Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευρωσύμβουλοι: «Κλειδώνει» το εκτιμώμενο EBIDTA για την περίοδο 2023 - 2025

Ευρωσύμβουλοι: «Κλειδώνει» το εκτιμώμενο EBIDTA για την περίοδο 2023 - 2025
Το στρατηγικό σχέδιο της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.
Σχετικά Άρθρα
Ο Όμιλος της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. υλοποιώντας πιστά το στρατηγικό σχέδιο της Διοίκησης για την περίοδο 2021 – 2025, ήδη δρέπει τα αποτελέσματα των εξορθολογισμένων επιλογών του, ενώ καθίσταται σαφές ότι η μεγέθυνση του Ομίλου αποκτά σαφώς μονιμότερα αλλά και ευρύτερα χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, η εισηγμένη ξεκίνησε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο, ο οποίος ήδη εξελίσσεται σε επίπεδο πολύ ανώτερο των αρχικών εκτιμήσεων, με αποτέλεσμα σήμερα η Εταιρεία - παρά την ήδη εντυπωσιακή αύξηση των μεγεθών της για τη χρήση 2022, να έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» -σε υψηλά επίπεδα- το εκτιμώμενο EBIDTA για την περίοδο 2023 - 2025.
Η διαφαινόμενη ομαλοποίηση και σταθεροποίηση του πολιτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την εκτιμώμενη επιτάχυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της Ελληνικής Οικονομίας, έχουν ως αποτέλεσμα ο Όμιλος να επιταχύνει τις σχετικές διερευνητικές συζητήσεις και επαφές για τη στρατηγική συμμετοχή και σε άλλες, πέραν των υφιστάμενων, δραστηριοτήτων, με σκοπό να διαμορφώσει νέες πηγές εσόδων και αύξησης του EBITDA. Στο πλαίσιο αυτό:

- O Όμιλος συνεχίζει την πολιτική μείωσης του τραπεζικού δανεισμού, (μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο περίπου το εξάμηνο του τρέχοντος έτους) με αποτέλεσμα σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα να υπερβαίνουν τον τραπεζικό δανεισμό και, συνεπώς ο Όμιλος να έχει αρνητικό καθαρό χρέος. Σημειώνεται ότι, η τάση της ύπαρξης πλεονάζουσας ρευστότητας αναμένεται να συνεχισθεί και να ενισχυθεί, με αποτέλεσμα ο Όμιλος να εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές για την αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας και τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους μετόχους.

- H Εταιρία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαδικασιών για την πώληση του ενός εκ των δυο τμημάτων του κτηρίου της, γεγονός το οποίο όταν πραγματοποιηθεί θα ενισχύσει ιδιαίτερα σημαντικά τα ταμειακά της διαθέσιμα. Ήδη, η Εταιρία έχει λάβει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την πώληση του κτιρίου με τίμημα το οποίο υπερβαίνει σημαντικά τις αρχικές εκτιμήσεις της Εταιρείας, το οποίο εφόσον τελικά υλοποιηθεί θα έχει ως αποτέλεσμα την ανοδική αναθεώρηση του ύψους της ταμειακής ρευστότητας που μπορεί να διαθέσει η Εταιρεία για την επέκταση των δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς, σύμφωνα με το στρατηγικό της σχέδιο

Επιπρόσθετα, τόσο στο πλαίσιο αυτό, αλλά και ως έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, η Εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με Διεθνή Αμερικανικό Χρηματοοικονομικό Οίκο, με σκοπό την διασφάλιση και διαμόρφωση χρηματοδοτικού σχήματος για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης