πάμε euro

EURO 2020, Ουγγαρία - Γαλλία 1-1: Μίλησαν η παράδοση και η ψυχή στη Βουδαπέστη!

EURO 2020, Ουγγαρία - Γαλλία  1-1: Μίλησαν η παράδοση και η ψυχή στη Βουδαπέστη!
6ος όμιλος: Η Γαλλία ήρθε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στην Ουγγαρία, δίνοντας συνέχεια στην αρνητική της παράδοση στη Βουδαπέστη και έβαλε «φωτιά» στον ήδη πιο αμφίρροπο όμιλο του φετινού EURO.
Η μαχητική Ουγγαρία αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος για τη Γαλλία, η οποία κόλλησε στο 1-1 δίνοντας συνέχεια στην αρνητική παράδοση που έχει χτίσει επί ουγγρικού εδάφους. Πλέον, σε εννέα αναμετρήσεις στην έδρα των «Μαγιάρων» μετρά 2 ισοπαλίες, έξι ήττες και μόλις μία νίκη.

Ο Γκριεζμάν στο 66' απάντησε στο buzzer beater του Φιόλα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο οι απόπειρες των «τρικολόρ» να ολοκληρώσουν την ανατροπή δεν απέδωσαν καρπούς.

Η Γαλλία την κατοχή και τις ευκαιρίες, η Ουγγαρία το γκολ!

Τα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Η Γαλλία είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, η Ουγγαρία δεν έδειχνε πως έχει τη διάθεση να επιδοθεί σε ένα παθητικό στυλ παιχνιδιού.

Το πρώτο σουτ εντός εστίας καταγράφηκε από τον Εμπαπέ στο 13ο λεπτό, με τον Γκουλάσι να απομακρύνει με υπερένταση. Επτά λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ντιν, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά έξω από το δοκάρι του Ούγγρου γκολκίπερ.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς ως εκείνο το σημείο. Ο Εμπαπέ κοντρόλαρε υπέροχα την μπάλα, την «έσπασε» στον διερχόμενο Μπενζεμά, που από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.  

Η Γαλλία ανέβασε ρυθμό ασκώντας πολύ μεγάλη πίεση στην Ουγγαρία. Η κατοχή έφτασε μέχρι το 66%, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιωθεί σε κάτι περισσότερο.

Αντιθέτως, δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Φιόλα έφυγε στον κενό χώρο, πάτησε περιοχή και έστειλε την μπάλα με άψογο πλασέ στην κλειστή γωνία του Γιορίς, γράφοντας το 1-0 στο 45+2' που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Άλλο πρόσωπο στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά το έργο έμεινε ημιτελές

Η Γαλλία, όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκε με ορμή στο δεύτερο ημίχρονο για να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Απείλησε στο 48’ με ένα πολύ καλό σουτ του Πογκμπά, αλλά ο Γκουλάσι ήταν σε ετοιμότητα, ενώ ένα νέο σουτ του ίδιου παίκτη τρία λεπτά αργότερα δεν βρήκε στόχο.

Η πίεση των «τρικολόρ» απέδωσε καρπούς στο 59ο λεπτό, όταν ο νεοεισελθείς στο ματς, Ουσμάν Ντεμπελέ, με μία όμορφη προσποίηση απελευθερώθηκε, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι μετά την παρέμβαση του Ούγγρου τερματοφύλακα.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ντεμπελέ, το πέτυχε ο Γκριεζμάν στο 66’. Ο Γιορίς με βολέ έψαξε τον Εμπαπέ που πάτησε περιοχή, έσπασε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αυτή στρώθηκε στον Γκριεζμάν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το ματς στα ίσα.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει έως ότου φτάσαμε στο 81ο λεπτό, όπου ο Κιλιάν Εμπαπέ, συνεργάστηκε με τον Ζιρού, έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Γκουλάσι απέκρουσε το σουτ του πρώτου.

Παρά τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι, με τον Βαράν να μην μπορεί να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία με την κεφαλιά του στα τελευταία δεύτερα 
 με τους Γάλλους να αφήνουν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην Βουδαπέστη.

 

 

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Φιόλα, Κλάινχαϊσλερ (84' Λόβρεντσιτς), Σέφερ (76’ Σέρι), Νάγκι, Nέγκο, Άνταμ Σάλαϊ (26’ Νίκολιτς) και Ρόλαντ Σάλαϊ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ντίνιε, Πογκμπά (76’ Τολισό), Καντέ, Ραμπιό (57’ Ντεμπελέ αντικατάσταθηκε από τον Λεμάρ στο 87'), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (76’ Ζιρού)

Βαθμολογία (6ος όμιλος):

Γαλλία 4

Πορτογαλία 3

Ουγγαρία 1

Γερμανία 0

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική):

Πορτογαλία-Γαλλία (23/06, 22:00)

Γερμανία-Ουγγαρία (23/06, 22:00)

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης