Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mytlineos: Έρχονται κέρδη και από την άνοδο της τιμής του αλουμινίου - Ξετυλίγεται η ολοκληρωμένη στρατηγική της εταιρίας

tags :
Mytlineos: Έρχονται κέρδη και από την άνοδο της τιμής του αλουμινίου - Ξετυλίγεται η ολοκληρωμένη στρατηγική της εταιρίας
Η πολύπτυχη στρατηγική της Μυτιληναίος δείχνει ότι και το 2024 θα επιφυλάξει θετικές εκπλήξεις για τους επενδυτές
Η κορύφωση της γεωπολιτικής κρίσης με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δικαίωσε τον κ. Ε.Μυτιληναίο, ο οποίος από την αρχή του 2024 διέβλεπε ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα ήταν η καθοριστικότερη παράμετρος για το 2024.
Έτσι νέες κυρώσεις κατά του ρωσικού αλουμινίου μπλοκάρουν κάθε παράδοση στην Δύση νέων ποσοτήτων μετά τις 13/4/24 αλλά αφήνουν ανοικτή την χρήση υφισταμένων αποθεματικών.
Η τιμή του αλουμινίου ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή πολύ κοντα στα 2.500 δολ/τόνο, ενώ ανοδικά κινούνται και τα premiums.Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του Investing η τιμή είναι 2.481 δολ/τόνος, στοιχείο που ευνοεί την Mytilineos λόγω αύξησης των margins κερδοφορίας, καθώς το ενεργειακό κόστος των μονάδων αλουμινίου και αλουμίνας είναι χαμηλότερο. Και αυτό γιατί ο όμιλος χρησιμοποιεί από φέτος το δικό του ενεργειακό μείγμα με προνομιακές τιμές φυσικού αερίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης