Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άλλαξε χέρια το ακίνητο της ιστορικής «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσω πλειστηριασμού

Άλλαξε χέρια το ακίνητο της ιστορικής «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσω πλειστηριασμού
Κατακυρώθηκε με 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης
Σχετικά Άρθρα
Αλλάζει χέρια από σήμερα 21/2 το ακίνητο της ιστορικής κλωστουφαντουργίας «Μπριτάννια» στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ.
Το ακίνητο βγήκε με επισπεύδουσα τη doValue και με τιμή εκκίνησης με 3.354.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στα 3.354.001 ευρώ.
Οφειλέτιδα είναι η εταιρεία «Όμικρον Κύκλος Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Α.Ε.» («Όμικρον Κύκλος R.E.D. 1 Α.Ε»), πρώην «Sciens Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Α.Ε.», όπως μετονομάστηκε η «Πειραιώς Property Α.Ε.».
Η Μπριτάννια ιδρύθηκε το 1931 από την εδρεύουσα στο Μάντσεστερ CROSLAND MOOR & CO L.M.D, τον Κ. Ναθαναήλ και την εταιρεία «Γιαννούτσικος-Πετσιάβας», με αντικείμενο την κατασκευή μάλλινων υφασμάτων κασμηριών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τους 300 εργάτες το 60% ήταν κορίτσια, τα οποία ήταν τα καταλληλότερα να διεξάγουν μια εργασία τόσο λεπτή και επίπονη, όπως ήταν το κόψιμο των κόμπων κατά την ύφανση. Μάλιστα, οι υφάντριες και μανταρίστριες της Μπριτάννια φημίζονταν ότι είχαν ξεπεράσει και τα αγγλικά στάνταρντ.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Υφαντουργείου (250 ιστοί), του Βαφείου, του Πλυντηρίου και του Φινιριστήριου προερχόταν από αγγλικούς οίκους.
Στη διάρκεια του 20ού αιώνα και επί αρκετές δεκαετίες η Μπριτάννια παρήγαγε τα πιο ποιοτικά κασμήρια και γενικά κάποια από τα καλύτερα υφάσματα και ρούχα στην Ελλάδα.Όλα αυτά μέχρι το 2007, όταν πλέον δεν μπόρεσε να αντέξει τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις αθρόες εισαγωγές με συνέπεια να βάλει λουκέτο.
Το ακίνητο πέρασε στα χέρια της «Πειραιώς Property» το 2005 και τώρα οδηγείται στο σφυρί.
Πρόκειται για οικόπεδο, κατά τον προγενέστερο τίτλο κτήσεως, έκτασης 11.034,49 τ.μ. ενώ κατόπιν ρυμοτομήσεων, τακτοποιήσεων, καθορισμού οριογραμμών ρέματος κλπ, το απομένον οικόπεδο έχει τελική επιφάνεια 6.980,31 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Λυκούργου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, ενώ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.
Επί του οικοπέδου υφίσταται, σύμφωνα με τον αρχικό τίτλο κτήσεως, ένα βιομηχανοστάσιο, το οποίο αποτελείται από το κυρίως ισόγειο βιομηχανικό κτήριο, επιφάνειας 4.800 τ.μ., μετά των υπογείων χώρων του, επιφάνειας 1.200 τ.μ. Επίσης υφίσταται ένα μηχανουργείο (μονώροφο παλαιό κτίσμα), 430 τ.μ., ένα κτήριο λεβητοστασίου 110 τ.μ., ένα ισόγειο κτήριο πρατηρίου, 30 τ.μ. και ένα φυλάκιο (οικίσκος φύλακα), 50 τ.μ.
Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων φτάνει τις 6.620 τ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης