πάμε euro

Σμάιχελ: «Απειλήθηκε η Δανία πως θα έχανε άνευ αγώνα»- η UEFA τον διαψεύδει!

Σμάιχελ: «Απειλήθηκε η Δανία πως θα έχανε άνευ αγώνα»-  η UEFA τον διαψεύδει!
O Πρωταθλητής Ευρώπης το 1992 με τη Δανία, Πίτερ Σμάιχελ, επιμένει πως η Δανία απειλήθηκε με ήττα άνευ αγώνα με 3-0 αν δεν έπαιζε, αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία λέει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο!

Ο θρυλικός, Πίτερ Σμάιχελ, ισχυρίζεται πως οι παίκτες της Δανίας δεν ήθελαν να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι απέναντι στην Φινλανδία μετά την καρδιακή προσβολή του Κρίστιαν Έρικσεν, αλλά η UEFA δεν τους άφησε περιθώρια

«Δεν είχαν επιλογή. Γνωρίζω πως τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μια ανακοίνωση από την UEFA που υποστηρίζει πως με απόφαση των παικτών το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά. Αυτό, όμως, δεν είναι αλήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτικό μέσο της Αγγλίας.

«Στην πραγματικότητα τους έδωσαν τρεις επιλογές. Η πρώτη ήταν να παίξουν τα 50 λεπτά που απέμεναν, η δεύτερη να παίξουν την επόμενη μέρα στις 12 το μεσημέρι και η τρίτη να χάσουν το ματς άνευ αγώνα με 3-0. Εσείς τι λέτε; Ήθελαν όντως να παίξουν ποδόσφαιρο ή στην ουσία δεν είχαν άλλη επιλογή

Το αντίκτυπο στην επόμενη ημέρα της Δανίας
denmark_1.jpg

«Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιο θα είναι το αντίκτυπο του συγκεκριμένου γεγονότος στην ομάδα. Το γνωρίζω γιατί μίλησα με τον Κάσπερ και κατάλαβα πως ήταν τραυματικό για τους πάντες να βλέπουν να γίνεται ανάνηψη σε κάποιον συμπαίκτη τους για να τον επαναφέρουν στη ζωή» δήλωσε κλείνοντας, ο Πίτερ Σμάιχελ.

Χθες (13/06) σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπo ο προπονητής της Δανίας, Κάσπερ Γιούλμαν, δήλωσε πως μετάνιωσε που οι παίκτες του επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο. Η UEFA από τη δική της πλευρά, διαψεύδει κατηγορηματικά πως τέθηκε θέμα οποιασδήποτε τιμωρίας-απειλής σε περίπτωση αποχώρησης της Δανίας από τον αγωνιστικό χώρο.

Η κατηγορηματική διάψευση της UEFA

Την οπτική του Σμάιχελ, αλλά και όσα καταγγέλει πως ακολούθησαν το τραυματικό επεισόδιο, η UEFA δεν τα υιοθετεί. Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της, χειρίζεται το συμβάν με λεπτότητα και με το μέγιστο σεβασμό τόσο προς το γεγονός, όσο και προς όσους έγιναν μάρτυρές του. 

«Αποφασίστηκε να συνεχιστεί το ματς, μόνο όταν οι δύο ομάδες ζήτησαν να ολοκληρωθεί το ίδιο απόγευμα. Μπορούμε να αρνηθούμε κατηγορηματικά πως οποιαδήποτε ομάδα απειλήθηκε με ήττα άνευ αγώνα» ανέφερε μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή της.

«Εξαιρετικά δύσκολο να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ο Έρικσεν»

Ο καρδιολόγος του St George University Hospital στο Λονδίνο και επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, Sanja Sharmaανέφερε πως θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Κρίστιαν Έρικσεν.

«Αν θεωρήσουμε πως είχε έναν ιό, είναι δεδομένο πως αυτή η έξαρση του άφησε ένα "σημάδι" στην καρδιά. Αν κατάφερε να προκαλέσει καρδιακή προσβολή λίγες μέρες πριν, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να επανέλθει στο μέλλον. Πιθανότατα θα του τοποθετήσουν βηματοδότη που θα ελέγχει μέρα-νύχτα τον χτύπο της καρδιάς του για να εξασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθεί κάποια ανάλογο γεγονός» ανέφερε ο Sharma για να συμπληρώσει σχολιάζοντας τις πιθανότητες επιστροφής του Έρικσεν στα γήπεδα.

«Το κατά πόσο θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Απαιτεί σκέψη, συζήτηση με την οικογένειά του, ωστόσο, σε πολλές χώρες, όπως και η Ιταλία που αγωνίζεται τώρα, δεν θα του αφήσουν επιλογή, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς της ομοσπονδίας τους, δεν θα του επιτραπεί να παίξει ξανά ποδόσφαιρο».

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης