πάμε euro

EURO 2020, Ουαλία – Ελβετία 1-1: Δίκαιη μοιρασιά με γκολ από «στατικές φάσεις»

EURO 2020, Ουαλία – Ελβετία 1-1: Δίκαιη μοιρασιά με γκολ από «στατικές φάσεις»

1ος όμιλος: Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε αμφότερες ομάδες, έπειτα από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα «στημένα» του δευτέρου ημιχρόνου.

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Ουαλία και Ελβετία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, για την πρώτη αγωνιστική του 1ου ομίλου του EURO 2020. Οι Ελβετοί έδειξαν τα δόντια τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά οι Ουαλοί με την ψυχραιμία τους αλλά και τον τερματοφύλακα – άγγελο Γουόρντ, κατάφεραν να διατηρήσουν το τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να δείτε τα ρόστερ του 1ου ομίλου εδώ!

 

Αφεντικό η Ελβετία μόνο… στα λόγια

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καθυστέρησε να σημειωθεί. Οι δύο ομάδες θέλησαν αρχικά να βρουν τον ρυθμό τους, με την Ουαλία να είναι εκείνη που χτύπησε το πρώτο καμπανάκι. Ο Μουρ, ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας, βρήκε μια εξαιρετική κεφαλιά από κοντά στο 15’ της αναμέτρησης όμως ο Ζόμερ «πέταξε» στον αέρα διώχνοντας κάθε κίνδυνο για την Ελβετία.


Οι – τυπικά – φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να απαντήσουν με μια εκπληκτική προσπάθεια για τακουνάκι του Σαρ πέντε λεπτά αργότερα, αλλά τότε ήταν η σειρά του έτερου κίπερ, του Γουορντ, να λάμψει αποκρούοντας εντυπωσιακά. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς πάτησε τέρμα τα γκάζια, βγαίνοντας στην επίθεση κυρίως από τα αριστερά.

Τόσο στο 41’ με ένα δυνατό σουτ όσο και στο 45’+1 με ένα γύρισμα, ο Σεφέροβιτς βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ όμως αμφότερες φορές ήταν τελικά άστοχος. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσε κανείς να πει πως το πρώτο μισό του αγώνα κινήθηκε σε παρόμοιο μονοπάτι με το χθεσινό Τουρκία – Ιταλία, με τη μόνη διαφορά να είναι πως οι παίκτες του Ρομπ Πέιτζ σημείωσαν μία τελική ευκαιρία.



Ισορροπία και θέαμα στο δεύτερο μισό

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελβετοί κατάφεραν να γίνουν αποτελεσματικοί, δικαιώνοντας την κυριαρχία του πρώτου. Έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Εμπολό πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και χωρίς πίεση έγραψε το 1-0 (49’).



Λίγα λεπτά αργότερα η Ελβετία είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με ωραία ενέργεια ξανά του Εμπολό, αλλά το σουτ του Εμπαπού δεν ήταν τόσο καλό ώστε να μετατραπεί σε γκολ.

Η Ουαλία έψαξε απεγνωσμένα να βρει απάντηση, κρατώντας περισσότερο την μπάλα δίχως αυτό να την βοηθά ιδιαίτερα. Μια στατική φάση ήταν αυτή που της έδωσε τη λύση.

Όπως στο γκολ της Ελβετίας έτσι και σε αυτό της Ουαλίας, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ ο Μόρερ έξω απ' την περιοχή έκανε τη σέντρα και ο Μουρ με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-1 (74’). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο 28χρονος είναι ο τέταρτος σκόρερ της Premiership έχοντας σημειώσει 20 γκολ σε 42 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Κάρντιφ την περασμένη σεζόν.



Στο 87ο λεπτό η Ελβετία έφτασε σε δεύτερο γκολ, με τον Γκαβράνοβιτς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να την στέλνει στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ ακυρώνεται, καθώς βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση όταν τον τροφοδότησε ο Εμπολό με το κεφάλι.



Μπορεί η Ελβετία να ήταν το αφεντικό κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, σημειώνοντας περισσότερες επικίνδυνες τελικές φάσεις όμως η Ουαλία κατάφερε να φέρει την ισορροπία στο δεύτερο μισό. Σε συνδυασμό με την χθεσινή νίκη της Ιταλίας επί της Τουρκίας με 3-0 στη Ρώμη, ο όμιλος αποκτά ενδιαφέρον μόλις από την πρεμιέρα!

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Άλεν, Μόρελ, Ράμσεϊ (90+3' Αμπάντου), Τζέιμς (75' Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Σερ, Mπαμπού, Τζάκα, Φρόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66' Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84' Γκαβράνοβιτς)



Βαθμολογία (1ος Όμιλος)
Ιταλία 3
Ελβετία 1
Ουαλία 1
Τουρκία 0

Επόμενοι αγώνες (2η Αγωνιστική)
Τουρκία - Ουαλία (16/6)
Ιταλία - Ελβετία (16/6)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης