πάμε euro

Euro 2020, Γαλλία-Γερμανία 1-0: C’est la vie με αυτογκόλ του Χούμελς

Euro 2020, Γαλλία-Γερμανία 1-0: C’est la vie με αυτογκόλ του Χούμελς

6ος όμιλος: Το αυτογκόλ του Ματς Χούμελς ήταν αρκετό για την Γαλλία ώστε να μπει με το «δεξί» στο Euro 2020 καθώς επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας στο Allianz Arena.

Σχετικά Άρθρα

Με το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να έχει υψηλό τέμπο, η Γαλλία αρκέστηκε στο αυτογκόλ του Ματς Χούμελς στο 20ο λεπτό και ξεκίνησε με τρίποντο τις υποχρεώσεις της στο φετινό Euro, ρίχνοντας την αυλαία της 1ης αγωνιστικής των ομίλων.

Υψηλός ρυθμός με κερδισμένη την Γαλλία!

Από την αρχή το παιχνίδι είχε υψηλό ρυθμό. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε το γήπεδο, δίχως να υπάρξει κάποια τελική προσπάθεια. Τόσο η Γαλλία, όσο και η Γερμανία έχτιζαν επιθέσεις, χωρίς να πατήσουν περιοχή. Όταν το έκαναν οι πρώτοι, ο Κίλιαν Εμπαπέ είδε τον Μάνουελ Νόιερ να αποκρούει με δυσκολία το σουτ του.

Τελικά οι «τρικολόρ» θα φτάσουν στο γκολ και μάλιστα, με εντυπωσιακό τρόπο. Με τρομερή ανάπτυξη και μαγική μπαλιά του Πολ Πογκμπά, ο Ερνάντεζ έκανε το γύρισμα και ο Ματ Χούμελς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του. Έτσι, στο 20ο λεπτό, η Γαλλία μπήκε μπροστά στο σκορ.

Τα «πάντσερ» προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η Γαλλία δεν έριξε τον ρυθμό της. Το αποτέλεσμα ήταν το τέμπο να μείνει σε υψηλά στάνταρ και το θέαμα να είναι πολύ ωραίο. Ωστόσο, άλλη αξιόλογη φάση δεν υπήρξε.

Το πρώτο μέρος έληξε στο 1-0 υπέρ των Γάλλων, οι οποίοι έδειξε να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη, η Γερμανία δυσκολεύτηκε πολύ να μπει στην αντίπαλη περιοχή και το σκορ, καθρεφτίζει το πρώτο μέρος.

15λεπτο-«φωτιά» και ύστερα… ηρεμία!

Στο δεύτερο μέρος, οι «τρικολόρ» μπήκαν εξίσου δυνατά και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 51ο λεπτό με τον Ραμπιότ. Ο άσος της Γιουβέντους προσπάθησε με σουτ να διπλασιάσει τα τέρματα της χώραςτου, όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Νόιερ.

Αυτή τη φορά, η ομάδα του Λεβ είχε την απάντηση, με τον Σερζ Γκνάμπρι να βλέπει την δική του κεφαλιά να περνάει λίγο πιο πάνω από την εστία του Γιορίς. Αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη φάση για τα «πάντσερ». Εκεί άρχισε και ο ρυθμός να παίρνει «φωτιά».

Στο 66ο λεπτό, ο Κίλιαν Εμπαπέ κατάφερε να πετύχει ένα τρομερό γκολ, όμως ο διαιτητής αλλά και το VAR, εντόπισαν τον νεαρό επιθετικό, εκτεθειμένο. Συγκεκριμένα, ο Πολ Πογκμπά έβγαλε ακόμα μία τρομερή μπαλιά, ο άσος της Παρί την υποδέχθηκε, την κράτησε στην περιοχή και εκτέλεσε απίστευτα τον Νόιερ, χωρίς το γκολ του να μετρήσει.

Στη συνέχεια, το ματς κινήθηκε σε ρηχά νερά. Η Γερμανία ήταν ψηλά αλλά δεν απειλούσε σε καμία περίπτωση. Τα πλήθη ξύπνησαν ξανά στο 87ο λεπτό, όταν ο Καρίμ Μπενζεμά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την Γαλλία, όμως και πάλι, ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι Γάλλοι ξεκίνησαν με το δεξί το Euro 2020. Φυσικά, η Γερμανία πρέπει να ξαναδεί αρκετές αδυναμίες που εμφάνισε κόντρα στους «τρικολόρ», εφόσον θέλει να προχωρήσει στην διοργάνωση.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό (90+4' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (89' Τολισό) 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Μ. Γκίντερ (87' Τζαν), Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκιντογάν, Γκόζενς (88' Φόλαντ), Χάβερτς (74' Σανέ), Μίλερ, Γκνάμπρι (74' Βέρνερ)

Βαθμολογία (6ος όμιλος):
Πορτογαλία 3
Γαλλία 3
Γερμανία 0
Ουγγαρία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική):
Πορτογαλία – Γερμανία (19/06)
Ουγγαρία – Γαλλία (19/06)

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης