Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Alpha Trust Ανδρομέδα: Παραιτήθηκε ο Ν. Κυριαζής, πρόεδρος του Δ.Σ. τον διαδέχεται η κα Μ. Βλαχοχρήστου

Alpha Trust Ανδρομέδα: Παραιτήθηκε ο Ν. Κυριαζής, πρόεδρος του Δ.Σ. τον διαδέχεται η κα Μ. Βλαχοχρήστου
Ο κ. Νικόλαος Κυριαζής, Πρόεδρος, Μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπέβαλε την παραίτησή του με ισχύ από 12.04.2023
Σχετικά Άρθρα
Η εταιρεία με την επωνυμία «ALPHA TRUST – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου» ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο την 12.04.2023 αποφάσισε, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, την κάλυψη της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κ. Νικόλαου Κυριαζή, με εσωτερική διαδοχή από την κα. Μαργαρίτα Βλαχοχρήστου. Ο κ. Νικόλαος Κυριαζής (Πρόεδρος, Μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) υπέβαλε την παραίτησή του με ισχύ από 12.04.2023. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε, μετά την παραίτηση του κ. Κυριαζή από τη θέση του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ., να μην προβεί σε αντικατάστασή του σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 2 του ν. 4548/2018 και σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του καταστατικού της Εταιρείας, και τα υπόλοιπα πέντε (5) μέλη του Δ.Σ. να συνεχίσουν τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της Εταιρείας.
Κατόπιν της ανωτέρω μεταβολής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά την συνεδρίασή του την 12.04.2023, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1. Μαργαρίτα Βλαχοχρήστου, Πρόεδρος, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
2. Φαίδων – Θεόδωρος Ταμβακάκης, Αντιπρόεδρος, Μη εκτελεστικό μέλος
3. Βασίλειος Κλέτσας, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος
4. Αλέξιος Σουλτογιάννης, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
5. Ελένη Λινάρδου, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και λήγει για το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την 23.06.2024, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι την αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας.
Κατόπιν της ως άνω παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαου Κυριαζή και από μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ως νέο μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων το Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, την κα. Ελένη Λινάρδου.
Συνέπεια των ανωτέρω, η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, με την από 11.04.2023 απόφασή της, συγκροτείται σε σώμα ως εξής:
1. Αλέξιος Σουλτογιάννης, Πρόεδρος (Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.)
2. Μαργαρίτα Βλαχοχρήστου, Μέλος(Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.)
3. Ελένη Λινάρδου, Μέλος (Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.)
Η θητεία των ανωτέρω μελών της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων συμπίπτει με τη θητεία του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα, διαρκεί μέχρι την 24.06.2024, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα συγκληθεί μετά τη λήξη της θητείας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης