πάμε euro

Euro 2020: Αυτοί θα μας λείψουν από το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού!

Euro 2020: Αυτοί θα μας λείψουν από το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού!

Σχεδόν μία βδομάδα έχει μείνει περίπου για την πολυαναμενόμενη έναρξη του Euro 2020, ωστόσο κάποια σπουδαία ονόματα δεν θα είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν τις ομάδες τους.

Οι 24 εθνικές ομάδες είναι έτοιμες να πατήσουν στον αγωνιστικό χώρο στις 11 Ιουνίου, παλεύοντας για την κορυφή της Ευρώπης και την κατάκτηση του Euro. Οι περισσότερες ομάδες θέλουν να πάρουν τα «πρωτεία» από την Πορτογαλία, η οποία επικράτησε της Γαλλία στον τελικό του 2016 με 1-0, χάρις στο γκολ του Έντερ στην παράταση.

Προπονητές και παίκτες έχουν μπει στην τελική ευθεία πριν την σέντρα το βράδυ της 11ης Ιουνίου, ωστόσο δεν κατάφεραν όλοι να κλείσουν το «εισιτήριο» τους για το Euro. Η απουσία κάποιων εξ' αυτών, είτε έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών, είτε από επιλογή των τεχνικών τους, σίγουρα θα γίνει αισθητή.

1. Νικ Πόουπ (Αγγλία)

Ο Άγγλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με την Μπέρνλι, βοηθώντας για άλλη μία χρονιά τους «clarets» να παραμείνουν στην Premier League, τερματίζοντας στην 17η θέση με 39 βαθμούς και στο +11 από την Φούλαμ. Είχε τα περισσότερα clean sheet από κάθε άλλο Άγγλο τερματοφύλακα (11) και δέχθηκε συνολικά 37 γκολ στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, ο Τζόρνταν Πίκφορντ φάνηκε να χάνει «βαθμούς» στα μάτια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τον τερματοφύλακα της Έβερτον να είναι ασταθής σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στην σεζόν.

Pope.jpg

Παράλληλα, ο Ντιν Χέντερσον επέστρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον δανεισμό του στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μην μπορώντας να επαναλάβει τις εμφανίσεις του 2019-20 με τις «λεπίδες». Ο Πόουπ φάνηκε πως θα είναι αυτός που θα έπαιρνε φανέλα βασικού στα «Τρία Λιοντάρια», ωστόσο ένας τραυματισμός στο γόνατο τον ανάγκασε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να μείνει εκτός διοργάνωσης.

2. Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Ολλανδία)

Η σεζόν στην Αγγλία ξεκίνησε με υψηλές απαιτήσεις για την Λίβερπουλ, η οποία κλήθηκε να υπερασπιστεί το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Ωστόσο ο ίδιος είδε την σεζόν να τελειώνει άδοξα στις 17 Οκτωβρίου του 2020 και στον αγώνα απέναντι στην Έβερτον. Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έκανε επικίνδυνη έξοδο με αποτέλεσμα να τραυματίσει άσχημα στο γόνατο τον αμυντικό των «reds».

Van_Dijk.jpg

Οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί ρήξη χιαστών, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της και τις υποχρεώσεις με την εθνική Ολλανδίας. Ο φαν Ντάικ συνεχίζει την αποθεραπεία του από τον τραυματισμό, ώστε να είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν στην Αγγλία. Παρά την αδυναμία του να αγωνιστεί, βρέθηκε στις κερκίδες στην φιλική ισοπαλία απέναντι στην Σκωτία με 2-2, εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες του.

3. Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)

Η σεζόν ήταν δύσκολη για τον Ισπανό αμυντικό, ο οποίος έχασε αρκετά παιχνίδια μέσα στην χρονιά εξαιτίας των τραυματισμών. Το μέλλον του ίδιου στην Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται αμφίβολο αυτή την στιγμή, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να αποχωρεί από τον σύλλογο και τον Κάρλο Αντσελότι να είναι ο διάδοχος του στον πάγο της ομάδας.

Sergio_Ramos.jpg

Ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής για το Euro τον 35χρονο αμυντικό, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ήταν διαθέσιμος. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η Ισπανία θα πάει σε τελική φάση Euro χωρίς κανένα παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης. Η εμπειρία του Ράμος θα λείψει στους κρίσιμους αγώνες για την «φούρια ρόχα»», με τους Πάου Τόρες, Ομερίκ Λαπόρτ και Ντιέγκο Γιορέντε να πρέπει να καλύψουν το κενό του.

4. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία)

Ο Σουηδός επιθετικός επέστρεψε το 2019 στην Ιταλία και την Μίλαν, παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει τα 38 του χρόνια. Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο παραμένει στο Μιλάνο και είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Champions League την επόμενη χρονιά, όταν και θα έχει κλείσει τα 40 του χρόνια.

Ο Σουηδός διεθνής αποσύρθηκε από την Εθνική το 2016, μετά από τον αποκλεισμό της ομάδας από το Euro, χωρίς να πετύχει κανένα γκολ σε τρεις αγώνες. Το Νοεμβρίου του 2017, όταν και οι Σουηδοί εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, υπήρξαν φήμες για επιστροφή του Ιμπραΐμοβιτς, κάτι το οποίο διέψευσε γρήγορα ο Γιάνε Άντερσον.

Zlatan_Ibrahimovic.jpg

Τελικά ο «Ίμπρα» επέστρεψε στην Εθνική, με σκοπό να αγωνιστεί στο Euro, και αγωνίστηκε στους αγώνες προκριματικών για το Παγκόσμιο Κυπέλλου απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο. Ωστόσο λίγες μέρες πριν ο Άντερσον ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας, ο υψηλόσωμος επιθετικός τέθηκε εκτός δράσης με έναν τραυματισμό στο γόνατο, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να φορέσει το εθνόσημο για άλλη μία φορά σε Euro.

5. Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ (Αγγλία)

Μετά από άλλη μία «γεμάτη» σεζόν με την Λίβερπουλ σε Premier League και Champions League, αποφεύγοντας τα προβλήματα τραυματισμών, εν αντιθέσει με αρκετούς από τους υπόλοιπους παίκτες των «reds». Ο νεαρός Άγγλος βρέθηκε στις τελικές επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για το Euro 2020 και ήταν έτοιμος να κάνει την 2η του εμφάνιση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Alexander_Arnold.jpg

Το βράδυ της Τετάρτης (2/6) η Αγγλία υποδέχθηκε την Αυστρία σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Euro, επικρατώντας με 1-0 χάρις σε γκολ του Μπουκάγιο Σάκα. Ωστόσο μετά τον αγώνα έγινε γνωστό πως ο Αλεξάντερ – Άρνολντ είχε αποκομίσει ένα μυϊκό πρόβλημα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα το μέγεθος της ζημιάς. Τελικά ο δεξιός οπισθοφύλακας των «Τριών Λιονταριών» θα μείνει εκτός για 6 εβδομάδες, με τον Σάουθγκεϊτ να στρέφεται στους Κάιλ Γουόκερ, Ρις Τζέιμς και Κίραν Τρίπιερ για την θέση του βασικού.

6. Ντόμινικ Σομποσλάι (Ουγγαρία)

Ο 20χρονος μέσος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις την φετινή σεζόν με την φανέλα της Σάλτσμπουργκ, με την Λειψία να βγάζει από τα ταμεία της 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, υπογράφοντας συμβόλαιο για 4,5 χρόνια. Παρά το γεγονός πως μπορούσε να είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί, ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Szoboszlai.jpg

Ήταν εκείνος που στις 12 Νοεμβρίου του 2020, στον προκριματικό αγώνα με την Ισλανδία για το Euro 2020, έδωσε την πρόκριση στους «Μαγυάρους» με γκολ στο 92’, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Αν και βρέθηκε στις τελικές επιλογές του Μάρκο Ρόσι για την τελική φάση, αναγκάστηκε να αποσυρθεί την 1η Ιουνίου εξαιτίας ενός προβλήματος στους προσαγωγούς.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης