Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη Δονούσα η πρώτη ακαδημαϊκή υποτροφία της doValue

tags :
Στη Δονούσα η πρώτη ακαδημαϊκή υποτροφία της doValue
Η πρωτοβουλία της doValue με τη συνεργασία της ExcellenSeas προσφέρει υποτροφίες στους φοιτητές που προέρχονται από ακριτικά και πολύ μικρά νησιά

Η Δονούσα αποτελεί ένα από τα ανατολικότερα νησιά των Κυκλάδων.
Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική Μυθολογία το νησί πήρε το όνομα του από τον θεό Διόνυσο. Ο Θησέας και η Αριάδνη σταμάτησαν στη Δονούσα, η οποία τότε ονομαζόταν «Δία», όταν επέστρεφαν από την Κρήτη. Ο Διόνυσος όταν είδε την Αριάδνη την ερωτεύτηκε και διέταξε τον Θησέα να τον υπακούσει και να αφήσει την Αριάδνη στο νησί.
Η Δονούσα χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους σαν τόπος εξορίας. Αργότερα έγινε γνωστή και στην Ιστορία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω του γερμανικού καταδρομικού «Γκαίμπεν», που ανεφοδιαζόταν στο ακρωτήριο Άσπρο, διαφεύγοντας έτσι των Αγγλικών και Γαλλικών πολεμικών πλοίων.
Παρά τη μεγάλη ιστορία της, όμως, η Δονούσα είναι ένα από τα ακριτικά νησιά όπου οι κάτοικοι του αντιμετωπίζουν αντιξοότητες σε καθημερινή βάση. Καθοριστικό ρόλο στη στήριξη των κατοίκων διαδραματίζει ο ιδιωτικός τομέας.

Aκαδημαϊκή υποτροφία

Με χορηγό τη doValue, η ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas στέκεται αρωγός στο όνειρο των σπουδών της Ειρήνης Πρασίνου, μίας εκ των λιγοστών μαθητριών της Δονούσας μετά την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο.
Η ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas διαθέτει τρεις άξονες: οικονομική βοήθεια, παροχή μέντορα ή επιστημονικού συμβούλου και πρακτική άσκηση. Έχει στόχο τη στήριξη στις ακαδημαϊκές τους σπουδές παιδιών τα οποία προέρχονται κυρίως από ακριτικά νησιά Ελλάδας, πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων.
Με τα εφόδια της υποτροφίας, η φοιτήτρια για τα 4 χρόνια των σπουδών της, μπορεί να ανοίξει ένα καινούριο και σημαντικό κεφάλαιο στη φοιτητική ζωή της και με μεγαλύτερη δύναμη να πετύχει τους στόχους της.
Donousa4.JPG
«Η υποτροφία που μου δόθηκε, μου δίνει μία σιγουριά για το μέλλον μου, τόσο το ακαδημαϊκό όσο και το επαγγελματικό. Οι συμβουλές, η καθοδήγηση και η οικονομική στήριξη που μου εξασφαλίζει η ExcellenSeas και χρηματοδοτεί η doValue, μου παρέχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στις καθημερινές απαιτήσεις» δήλωσε η Ειρήνη Πρασίνου, υπότροφος της ExcellenSeas με χορηγό τη doValue.
«Έχουμε επιτύχει έναν πολύ καλό αριθμό φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν μέσα από το πρόγραμμα, ήδη είναι 32 και φέτος φτάνουμε τους 40. Στόχος μας είναι να μπορούσαμε να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τη βοήθεια των χορηγών μας» δήλωσε η Ευγενία Τζαννίνη, Πρόεδρος του ΔΣ του ExcellenSeas.
Donousa2_1.png
Αναφερόμενος στις δράσεις «Αξίες Ζωής» ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece Τάσος Πανούσης δήλωσε: «Η έναρξη των πρωτοβουλιών αυτών από τα ακριτικά νησιά μας, σηματοδοτεί τη δέσμευση της doValue να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος των εσόδων που παράγονται από τη δουλειά των ανθρώπων μας. Αποτελεί συνειδητή επιλογή μας η στήριξη τόσο των ακριτικών σχολείων, αρχής γενομένης από την Ανάφη, συμβάλλοντας στη δημιουργία κινήτρων για τα παιδιά που προάγουν το μέλλον των περιοχών αυτών, όσο και η έμπρακτη στήριξη νέων ανθρώπων όπως η Ειρήνη από τη Δονούσα, στο ξεκίνημά τους να κατακτήσουν μέσα από τις σπουδές τους τον κόσμο. Στόχος μας είναι κάθε δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα και να στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της κοινωνίας».

Η ομάδα της ExcellenSeas

Με την υποτροφία ExcellenSeas, ο κάθε υπότροφος του προγράμματος χορηγείται για να καλύψει τις ακαδημαϊκές του δαπάνες. Την κοινότητα ExcellenSeas απαρτίζουν οι υπότροφοι, νυν και απόφοιτοι του προγράμματος, και η επιστημονική ομάδα συμβούλων. Η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές ΑΕΙ και καταξιωμένα στελέχη επιχειρήσεων.
Όραμα της κοινότητας είναι η κοινότητα να διευρύνεται με νέους υποτρόφους και μετά το πέρας του προγράμματος να βοηθούν ως σύμβουλοι με τη σειρά τους τα νέα μέλη.
Donousa3.png

Το πρόγραμμα «Αξίες Ζωής»

Στρατηγική στόχευση για τη doValue Greece είναι η δημιουργία μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αξίας και η ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους: εργαζόμενους, πελάτες, επενδυτές και κοινότητες.
Οι πολύτιμες και οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, ο σεβασμός, η φροντίδα και η υπευθυνότητα, αποτελούν για όλους στη doValue Greece, βασικά συστατικά της ίδιας της φιλοσοφίας της εταιρείας και συνθέτουν τον «πυρήνα» του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης.
Η εταιρεία δημιουργεί αξία και επιστρέφει έμπρακτα στην κοινωνία, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον.
Υπό την ομπρέλα του Προγράμματος #Αξίες Ζωής εντάσσεται ολόκληρο το ευρύ πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η doValue Greece και εστιάζει σε τρεις άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον, Υγεία.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει σημαντικές δράσεις, όπως:

  • την επισκευή και πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια που επλήγη διπλά, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις φθινοπωρινές πλημμύρες το 2021 ενώ η εταιρεία κάλυψε και τον νέο ιατρικό του εξοπλισμό. Παράλληλα, συνεχίζει να βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
  • τη χρηματοδότηση του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα» στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με τη δημιουργία του ειδικού χώρου #pamperingroom στην κλινική. Ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται διαρκώς και το οποίο η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει, με στόχο να παρέχει μια σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών ολιστικής αντίληψης. Ταυτόχρονα, η εταιρεία στηρίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου με τη δωρεά καινοτόμου επεμβατικού εξοπλισμού.
  • η εταιρεία συνέδραμε για δεύτερη χρονιά στο έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας
  • τη χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ
  • Η εταιρεία υποστηρίζει ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021 συνδράμοντας τον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας και της αξίας ως αναγνώριση της προσπάθειας, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους.
  • Η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν όπως στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τις 150 οικογένειες του χωριού.

Όλες οι πρωτοβουλίες της doValue Greece, συνθέτουν ένα σύνολο στοχευμένων δράσεων, που εμπνέονται και διαπνέονται απ’ όσα την οδηγούν στην καθημερινή εταιρική λειτουργία. Πρωτοβουλίες, που στα λίγα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα έχουν αφήσει ένα σημαντικό και διακριτό αποτύπωμα.
Με το Πρόγραμμα #Αξίες ζωής, η εταιρεία υποστηρίζει την ευζωία, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, καινοτομεί στον τομέα της υγείας, φροντίζει για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας, στέκεται δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης