πάμε euro

EURO 2020, Αγγλία – Κροατία 1-0: Πρώτη νίκη σε πρεμιέρα με «λυτρωτή» τον Στέρλινγκ!

EURO 2020, Αγγλία – Κροατία 1-0: Πρώτη νίκη σε πρεμιέρα με «λυτρωτή» τον Στέρλινγκ!

4ος όμιλος: Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε η Αγγλία απέναντι στην «μαχητική» Κροατία, χάρη στο γκολ του Στέρλινγκ στο 60', πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην πρώτη αγωνιστική του EURO!

Σχετικά Άρθρα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Αγγλία στον 4ο όμιλο του EURO 2020, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ να ξεκινά εξαιρετικά το ματς, να μην βρίσκει γκολ, ούσα και άτυχη με το δοκάρι του Φιλ Φόντεν, αλλά να μην τα παρατά και να κατορθώνει να σκοράρει με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Στην ανυπόφορη ζέστη του Wembley, οι Άγγλοι βρήκαν τον πολυπόθητο γκολ, το οποίο αποδείχθηκε και νικητήριο, και το τρίποντο έναντι των Κροατών τους δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Η «καταιγιστική» Αγγλία και το δοκάρι του Φιλ Φόντεν

Εξαιρετικά μπήκε στο ματς η Αγγλία, με το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να αντλεί ψυχολογία από την αλλαγή της διάταξης και το 76% των επιτυχιών που πετυχαίνει με την τετράδα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να κατορθώνει να φτάνει με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του Λιβάκοβιτς.

Κάπως έτσι, οι Άγγλοι μπόρεσαν στο πρώτο δεκάλεπτο να απειλήσουν τρεις φορές, κερδίζοντας και ένα κόρνερ, με χαρακτηριστικότερη στιγμή το δοκάρι του Φόντεν στην αντεπίθεση στο 6ο λεπτό! 


Η ηρεμία του Μόντριτς και η πρώτη τελική προσπάθεια της Κροατίας

Ο χρόνος κυλούσε, η Κροατία προσαρμόστηκε στην ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία των 30 βαθμών στο Wembley και όπως ήταν φυσιολογικό η Αγγλία άρχισε να προσέχει περισσότερο τα νώτα της.

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε ο ψυχραιμότατος Λούκα Μόντριτς την πίεση των πρώτων λεπτών, παρέσυρε θετικά και τους συμπατριώτες του, με τους Κροάτες να διατηρούν το μηδέν με την συμπλήρωση του ημιώρου και να πραγματοποιούν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 27ο λεπτό με τον Πέρισιτς.

Έκτοτε δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο, με τον Τρίπιερ να απογοητεύει τον προπονητή του με την κακή εκτέλεση φάουλ του από πλεονεκτική θέση, και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Άγγλους να μένουν με το καλό πρώτο τέταρτο που δεν απέφερε καρπούς.


Η υπεροχή της Κροατίας στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

Με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, δόθηκε η συνέχεια και στο δεύτερο μέρος, με την Κροατία να είναι απόλυτα υποψιασμένη και να καταφέρνει να ελέγξει από νωρίς τον ρυθμό.

Καταλυτική εξακολούθησε να είναι η παρουσία του Μόντριτς, ο οποίος είχε τρία κερδισμένα φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, απορροφώντας την πίεση, οποτεδήποτε έκρινε απαραίτητο.
E3xMB2GXMAM88Wf.jpg

Η στιγμή της δικαίωσης του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ με τον Ραχίμ Στέρλιγνκ

Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιθανή, ο Φίλιπς αποφάσισε να αποδείξει τον λόγο που επιλέχθηκε ως βασικός. Ο μέσος της Λιντς, ο οποίος μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήταν εξαιρετικός, πήρε την μπάλα, απέφυγε την πίεση και τροφοδότησε με «μαγική» κάθετη πάσα τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Το τελείωμα του τελευταίου στο τετ α τετ ήταν δυνατό, και το 1-0 για την Αγγλία ήταν γεγονός! Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανακουφίστηκε και ο ποδοσφαιριστής της Σίτι δικαίωσε τον προπονητή του που τον επέλεξε ανάμεσα στους βασικούς ποδοσφαιριστές του!


Προσπάθησαν οι Κροάτες, έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Στέρλινγκ

Άμεση ήταν η προσπάθεια των Κροατών να απαντήσουν, με τον αρχηγό τους να ολοκληρώνει την πρώτη εντός στόχου τελική προσπάθεια της χώρας του, και τον Μπρόζοβιτς να επιχειρεί κάτι ανάλογο, δίχως όμως να ανησυχεί ιδιαίτερα ο Πικφορντ.

Αντιθέτως, ο Ραχίμ Στέρλινγκ απώλεσε μία μεγάλη ευκαιρία στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης, παίρνοντας το «ριμπάουντ» της στημένης μπάλας που εκτελέστηκε από τον Μάουντ, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση!


Το ντεμπούτο του Μπέλιγχαμ και το σφύριγμα της λήξης

Στον εναπομείναντα χρόνο, δεν έλαβε χώρα κάτι ιδιαίτερο, με τους Άγγλους να οπισθοχωρούν και να διατηρούν την πολυπόθητη νίκη! Αξιοσημείωτο βεβαίως είναι το ντεμπούτο του Μπέλιγχαμ, με τον 18άχρονο να γίνεται ο νεότερος που συμμετέχει ποτέ στην συγκεκριμένη διοργάνωση!

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Στέρλινγκ(90+2' Κάλβερτ Λιούιν), Φόντεν (71’ Ράσφορντ), Κέιν (82’ Μπέλιγχαμ)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Bρσάλικο, Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (85’ Πάσαλιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (70’ Βλάσιτς), Κράμαριτς (70’ Μπρεκάλο), Ρέμπιτς (78’ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

Βαθμολογία (4ος όμιλος)

Αγγλία 3

Σκωτία 0

Τσεχία 0

Κροατία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική):

Αγγλία – Σκωτία (18/6)

Κροατία – Τσεχία (18/6)

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης