Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι απαντά η MIG στους ισχυρισμούς Ηλιόπουλου για τα ακίνητα στη Σερβία - Η αποεπένδυση και οι ταμειακές ροές

Τι απαντά η MIG στους ισχυρισμούς Ηλιόπουλου για τα ακίνητα στη Σερβία - Η αποεπένδυση και οι ταμειακές ροές
Η μετοχή της ΜIG, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς (21 Απριλίου) από τις 24 Απριλίου έχει καταγράψει απώλειες της τάξεως του 62,54%
Σχετικά Άρθρα
Tην ορθότητα της αποτίμησης της αξίας των ακινήτων στην Σερβία (RKB ) από την American Appraisal συνεχίζει να υποστηρίζει η διοίκηση της ΜIG, έναντι των όσων ισχυρίστηκε πρόσφατα η πλευρά του εφοπλιστή κ. Μ. Ηλιόπουλου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της διοίκησης, η αποτίμηση της American Appraisal (203,7 εκατ. ευρώ) για 27 ακίνητα, ένα χώρο γραφείων 12.500 τ.μ και οικοπεδικές εκτάσεις σε 20 πόλεις της Σερβίας στηρίζεται στους επιτόπιους ελέγχους της ελεγκτικής εταιρείας.
Η τελευταία κάθε χρόνο με βάση τα μισθώματα - από τα καταστήματα των ακινήτων – προχωρά σε αποτίμηση με βάση τις προεξοφλημένες μελλοντικές ταμειακές ροές.
Αντίθετα, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, οι αποτιμήσεις των δυο εταιρειών Colliers – Μillenial αναφέρονται στην ρευστοποιήσιμη αξία των ακινήτων σε ενδεχόμενο πλειστηριασμό.
Σύμφωνα με την διοίκηση της MIG, τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πωλήσεις 6 ακινήτων σε τιμές υψηλότερες απο αυτές που είχε υπολογίσει η American Appraisal.
Πέρυσι, όπως ανακοινώθηκε, η MIG, στο πλαίσιο της αποπεπένδυσης από ακίνητα που είχαν μικρή συνεισφορά στα αποτελέσματα προχώρησε στην πώληση τριών ιδιοκτησιών, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ, έναντι λογιστικής αξίας στα βιβλία της RKB 4,6 εκατ. ευρώ ( βάσει της αποτίμησης της Am. Appraisal ).
Τα εμπορικά κέντρα της RKB εμφανίζουν πληρότητα και σε αρκετά έχουν προχωρήσει ανακαινίσεις ενώ φέτος η εταιρεία αναμένει λειτουργικά κέρδη ενώ εξετάζονται projects για την αξιοποίηση τεσσάρων οικοπεδικών εκτάσεων.
To 2022, o κύκλος εργασιών της RKB ήταν 7,1 εκατ. ευρώ (από 12,4 εκατ. ευρώ το 2021) και τα αποτελέσματα της ανήλθαν σε ζημιές 22,1 εκατ. ευρώ έναντι 12,3 εκατ. ευρώ το 2021.
Χθες μετά την παρέλευση του δεκαήμερου αναμενόταν να προχωρήσει η συναλλαγή με την Strix (ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων της ΜIG με το 79% των μετοχών της Attica), μια συναλλαγή επωφελής για τούς μετόχους, σύμφωνα με την διοίκηση, καθώς η εταιρεία θα απαλλαγεί από τους υψηλούς τόκους των δανείων (25 εκατ. ετησίως ).
Η δε αποτίμηση που δόθηκε για την Attica (569 εκατ. ευρώ) χαρακτηρίζεται ως υψηλή καθώς ποτέ στον παρελθόν δεν είχε πραγματοποιηθεί τέτοια προσφορά για την ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Tι αφορούσε η διαγραφή των 5 εκατ. ευρώ στα δάνεια της RKB

Σχετικά με την διαγραφή των 5 εκατ. ευρώ από τα δάνεια της RKB, αυτή αφορούσε τους τόκους υπερημερίας επί δανείων 90 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της στην διαπραγμάτευση αναδιάρθρωσης των δανείων με την τράπεζα Πειραιώς, ζήτησε την διαγραφή των τόκων υπερημερίας, μια συνήθης συναλλαγή των τραπεζών κατά την MIG ( πωλήσεις κόκκινων δανείων).
Η μετοχή της ΜIG, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς (21 Απριλίου) από τις 24 Απριλίου έχει καταγράψει απώλειες της τάξεως του 62,54% (κεφαλαιοποίηση 103 εκατ. ευρώ ).

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης