Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποχωρεί πλήρως από τη Ρωσία η H&M

Αποχωρεί πλήρως από τη Ρωσία η H&M
Ο Όμιλος H&M δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το 2009
Να αποχωρήσει πλήρως από τη Ρωσία αποφάσισε η H&M Group.
Ως εκ τούτου θα εκκινήσει μια διαδικασία διακοπής των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, ως μέρος της οποίας θα ανοίξει εκ νέου καταστήματα για να πουλήσει το υπόλοιπο απόθεμα, όπως ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία ένδυσης.
Ο Όμιλος H&M δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το 2009.
Διέκοψε όλες τις πωλήσεις στη χώρα τον Μάρτιο, μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.
«Δεδομένων των τρεχουσών λειτουργικών προκλήσεων και του απρόβλεπτου μέλλοντος, η εταιρεία ανακοινώνει σήμερα ότι αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία εκκαθάρισης της επιχείρησης στη χώρα», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ομίλου.
Η H&M θα επικεντρωθεί τώρα στη διασφάλιση «υπεύθυνου τερματισμού των εργασιών και υποστήριξη όλων των ενδιαφερόμενων συναδέλφων» τους επόμενους μήνες, ανέφερε η δήλωση.
«Στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης, η πρόθεση είναι να ανοίξουν ξανά προσωρινά τα φυσικά καταστήματα για περιορισμένο χρονικό διάστημα για να πουλήσουν το υπόλοιπο απόθεμα στη Ρωσία», ανέφερε η εταιρεία. Ολόκληρη η κατάργηση αναμένεται να οδηγήσει σε κόστος για τον όμιλο που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 2 δις σουηδικές κορώνες (περίπου 192 εκατομμύρια δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης