, έχει χρηματοδοτήσει πρωτοποριακά έργα αστικών αναπλάσεων (Αγ. Διονύσιος Πειραιά, Moxy Ομόνοιας, Μινιόν, Πύργος Πειραιά, Δυτ. Θεσσαλονίκη, Βοτανικός - Softex) που αλλάζουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Εγγραφής, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Τράπεζας Γιάννης Εμίρης, δήλωσε σχετικά:

«Σε ένα περιβάλλον εκτεταμένης αβεβαιότητας για τις διεθνείς χρηματαγορές, η Δημόσια Εγγραφή για την εισαγωγή της Dimand στο ελληνικό Χρηματιστήριο, και η θερμή ανταπόκριση από τους επενδυτές, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής αγοράς.
Αποτελεί, επίσης, ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς το άνοιγμα μίας κλειστής, μέχρι πρότινος, για τη χώρα μας, αγοράς – αυτής των Δημόσιων Εγγραφών.
Ευελπιστούμε ότι η δυναμική της συναλλαγής αυτής θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και σε άλλες δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.
Η Alpha Bank, ο αξιόπιστος εταίρος των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων εδώ και πολλές δεκαετίες, θα παραμείνει δραστήρια στον χώρο, φέρνοντας στην επενδυτική κοινότητα νέες, υψηλής ποιότητας και δυναμικής, συναλλαγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης