πάμε euro

EURO 2020, Σκωτία - Τσεχία 0-2: Σικ-ατη η Τσεχία με ΤΟ γκολ του τουρνουά (video)

EURO 2020, Σκωτία - Τσεχία 0-2: Σικ-ατη η Τσεχία με ΤΟ γκολ του τουρνουά (video)
4ος όμιλος: O ενθουσιασμός της Σκωτίας για την επιστροφή της στην τελική φάση του ΕURO δεν στάθηκε αρκετό για να σταματήσει την Τσεχία και τον «αφηνιασμένο», Πάτρικ Σικ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (2-0).
Σχετικά Άρθρα
Δεν συνδυάστηκε με τον ιδανικότερο τρόπο η επιστροφή της Σκωτίας στην τελική φάση του ΕURO 2020 μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, καθώς ηττήθηκαν με σκορ 2-0 από την Τσεχία μέσα στο... σπίτι της (Χάμπντον Παρκ). Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Πάτρικ Σικ, οποίος σημείωσε τα γκολ που έκριναν τον αγώνα και πλέον οι Τσέχοι έκαναν ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το δεύτερο γκολ του Τσέχου επιθετικού έσπασε... ρεκόρ, καθώς είναι το γκολ από την πιο μακρινή απόσταση στην ιστορία της διοργάνωσης (45 μέτρα).

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι έπιασε στην κορυφή του 4ου ομίλου την Αγγλία, ενώ πλέον το έργο της πρόκρισης για τους Σκωτσέζους δυσκολεύει και θα χρειαστεί θετικό αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η Σκωτία είχε την θέληση αλλά η Τσεχία βρήκε το γκολ

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την Σκωτία να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της μπροστά στον κόσμο της. H πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ανήκε όμως στους Τσέχους, με τον Σικ να πιάνει ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής έπειτα από πάσα από το Γιάνκτο αλλά ο Μάρσαλ απέκρουσε (16'). Δύο λεπτά αργότερα η Σκωτία «απάντησε» στις ευκαιρίες, με το σουτ του Ντάικς να περνάει δίπλα από το δοκάρι των Τσέχων.


H Σκωτία «άγγιξε» για δευτερη φορά το γκολ στο 32', με τον Κρίστι να δίνει πάσα στον Ρόμπερτσον και εκείνος να μην μπορεί να νικήσει τον Βάτσλικ, ο οποίος απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα. H ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι ανέβασε την πίεση της και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με κεφαλιά του Σικ. Μετά από γέμισμα του Νταρίντα, ο υψηλόσωμος φορ της Τσεχίας πήδηξε ψηλά και κέρδισε στον αέρα δύο αμυντικούς της Σκωτίας και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μάρσαλ.



Η γκολάρα του Σικ επισκίασε τα πάντα

H Σκωτία μπήκε με πατημένο το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και είχε αμέσως δύο απανωτές ευκαιρίες. Αρχικά στο 48' ο Μάρσαλ απέκρουσε σουτ του Ντάριντα ενώ στην επόμενη φάση το οριζόντιο δοκάρι έσωσε την Τσεχία από το γυριστό σουτ του Χέντρι. Η πίεση συνεχίστηκε και στο επόμενο λεπτό και ο Βάτσλικ απέτρεψε το αυτογκόλ από προβολή του Κάλας.

 



Ότι δεν κατάφερε η Σκωτία στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους το πέτυχε ο Σικ ο οποίος σημείωσε το γκολ της διοργάνωσης. Βλέποντας τον Μάρσαλ εκτός περιοχής επιχείρησε ένα σουτ από τα 45 μέτρα απόσταση και τον κρέμασε, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα. Η Τσεχία απέκτησε αυτοπεποίηθηση και στο 55' ο Νταρίντα λίγο έλειψε να πετύχει το τρίτο γκολ των Τσέχων, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το τέρμα των Σκωτσέζων.


Η Σκωτία προσπάθησε να μειώσει το σκορ και να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 61' σε μία αντεπίθεση ο Άρμστρονγκ πλησίασε το γκολ, όμως η προβολή του Κάλας απέτρεψε την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Δεν σταμάτησε την πίεση η Σκωτία και πέντε λεπτά μετά ο Ντάικς ήταν ακόμη πρωταγωνιστής σε μία ευκαιρία, όμως ο Βάτσικ ήταν πανέτοιμος να αντιδράσει.

Η Τσεχία προσπαθούσε να αντιδράσει αλλά δεν έβρισκε τρόπους να σημειώσει το πρώτο της γκολ και ο Σικ στο 81' δεν κατάφερε να πετύχει χατ τρικ. Το σουτ του επιθετικού από κοντινή απόσταση δεν ήταν δυνατό και δεν απείλησε τον Μάρσαλ. Η τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα ανήκε στην Τσεχία στο 90ο λεπτό, με τον Κρμέντσικ.

ΣΚΩΤΙΑ (Στηβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67' Μαγκρέγκορ), Ο' Ντόνελ (79' Φόρεστ), Άρμστρονγκ (67' Φρέιζερ), Μαγκίν, ΜακΤόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79' Νίσμπετ), Κρίστι (46' Άνταμς)

ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ (67' Χόλες), Μάσοπουστ (72' Βίντρα), Νταρίντα (87' Σέβτσικ), Γιάνκτο (72' Χλόζεκ), Σικ (87' Κρμέντσικ).


Βαθμολογία (4ος όμιλος)

Αγγλία 3
Τσεχία 3
Σκωτία 0
Κροατία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική):
Αγγλία – Σκωτία (18/6)
Κροατία – Τσεχία (18/6)

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης