Επιχειρήσεις

H Reggeborgh θα επενδύσει άλλα 100 εκατ. στην Ελλάδα, οι Μπάκος - Καϋμενάκης ετοιμάζουν ΑΜΚ 500 εκατ στην Intrakat και ο Μελισσανίδης

H Reggeborgh θα επενδύσει άλλα 100 εκατ. στην Ελλάδα, οι Μπάκος - Καϋμενάκης ετοιμάζουν ΑΜΚ 500 εκατ στην Intrakat και ο Μελισσανίδης
Σημαντικά κεφάλαια θα επενδύσουν στην Ελλάδα προσεχώς οι Μελισσανίδης, Μπάκος - Καυμενάκης και Εξάρχου αλλά και η Reggeborgh

Η Reggeborgh το ολλανδικό family office βασικός μέτοχος στον Ελλάκτωρ, πέραν της επένδυσης στην Alpha bank, σχεδιάζει να επενδύσει και νέα κεφάλαια άλλα 100 εκατ στην Ελλάδα σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς…
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επίσης έχει σοβαρές βλέψεις αφού ως γνωστό διερεύνησε την πιθανότητα να εξαγοράσει το ποσοστό του Λάτση στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Επίσης οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης μαζί με τον Εξάρχου σχεδιάζουν σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις και αύξηση κεφαλαίου άνω των 500 εκατ στην Intrakat που πρόσφατα εξαγόρασαν.

Η Reggeborgh θα επενδύσει νέα κεφάλαια στην Ελλάδα…

Μετά τον Ελλάκτωρ και την συμφωνία που υπήρξε με τους εφοπλιστές Μπάκο και Καυμενάκη μαζί με τον Εξάρχου η Reggeborgh έκανε δημόσια πρόταση και κατέχει το 46,15% του Ελλάκτωρ και μαζί με το 9,80% της Atlas το 55,95% της Ελλάκτωρ, αυξάνει την επενδυτική θέση στην Alpha bank και σχεδιάζει και νέες επενδύσεις 100 εκατ σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς. 
Η Reggeborgh επένδυσε 115 εκατ για να αποκτήσει το 5,16% της Alpha bank
Η Alpha bank έχει κεφαλαιοποίηση 2,16 δισεκ που ισοδυναμεί με τιμή προς λογιστική αξία P/BV 0,38 με τα κεφάλαια 5,67 δισεκ.
Η χρηματιστηριακή τιμή της Alpha bank βρίσκεται στα 0,92 ευρώ και κινείται κάτω από την τιμή της αύξησης στο 1 ευρώ αλλά με fair value σε συνθήκες ανάκαμψης της αγοράς – που δεν είναι της παρούσης – τα 1,20 ευρώ….


Οι εφοπλιστές Μπάκος – Καυμενάκης και ο επιχειρηματίας Εξάρχου σχεδιάζουν μεγάλη αύξηση 500 εκατ στην Intrakat

Οι εφοπλιστές Μπάκος – Καυμενάκης και ο επιχειρηματίας Εξάρχου ενισχύσουν την Intrakat που εσχάτως εξαγόρασαν, όπως έχει τονίσει το bankingnews σχεδιάζουν από τις αρχές του 2023 μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 500 εκατ.
Ο στόχος να ισχυροποιήσουν την θέση της εταιρίας στις κατασκευές αλλά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου ήδη κυοφορούνται σημαντικά deals και κάποια εξ αυτών… δεν είναι και μακριά…
Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχήμα Μπάκος – Καυμενάκης και Εξάρχου θα συνεχίσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.


Ο Μελισσανίδης ενδιαφερόταν για το 47,1% των ΕΛΠΕ - Έχει σοβαρές βλέψεις στην ελληνική αγορά

Διαπραγματεύσεις που ωστόσο δεν τελεσφόρησαν για την εξαγορά του 47,1% που κατέχει η Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση στα Ελληνικά Πετρέλαια, είχε πραγματοποιήσει ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης.
Ωστόσο ο Μελισσανίδης έχει σοβαρές βλέψεις στην ελληνική αγορά ενέργειας και καυσίμων... συνολικά...
Μετά την επιτυχημένη και άκρως επικερδή έξοδο του από τον ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Μελισσανίδης και έχοντας τεράστια ρευστότητα εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την ισχυροποίηση του στον κλάδο των πετρελαιοειδών στον οποίο ούτως ή άλλως δραστηριοποιείται μέσω της Aegean Oil.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βασικοί μέτοχοι των ΕΛΠΕ είναι η Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση με ποσοστό 57,1% ή 144 εκατ μετοχές και το ΤΑΙΠΕΔ με ποσοστό 35,5% ή 108 εκατ μετοχές.
Ενώ το deal δεν προχώρησε, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς και δυναμικούς έλληνες επιχειρηματίες που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια εμφανίζουν κεφαλαιοποίηση 2,1 δισεκ. ευρώ με την τιμή της μετοχής στα 6,87 ευρώ.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια με 4 δισεκ. κεφάλαια, και μόλις 2 δισεκ. δανεισμό αποτελεί ένα όμιλο με ισχυρή παρουσία στην διύλιση πετρελαίου στην Ελλάδα…
Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση λειτουργεί αμφίπλευρα και θετικά και αρνητικά… ωστόσο δημιουργούνται ισχυρές ευκαιρίες…
Ο Μελισσανίδης παραμένει ένας από τους ισχυρούς πόλους στον κλάδο εμπορίας και μεταφοράς πετρελαιοειδών και οι επιχειρήσεις του αποτελούν ένα εκ των βασικών συνεργατών των ΕΛΠΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης