Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Metlen: Προχωρά η κατασκευή των 3 OCGTs για τη Drax στο Ηνωμένο Βασίλειο

Metlen: Προχωρά η κατασκευή των 3 OCGTs για τη Drax στο Ηνωμένο Βασίλειο
Οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2024
Ένα εξαιρετικά σύνθετο και πολύπλοκο στοίχημα κερδήθηκε όταν μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια τα ογκώδη εξαρτήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη τριών (3) μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε ανοιχτό κύκλο (OCGT) που κατασκευάζει η Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Drax.
Κάθε OCGT έχει παραλάβει πλέον έναν αεριοστρόβιλο Siemens Energy SGT5-4000F βάρους 332 τόνων, μια γεννήτρια βάρους 327,5 τόνων και έναν μετασχηματιστή βάρους 222 τόνων. Τα 9 αυτά τα φορτία έπρεπε να παραδοθούν μέσω του οδικού δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου, σε κάθε μία από τις τρεις τοποθεσίες: Hirwaun κοντά στο Aberdare στην Ουαλία, Progress in Eye στο Suffolk και Millbrook στο Bedfordshire.
Η μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη παράδοση ήταν η διαδρομή που μετέφερε τα εξαρτήματα στο Millbrook. Ένα ταξίδι 79 μιλίων από το λιμάνι του Tilbury στο Essex προς τον σταθμό παραγωγής Millbrook, διασχίζοντας μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των M25 και M1, μερικές φορές διασχίζοντας διασταυρώσεις και κατοικημένες περιοχές, με ταχύτητα πεζοπορίας.
Η παράδοση αυτών των εξαρτημάτων απαιτούσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και συντονισμού, το οποίο προϋπέθετε συνεργασία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τις τοπικές αρχές, τις υπηρεσίες κυκλοφορίας, κυβερνητικούς φορείς και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, αλλά και του κοινού που χρησιμοποιούσε τους οδικούς άξονες.
Metlen1.JPG
Με την ολοκλήρωση και αυτού του σημαντικού οροσήμου σε όλες τις εγκαταστάσεις, οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά, ώστε οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας να μπορούν να αρχίσουν να υποστηρίζουν την ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Συγκεκριμένα, τα OCGTs θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής, όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν επαρκούν για την ασφαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση, αλλά και υποστηρίζοντας την αυξημένη ζήτηση και τη σταθερότητα του δικτύου. Υπολογίζεται ότι κάθε μία μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει αρκετή άμεση ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες 150.000 νοικοκυριών.
Βάσει του προγραμματισμού, οι εν λόγω μονάδες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης