πάμε euro

EURO 2020, Τουρκία-Ιταλία 0-3: La Vita è Bella!

EURO 2020, Τουρκία-Ιταλία 0-3: La Vita è Bella!

1ος όμιλος: Γκολ, θέαμα και εκπληκτικό ποδόσφαιρο από την εθνική ομάδα της Ιταλίας, η οποία διέλυσε με 3-0 την Τουρκία στην πρεμιέρα του Euro 2020…

Με τρομερή απόδοση και πίεση σε όλο το 90λεπτο, η Εθνική Ιταλίας μπήκε με το «δεξί» στο Euro 2020, νικώντας με το ευρύ 3-0 την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας, μέσα στο Ολίμπικο της Ρώμης. Ο Ντεμιράλ έβαλε σε λάθος δίχτυα το πρώτο τέρμα της διοργάνωσης και οι Ιμόμπιλε-Ινσίνιε ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο. Μπορείτε να δείτε τα ρόστερ του 1ου ομίλου εδώ!

Απόλυτη κυριαρχία της Ιταλίας αλλά δίχως αποτέλεσμα…

Οι «ατζούρι» μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Η εξαιρετική επιθετική λειτουργία της Τουρκίας που υπήρχε στα προκριματικά, είχε εξαφανιστεί από τον τρόπο που έπαιζε η Ιταλία.

Στο 18ο λεπτό, ο Λορέντζο Ινσίνιε έκανε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, όμως το δεξί σουτ του πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Τσακίρ. Οι Τούρκοι δεν αντέδρασαν και απλώς διατήρησαν την παθητική στάση που είχαν από την αρχή του αγώνα.

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι παραλίγο να βάλει ένα υπέροχο γκολ, όμως η κεφαλιά-βολίδα που έπιασε από το κόρνερ του Ινσίνιε, εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Τσακίρ. Όλα αυτά με την ολοκλήρωση 25 λεπτών αγώνα, όπου η Ιταλία έδειξε γιατί θεωρείται το φαβορί.

Το δυνατό σημείο της ομάδας του Μαντσίνι ήταν η αριστερή πλευρά, με τον Σπινατσόλα να συμμετέχει αρκετά στο επιθετικό μισό της χώρας του. Η Τουρκία από την άλλη, δεν μπορούσε να συνέλθει από την πίεση των πρώτων λεπτών και πολύ δύσκολα έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Η κυριαρχία των Ιταλών δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για χέρι, όμως ο ρέφερι δεν έδωσε τίποτα. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου, βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Ήταν μέχρι να… «ξυπνήσει» η Ιταλία!

Στο δεύτερο μέρος, η Ιταλία κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη μόνιμη πίεση που είχε στο πρώτο μέρος. Ο Ντομενίκο Μπεράρντι πήρε τη πάσα και πάτησε στην περιοχή με εντυπωσιακό τρόπο. Στο γύρισμα του, ο Μερίχ Ντεμιράλ έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-0 για την Ιταλία.

Αυτό ήταν και ο έναυσμα για τη «σκουάντρα ατζούρα» να ανέβει ακόμα περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Οι αντίδραση από τους Τούρκους δεν ήρθε ποτέ. Περισσότερο έχασε και άλλο έδαφος παρά έδειξε να ξυπνάει.

Πάνω σε αυτό πάτησαν οι Ιταλοί, οι οποίοι είχαν πάρει αρκετά μέτρα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Όμως, αυτό το παιχνίδι δεν γινόταν να χαθεί, ειδικά μπροστά στους οπαδούς της.

Ο μόνιμος κίνδυνος της τουρκικής άμυνας, Λεονάρντο Σπινατσόλα τελικά πλήγωσε τους Τούρκους. Ο έμπειρος μπακ βρέθηκε στην περιοχή, εκτέλεσε με το δεξί αλλά ο Τσακίρ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Εκεί, όμως, ήταν ο Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ήταν μόνος του και έκανε το 2-0 στο 66ο λεπτό.

Ο ρυθμός και η ορμή των Ιταλών δεν σταμάτησε. Η Τουρκία έπαιξε με τη «φωτιά» και το πλήρωσε, καθώς οι «ατζούρι» έκλεψαν τη μπάλα, ο Λορέντζο Ινσίνιε τη πήρε μέσα στη περιοχή και με εντυπωσιακό σουτ, έκανε το 3-0, τελειώνοντας το ματς στο 79ο λεπτό. Τρομερό δεύτερο ημίχρονο από τους Ιταλούς, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κυριαρχία τους.


Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει σιγά-σιγά καθώς οι Ιταλοί είχαν καθαρίσει το παιχνίδι και η Τουρκία απλώς είχε αποδεχθεί ότι η πρεμιέρα δεν ήταν στα μέτρα της. Στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης, οι "ατζούρι" πανηγύρισαν μία μεγάλης σημασίας νίκη και πλέον κοιτούν την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Ελβετία. Από την πλευρά των Τούρκων, το ματς κόντρα στην Ουαλία θα είναι πολύ σημαντικό για το αν θα συνεχίσουν στην διοργάνωση.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα – Φλορέντσι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Σπινατσόλα – Λοκατέλι (73′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Μπαρέλα – Μπεράρντι, Ιμόμπιλε (80′ Μπελότι), Ινσίνιε (80′ Κιέζα)

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ – Τσελίκ, Σογιουντσού, Ντεμιράλ, Μεράς – Γιοκουσλού (64′ Καβετσί), Γιαζιτσί, Τουφάν (64′ Αϊχάν) – Καραμάν, Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου

 

Βαθμολογία (1ος Όμιλος)
Ιταλία 3
Ελβετία 0
Ουαλία 0
Τουρκία 0

Επόμενοι αγώνες (2η Αγωνιστική)
Τουρκία - Ουαλία (16/6)
Ιταλία - Ελβετία (16/6)


Νότης Χάλαρης

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης