Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Ελλάκτωρ με 0,55 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου και σχέδια εξαγοράς της Avax (;) – Το νέο placement Εθνικής τέλη 2024

Ο Ελλάκτωρ με 0,55 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου και σχέδια εξαγοράς της Avax (;) – Το νέο placement Εθνικής τέλη 2024
Το συμπέρασμα ο Ελλάκτωρ ετοιμάζει τους επόμενους μήνες κάποιο μεγάλο deal..
Ορισμένες περιεκτικές ειδήσεις από τον ελληνικό μικρόκοσμο του επιχειρείν.

Ο Ελλάκτωρ θα διανείμει επιστροφή κεφαλαίου 0,55 ευρώ.
Ωστόσο μετά την πώληση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Motor Oil… ο Ελλάκτωρ ετοιμάζει deal… ίσως εξαγοράσει κάποια κατασκευαστική την εταιρία Avax… τονίζαμε πρόσφατα στο BN και φαίνεται κάτι υπάρχει στο παρασκήνιο.
Αλλά προσοχή ακόμη δεν υπάρχει deal…
Το συμπέρασμα ο Ελλάκτωρ ετοιμάζει τους επόμενους μήνες κάποιο μεγάλο deal..

Το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής αντί για 16 Απριλίου μετατίθεται έως τέλη Απριλίου 2024 και αυτό δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στο Ισραήλ.
Η μετάθεση σχετίζεται με τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα πριν το deal με τους Άραβες.
Έχουμε επισημάνει ότι η τελική τιμή θα καθοριστεί στα 20,4 ή 20,5 ευρώ.

Η Εθνική τράπεζα θα ήθελε να υλοποιηθεί το νέο placement για το 18,39% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Ιούλιο 2024… αλλά ο στόχος αυτός δεν φαίνεται ρεαλιστικός.
Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν έχει εξετάσει το νέο χρονοδιάγραμμα για το εναπομείναν ποσοστό στην Εθνική τράπεζα…
Θυμίζουμε ότι το placement για το 22% της Εθνικής υλοποιήθηκε στα 5,30 ευρώ και η τρέχουσα τιμή ανέρχεται περίπου στα 7,5 ευρώ…

Πότε θα γίνει το placement για το 18,39% της Εθνικής τράπεζας;

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, οπότε σύμφωνα με ορισμένους παράγοντες το Καλοκαίρι 2024 θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανο να υλοποιηθεί το placement για το 18,39% ή 168,2 εκατ μετοχών.
Εάν τελικά πραγματοποιηθεί μετά την αύξηση κεφαλαίου της Attica bank τότε το placement της Εθνικής θα υλοποιηθεί προς το τέλος του 2024.
Με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις με την μετοχή της Εθνικής στα 7,37 ευρώ η αξία των 168,2 εκατ μετοχών ανέρχεται σε 1,23 δισεκ. υπερβαίνει την αξία του ήδη πωληθέντος 22% των μετοχών.
Εικάζουμε ότι το placement της Εθνικής θα πραγματοποιηθεί σε τιμή πέριξ των 8,5 ευρώ όπερ σημαίνει ότι η τιμή στο χρηματιστηριακό ταμπλό θα έχει φθάσει στα 9 ή λίγο πάνω από 9 ευρώ.
Άρα 8,5 ευρώ Χ 168,2 εκατ μετοχές= 1,4 δισεκ. ευρώ… αυτός είναι ο στόχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης