πάμε euro

EURO 2020, Ιταλία-Ουαλία 1-0: Το απόλυτο η Ιταλία και πήρε μαζί της στους "16" την Ουαλία!

EURO 2020, Ιταλία-Ουαλία 1-0: Το απόλυτο η Ιταλία και πήρε μαζί της στους

1ος όμιλος: Δίχως να ιδρώσει και με αρκετές αλλαγές προσώπων, η Ιταλία επικράτησε με 1-0 της Ουαλίας και έκανε το 3/3 στον όμιλο της, παίρνοντας μαζί της στους "16" και την Ουαλία.

Χαμόγελα και στις δύο πλευρές, περιελάβανε το παιχνίδι της Ιταλίας με την Ουαλία. Οι «ατζούρι» επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Πεσίνα και έκαναν το τρία στα τρία στον όμιλό τους. Από την άλλη, οι «δράκοι» μπορεί να ηττήθηκαν όμως πήραν την πρόκριση στους "16", στην διαφορά των γκολ με την Ελβετία.

Ήταν μέχρι να συνέλθει από τις αλλαγές…

Το «ροτέισον» του Μαντσίνι φάνηκε από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο. Η Ιταλία μπήκε πιο νωθρά αλλά συγκεντρωμένα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στην Ουαλία να κάνει πολλά πράγματα.

Έτσι, το πρώτο 25λεπτο ήταν περισσότερο ένα παιχνίδι κατοχής και ρυθμού παρά φάσεων. Η πρώτη τελική ανήκε στην Ουαλία. Οι «δράκοι» κέρδισαν κόρνερ στο 27ο λεπτό, ο Ντάνιελ Τζέιμς εκτέλεσε το κόρνερ, όμως η κεφαλιά του Κουντέρ πέρασε για πολύ λίγο άουτ.

Η απάντηση από τους «ατζούρι» ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Φεντερίκο Κιέζα πάτησε περιοχή, κατέβασε τη μπάλα αλλά η εκτέλεσή του, πέρασε διαγώνια από την εστία της Ουαλίας. Έπειτα από αυτές τις προσπάθειες, ξεκίνησε να παίρνει ρυθμό το ματς.

Το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 39ο λεπτό, ο Μάρκο Βεράτι εκτέλεσε το φάουλ και ο Ματέο Πεσίνα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, καταφέρνοντας να κάνει την προβολή και το 1-0.

Περισσότερες φάσεις, χαμόγελα στο τέλος!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πιο δυναμικά. Ο Φεντερίκο Μπερναντέσκι εκτέλεσε το φάουλ από μεγάλη απόσταση, η μπάλα πέρασε όμως σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ουαλού πορτιέρο. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε στο 51ο λεπτό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Ουαλία, όταν στο 55ο λεπτό, ο Έιθαν Αμπάντουαντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο 20χρονος αμυντικός έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής σε φάση EURO που αποβλήθηκε σε ματς της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Ο λόγος ήταν ο άτσαλο μαρκάρισμά του πάνω στον Μπερναντέσκι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ιταλία πήρε φόρα από αυτή την εξέλιξη και στο 65ο λεπτό, ο Μπελότιέχασε μεγάλη ευκαιρία από τετ-α-τετ. Ο διεθνής φορ βρέθηκε απέναντι από τον Ουόρντ, έπειτα από γύρισμα του Κιέζα, όμως ο Ουαλός πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ουαλία προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε πάρα πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή της Ιταλίας, όμως ο αριστερό βολέ πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια, στο 75ο λεπτό.


Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν την είσοδό τους στους "16" του φετινού EURO 2020. Μάλιστα, η Ιταλία έκανε το τρία στα τρία και έμεινε αήττητη για 30ο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του 1930.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ιταλία 9

Ουαλία 4

Ελβετία 4

Τουρκία 0

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης