πάμε euro

Euro 2020: Πρεμιέρα με Τουρκία – Ιταλία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Ολίμπικο»

Euro 2020: Πρεμιέρα με Τουρκία – Ιταλία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Ολίμπικο»

To Euro 2020 βρίσκεται επιτέλους στη σέντρα και όλα τα βλέμματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα είναι στραμμένα στο «Ολίμπικο», για την «καυτή» πρεμιέρα ανάμεσα σε Τουρκία και Ιταλία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων! (22:00, ANT1).

Μετά από τέσσερα χρόνια και «δώρο» έναν ακόμη από την πανδημία, η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επιστρέφει! Η αυλαία του EURO 2020 ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο, σ’ ένα ματς «φωτιά» ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία.

Η Ιταλία, οικοδέσποινα του 1ου ομίλου (από τις 9 που παίζουν «σπίτι» τους και τις συνολικά 11 διοργανώτριες χώρες) θα βρεθεί απέναντι σε ένα από τα πιο επικίνδυνα αουτσάιντερ.

Η πρεμιέρα θα γίνει στο «Ολίμπικο», μπροστά σε ως και 17.659 φιλάθλους, γεγονός που δίνει ένα καλό προβάδισμα στους γηπεδούχους, καθιστώντας τους παράλληλα και ξεκάθαρο φαβορί, όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά σ’ ολόκληρο τον όμιλο.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα επιδιώξει να επεκτείνει το αήττητο σερί της στα 28 παιχνίδια και να επικρατήσει της Τουρκίας, όπως έκανε (2-1) και στην πρεμιέρα του Euro 2000, στην μοναδική τους προηγούμενη συνάντηση σε τελική φάση.

 


Από την άλλη οι «φιλοξενούμενοι» θέλουν να ξορκίσουν τη γρουσουζιά που τους συνοδεύει στις πρεμιέρες του Euro, μιας και στους τέσσερις προηγούμενες αγώνες δεν κατάφεραν να πάρουν νίκη.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι πολλά υποσχόμενο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Ιταλοί στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας τους γέμισαν το «σακούλι» με 11 γκολ (!), 7-0 με το Σαν Μαρίνο και 4-0 με την Τσεχία. Όμως και οι Τούρκοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι ήρθαν στο τουρνουά για να πάρουν τους βαθμούς της πρόκρισης, αλλά και να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο με στυλ, θέλοντας να τραβήξουν τα βλέμματα. Στα φιλικά που έπαιξαν μέτρησαν δύο νίκες κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν (2-1) και Μολδαβία (2-0) και μια ισοπαλία (0-0) κόντρα στη Γουινέα.

Τώρα το μόνο που μένει είναι το πρώτο σφύριγμα του αγώνα για την έναρξη της αγαπημένης μας διοργάνωσης και ενός ποδοσφαιρικού μήνα που αναμένεται να προσφέρει πολλά γκολ, θέαμα, αγωνία αλλά και συγκινήσεις!


 

1ος όμιλος

Αγωνιστική

Ημέρα

Ώρα

Αγώνας

Παρασκευή 11/6

22.00

Τουρκία-Ιταλία

 

Σάββατο 12/6

16.00

Ουαλία-Ελβετία

Τετάρτη 16/6

19.00

Τουρκία-Ουαλία

   

22.00

Ιταλία-Ελβετία

Κυριακή 20/6

19.00

Ιταλία-Ουαλία

   

19.00

Ελβετία-Τουρκία


Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης