Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Sunlight Group: Εξαγόρασε τη γερμανική A. Müller στο πλαίσιο επενδυτικού πλάνου 560 εκατομμυρίων ευρώ

Sunlight Group: Εξαγόρασε τη γερμανική A. Müller στο πλαίσιο επενδυτικού πλάνου 560 εκατομμυρίων ευρώ
H ελληνική εταιρεία συνεχίζει την επέκτασή της

Ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της, αποτελεί για τη Sunlight Group, η απόκτηση του 51% της γερμανικής εταιρείας A. Müller GmbH Industriebatterien-Stromversorgungssysteme (A. Müller GmbH).
Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και εκτός δρόμου εφαρμογές, συνεχίζει την επέκτασή της. Εκτός δηλαδή από τις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιταλίας και της Ρουμανίας, όπου διατηρεί εγκαταστάσεις παραγωγής ή/και πωλήσεων, η Sunlight Group θα διαθέτει πλέον παρουσία στη Γερμανία αλλά και τις γειτονικές σε αυτήν χώρες, οι οποίες παρουσιάζουν ευρεία προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης ειδικά σε ό,τι αφορά τις καινοτόμες μπαταρίες λιθίου.
Η Sunlight Group συνεργάζεται με την A. Müller GmbH επί σειρά ετών για τη διάθεση των προϊόντων της. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά του ποσοστού πλειοψηφίας στην γερμανική εταιρεία, η Sunlight ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της κατά κύριο λόγο στις τεχνολογίες λιθίου, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν την βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής αλλά και για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Η σχετική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών υπεγράφη στις 17 Μαΐου του 2022 από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sunlight Group, Λάμπρο Μπίσαλα και τον ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο της Müller Anlagen GmbH & Co. KG (Müller Anlagen), Erik Müller.
Τη συναλλαγή ενέκρινε στη συνέχεια η ομοσπονδιακή επιτροπή ανταγωνισμού της Γερμανίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωσή της.

Περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο χονδρεμπόριο μπαταριών και συστημάτων τροφοδοσίας

Η A. Müller GmbH διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο χονδρεμπόριο μπαταριών, συστημάτων τροφοδοσίας, τεχνολογιών φόρτισης και αξεσουάρ. Η μητρική εταιρεία δραστηριοποιείται σε πέντε σημεία στη Γερμανία. Διατηρεί γραφεία πωλήσεων και διανομής στην Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ απασχολεί συνολικά περισσότερους από 130 εργαζόμενους. Η A. Müller παρέχει επίσης υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης μπαταριών από εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και αποκομιδής μπαταριών. Η απόκτηση του 51% της A. Müller GmbH από τη Sunlight, ενισχύει τη δυναμική της ελληνικής εταιρείας που αποκτά φυσική παρουσία σε δέκα και πλέον σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, αναπτύσσοντας περαιτέρω το δίκτυο πωλήσεων, διανομής και εξυπηρέτησης των πελατών της.

Πλάνο πενταετίας ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ

Σημειώνεται ότι η Sunlight Group βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης του επιχειρηματικού της πλάνου, συνολικού ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης την πενταετία 2021-2026. Της συγκεκριμένης συμφωνίας με την A. Müller προηγήθηκε η εξαγορά της PBM τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς αλλά και εκείνη της Technoform στα τέλη του 2021.
Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Sunlight βρίσκεται η ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας σε μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, τεχνολογίας μολύβδου – οξέος και ιόντων λιθίου. Επιδίωξή της αποτελεί επίσης η ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων και της αλυσίδας εφοδιασμού. Για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες επενδύσεις τόσο στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, όσο και σε αυτές που διατηρεί στο εξωτερικό. Οι επενδύσεις της εντοπίζονται στην προθήκη νέων και αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής και συναρμολόγησης, στην έρευνα και ανάπτυξη, στην ενίσχυσή της με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και σε κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων εταιρειών που πρόκειται να συμβάλουν στο όραμα της εταιρείας – όπως η εξαγορά της A. Müller.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης