πάμε euro

EURO 2020: Oι ισοπαλίες «φοριούνται» πολύ από την Ιταλία!

EURO 2020: Oι ισοπαλίες «φοριούνται» πολύ από την Ιταλία!

Η έναρξη του EURO βρίσκεται πλέον προ των πυλών και η Ιταλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Τουρκία, στην δεύτερη πρεμιέρα της στην συγκεκριμένη διοργάνωση, με την ισοπαλία να είναι το πιο σύνηθες αποτέλεσμα σε τέτοια ματς για την «Σκουάντρα Ατζούρα».

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για μία ακόμη ευκαιρία της Ιταλίας να επιστρέψει στις δόξες του παρελθόντος. Να ξεκινήσει νικηφόρα την διοργάνωση, να συνεχίσει το αήττητο των 27 αγώνων που έχει ξεκινήσει την τελευταία διετία με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο και να κατακτήσει τον πρώτο της κορυφαίο τίτλο κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα.
E3EOGG2WYAQvYOW.jpg

Διαθέτει άλλωστε την ποιότητα να το πραγματοποιήσει. Ο Ιταλός προπονητής έχει βρει το «κουμπί» των ποδοσφαιριστών του, η Ιταλία έχει να δεχθεί γκολ εδώ και 8 παιχνίδια, με τα 12 να αποτελούν το προσωπικό της ρεκόρ, και σήμερα απέναντι στην Τουρκία, καλείται να επιβεβαιώσει την παράδοση που την θέλει να μην ηττάται στις 7 από τις 8 πρώτες αγωνιστικές που έχει συμμετάσχει.

Ας δούμε όμως τα αποτελέσματά της στις προηγούμενες φορές που αγωνίστηκε στην πρώτη αγωνιστική από το 1980 και έπειτα, έχοντας και σαν δεδομένο τα ρόστερ των ομάδων του πρώτου ομίλου:

  • Ιταλία – Ισπανία 0-0 (1980)

Σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο ανάμεσα σε Βέλγιο, Ισπανία και Αγγλία, οι Ιταλοί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις του αγωνιζόμενοι απέναντι στην Ισπανία, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με «λευκή» ισοπαλία.

  • 1992: Δεν συμμετείχε

E3QH6LOUYAIZjWq.jpg

  • Δυτική Γερμανία – Ιταλία 1-1 (1988)

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ιταλία αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του EURO, και στάθηκε απέναντι στην Δυτική Γερμανία, ούσα στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 1-1, με τους Ιταλούς να σκοράρουν με τον Μαντσίνι, και να καταλήγουν στην 2η θέση του ομίλου, παίρνοντας όμως την πρόκριση.

Παρόλα αυτά,  η πορεία τους αποδείχθηκε σύντομη, καθώς αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από την Σοβιετική Ένωση με 1-0.

  • 1992: Δεν συμμετείχε

Δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της, σε μία περίοδο που το ιταλικό ποδόσφαιρο θεωρούνταν ένα εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Ηττήθηκε στα προκριματικά από τη Νορβηγία, έφερε τρεις «λευκές» ισοπαλίες, και δεν ξεπέρασε το εμπόδιο της Σοβιετικής Ένωσης.

Άμεση συνέπεια των αποτελεσμάτων της ήταν ο αποκλεισμός που υπέστη, με τον φίλαθλο κόσμο της να μένει με την απορία, «τι θα γινόταν αν…»

  • Ιταλία – Ρωσία 2-1 (1996)

Αυτή ήταν η 4η συμμετοχή της Ιταλίας στην τελική φάση της διοργάνωσης, με την πρώτη αναμέτρηση να την φέρνει απέναντι στην Ρωσία. Εκεί επικράτησε με 2-1, με τον Καζιράγκι να πετυχαίνει δύο τέρματα, ο οποίος όσο περίεργο και αν φαίνεται, πέτυχε μόνο αυτά τα 2 γκολ με την Ιταλία στο EURO σε 3 αναμετρήσεις, σε ολόκληρη την καριέρα του.

  • Ιταλία – Τουρκία 2-0 (2000)

Η αλλαγή της χιλιετίας έφερε την Ιταλία στον πρώτο της τελικό μετά το 1968, στον οποίο προκρίθηκε με στρίψιμο δεκάρας έναντι της Σοβιετικής Ένωσης! Στο EURO του 2000 η Ιταλία ξεκίνησε την πορεία της επικρατώντας της Τουρκίας με 2-0, επικράτησε των Ρουμανία και Ολλανδία, δίχως να δεχθεί γκολ στην κανονική διάρκεια, και ηττήθηκε στον τελικό από την Γαλλία, στη παράταση και ενώ προηγούνταν μέχρι το 94’!
E3ETKkzWYAAzPTT_1_1.jpg

  • Δανία – Ιταλία 0-0 (2004)

Πρόκειται αναμφίβολα για μία σεζόν που κάθε Έλληνας αδυνατεί να λησμονήσει. Στην περίπτωση όμως των Ιταλών δεν συμβαίνει το ίδιο, μιας και η γειτονική μας χώρα, αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων, σε τριπλή ισοβαθμία Σουηδία και Δανία!

Πρώτο της παιχνίδι ήταν αυτό απέναντι στην Δανία , το οποίο ολοκληρώθηκε στο μηδέν.

  • Ολλανδία – Ιταλία 3-0 (2008)

Η χειρότερη σεζόν στην σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας σε κορυφαία διοργάνωση συνοδεύτηκε με την πρόκριση της Ιταλίας, ενώ βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο, πετυχαίνοντας μάλιστα νίκη επί των Γάλλων στην τελευταία αγωνιστική.

Πρώτη το της παιχνίδι στην εν λόγω διοργάνωση ήταν απέναντι στην Ολλανδία, στην μοναδική φορά που ηττήθηκε σε πρώτη αγωνιστική στην ιστορία της, μέχρι και σήμερα!
DzcWdxzXcAA4Yk5.jpg

  • Ιταλία – Ισπανία 1-1 (2012)

Εκεί επιβεβαιώθηκε η παράδοση που θέλει το EURO ανά 8 χρόνια να δίνει στην πρώτη αγωνιστική, ένα από τα ζευγάρια που θα φτάσει στον τελικό, ένα μήνα μετά. Αυτό συνέβη και πριν από 9 χρόνια, με την Ιταλία να έρχεται ισόπαλη με την Ισπανία με 1-1, αλλά να ηττάται στην συνέχεια, στον τελικό της διοργάνωσης με 4-0!
E3HX0vBWUAMfXnv_2.jpg

  • Βέλγιο – Ιταλία 0-2 (2016)

Ολοκλήρωσε τον όμιλό της στην 1η θέση, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις της με μία εξαιρετικά, δύσκολη νίκη, την οποία «σφράγισε» ο Γκρατσιάνο Πελέ με ένα γκολ στις καθυστερήσεις, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με 2-0!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης