πάμε euro

Ιταλία: Πλησιάζει «ιστορικά» ρεκόρ της και δεν παύει να ονειρεύεται…

Ιταλία: Πλησιάζει «ιστορικά» ρεκόρ της και δεν παύει να ονειρεύεται…

Τις εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις της έχει φροντίσει να επιδείξει η Ιταλία, πριν από την έναρξη του EURO 2020, με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» να είναι αήττητη εδώ και τρία χρόνια!

Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις φαίνεται πως ξεκινά την περιπλάνηση της στο EURO 2020 η Εθνική Ιταλίας, με το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι να είναι αήττητο εδώ και μία τριετία, να μην έχει δεχθεί γκολ για 720 αγωνιστικά λεπτά και να επιθυμεί να μεγαλώσει τα προσωπικά της ρεκόρ, «καθρεφτίζοντας» την ιστορία της.
E3ETKkzWYAAzPTT_1.jpg

Αναλυτικότερα, οι Ιταλοί μετά την ολοκλήρωση της φιλικής αναμέτρησης απέναντι στην Τσεχία, μετρούν 8 σερί 90λεπτα με μηδέν παθητικό, γεγονός που συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, με την καλύτερη τους επίδοση να ξεκινά τον Οκτώβριο του 1972 και να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 1974 απέναντι στην Αυστρία.
E3HX0vBWUAMfXnv_1_1.jpg

Στις οκτώ αυτές αναμετρήσεις της μάλιστα έχει σκοράρει 25 φορές, έχοντας 13 διαφορετικούς σκόρερ, δίχως να έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ!

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της:

  • Ιταλία - Εσθονία (4-0)
  • Ιταλία - Πολωνία (2-0)
  • Ιταλία – Βοσνία (2-0)
  • Ιταλία - Β. Ιρλανδία (2-0)
  • Ιταλία - Βουλγαρία (2-0)
  • Ιταλία – Λιθουανία (2-0)
  • Ιταλία - Σαν Μαρίνο (7-0)
  • Ιταλία – Τσεχίας (4-0)

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Και αυτό διότι η Ιταλία πλέον είναι 27 αγώνες αήττητη, με την τελευταία της ήττα να χρονολογείται το 2018. Αν σε αυτό προστεθεί το γεγονός πως η καλύτερη της αήττητη επίδοση έχει πραγματοποιηθεί τη δεκαετία του 1930, και είχε διάρκεια 30 αγώνων, τότε γίνεται αντιληπτό το εξαιρετικό κατόρθωμα της ομάδας του Μαντσίνι.

Πλέον αν κατορθώσει να μην ηττηθεί στις αναμετρήσεις του 1ου ομίλου απέναντι σε Ελβετία, Τουρκία και Ουαλία, στις αναμετρήσεις της Ρώμης και του Μπακού, τότε θα «ισοφαρίσει» το δικό της ιστορικό ρεκόρ!
E3DPOf0XIAABSab_1.jpg

Βεβαίως και έχει πιθανότητες να το καταφέρει. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι γνώρισε άλλωστε δύο ήττες στις πρώτες 5 αναμετρήσεις του στον πάγκο της Ιταλίας από Γαλλία και Πορτογαλία, ενώ η ομάδα του έχει να δεχθεί γκολ για κάτι περισσότερο από μισό χρόνο, με τον Φαν Ντε Μπεκ να είναι ο τελευταίος που «νίκησε» τον Ντοναρούμα σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Αυτό είναι και το μοναδικό γκολ που έχει δεχθεί η ιταλική άμυνα σε 900 αγωνιστικά λεπτά. Άμεσο κέρδος αυτών των επιδόσεων αποτελεί η μεγάλη αισιοδοξία του κόσμου της γειτονικής χώρας. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αξιομνημόνευτο ρεκόρ, του οποίου η συνέχεια, αν υπάρξει τέτοια, θα πραγματοποιηθεί στο EURO, που «κλείνει» τα 60 χρόνια υπόστασής του.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης