Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Mytilineos γίνεται... METLEN και ετοιμάζεται για Λονδίνο - Μυτιληναίος: Έτοιμοι για νέες κορυφές - Νωρίς ακόμα για ΕΛΠΕ

H Mytilineos γίνεται... METLEN και ετοιμάζεται για Λονδίνο - Μυτιληναίος: Έτοιμοι για νέες κορυφές - Νωρίς ακόμα για ΕΛΠΕ
Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στα σχέδια για είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου
Σχετικά Άρθρα

Την αλλαγή του ονόματος της Mytilineos σε METLEN ανακοίνωσε συγκινημένος σήμερα (4/6/2024), ο πρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων.
«Μετά από αυτό, είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε νέες κορυφές», δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος και υπογράμμισε «είμαστε περήφανοι για τη Mytilineos. Είναι δύσκολη στιγμή, αλλά δεν εγώ προσωπικά το έχω χωνέψει».

Με το βλέμμα στο Λονδίνο

Παράλληλα, ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στο dual listing επισημαίνοντας ότι «το χρηματιστήριο στο οποίο επιθυμούμε να ενταχθούμε είναι αυτό του Λονδίνου. Είναι μια διαδικασία επίπονη και επιβαρύνει τα στελέχη μας που είναι ήδη πολύ φορτωμένα για να τρέξουν την ανάπτυξη της εταιρείας.
Ότι είναι να γίνει θα γίνει στην ώρα του.
Καθυστερήσεις δεν υπάρχουν αλλά μην βιάζεστε. Ελπίζω του χρόνου η Γενική Συνέλευση να γίνει αλλού».
Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι το dual listing δεν θα είναι καλό για το ελληνικό χρηματιστήριο, «εγώ έχω ευθύνη απέναντι στους μετόχους. Αναγνωρίζω όμως την προοπτική της εγχώριας αγοράς και γι’ αυτό προχωράμε στο dual listing».
445934353_25858625913753217_3926697870535922710_n_1.jpg
Το ενδιαφέρον για την Helleniq Energy

Εξάλλου, ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στα σενάρια που τον θέλουν να αυξάνει τη συμμετοχή του στην Helleniq Energy.
«Η Helleniq Energy έχει δυο μεγάλους μετόχους εκ των οποίων κανένας δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πουλήσει. Άλλο το placement.
Σέβομαι απόλυτα την οικογένεια Λάτση αλλά και τις διαδικασίες του δημοσίου. Αν αυτό αλλάξει και η υπόθεση τεθεί σε άλλη βάση, το πράγμα πάει αλλού. Η διύλιση είναι μια δραστηριότητα του ευρύτερου ενεργειακού τομέα στην οποία εμείς έχουμε παρουσία καιρό» επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για τα ΕΛΠΕ, δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Όταν και αν αυτό γίνει, θα το σκεφτούμε, με βάση τα δεδομένα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων ο κ.Μυτιληναίος τοποθετήθηκε για σειρά θεμάτων οικονομικής και ενεργειακής επικαιρότητας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Για τις μηδενικές-αρνητικές τιμές της ενέργειας στο Χρηματιστήριο: Ένα από τα βασικά θέματα των ενεργειακών εταιρειών στην Ευρώπη θα είναι οι αρνητικές τιμές της ενέργειας τις οποίες θα βλέπουμε περισσότερο και στην Ελλάδα. Οι σωστές καθετοποιημένες εταιρείες βρίσκουν τις λύσεις και τις χρησιμοποιούν υπέρ των ιδίων και των πελατών τους. Στο μέλλον οι αποδόσεις των ανανεώσιμων πηγών θα γίνονται λιγότερο ελκυστικές παράλληλα με την συγκέντρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε λίγους ισχυρούς ομίλους που θα μπορούνε να χειριστούν τη νέα πραγματικότητα.
  • Για τις επιδόσεις της εταιρείας: Η λειτουργική κερδοφορία θα κινείται σταθερά μεταξύ 1 και 1,2 δισ. ευρώ και η καθαρή πάνω από τα 600 εκατ. (το 2024 μπορεί να πάει προς τα 700) έως ότου αρχίσουν και ωριμάζουν οι επενδύσεις ή γίνει μια μεγάλη εξαγορά.
  • Η τιμή του αλουμινίου διεθνώς ανεβαίνει επειδή διαφαίνεται πρόβλημα έλλειψης βωξίτη. Γι αυτό η Mytilineos επένδυσε σε ορυχείο στην Γκάνα.
  • Για τις εκλογές στον ΣΕΒ, εξέφρασε την υποστήριξή του στον κ. Θεοδωρόπουλο και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.
  • Το 2025-2026 η ΜΕΤΚΑ θα είναι έτοιμη να επανέλθει στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Οι ευρωεκλογές

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα από τις ευρωεκλογές να προκύψει μια καλύτερη Επιτροπή και ένα καλύτερης ποιότητας Κοινοβούλιο, αλλά εξέφρασε επίσης τον φόβο να γίνουν πολύ μεγάλα λάθη στον ενεργειακό τομέα. Αν διακοπεί όπως είπε η τροφοδοσία της Αυστρίας από τη Ρωσία με φυσικό αέριο η τιμή του αερίου θα πάει στα 120 ευρώ και τη ηλεκτρικής ενέργειας στα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας, το απόγευμα της Τρίτης 4/6: 

Ένα νέο, ακόμη πιο δυναμικό κεφάλαιο στην πορεία εξέλιξής της MYTILINEOS Energy & Metals σηματοδότησε η σημερινή ημέρα, καθώς η Εταιρεία παρουσίασε τη νέα της επωνυμία και την ανανεωμένη εταιρική της εικόνα.
Ένα σημαντικό ορόσημο που αντικατοπτρίζει την ακλόνητη δέσμευση για ανάπτυξη, καινοτομία και παγκόσμιο αποτύπωμα.
Το μήνυμα της εξέλιξης της MYTILINEOS Energy & Metals σε Metlen Energy & Metals (Metlen) που συνδέεται άρρηκτα με την επιτυχημένη πορεία του μετασχηματισμού των τελευταίων ετών, μετέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε και ψηφίστηκε από τους μετόχους, παρουσία εργαζομένων, συνεργατών, αναλυτών και δημοσιογράφων, καθώς και όσων παρακολουθούσαν live την εκδήλωση από όλες τις χώρες δραστηριοποίησης και στις πέντε ηπείρους.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε:
«Είναι μια σημαντική, αλλά και δύσκολη στιγμή για μένα, καθώς όποιο όνομα και να διαλέξεις μετά από 115 χρόνια δεν θα είναι σαν το προηγούμενο. Το MYTILINEOS απέκτησε έναν εμβληματικό χαρακτήρα, κάτι για το οποίο εγώ και όλοι μας είμαστε περήφανοι.
Όσο δύσκολο και αν είναι για μένα, γιατί η εταιρεία είναι σαν το τρίτο παιδί μου, είμαστε αποφασισμένοι και προσηλωμένοι να πατήσουμε νέες κορυφές που δεν έχει κατακτήσει ποτέ ελληνική εταιρεία. Αυτή η θυσία του ονόματος - γιατί στην καρδιά μου έτσι είναι - αποδεικνύει ότι αν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό, δεν θα μας σταματήσει τίποτα».
Infographic_GR.jpg





Το νέο logo:
Metlen_Logo.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης