πάμε euro

EURO 2020, Τσεχία-Αγγλία 0-1: Με σβηστές «μηχανές» και με μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά από το 1966!

EURO 2020, Τσεχία-Αγγλία 0-1: Με σβηστές «μηχανές» και με μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά από το 1966!
4ος όμιλος: Με το επαγγελματικό 1-0, η Αγγλία πήρε την πρόκριση στους «16» του EURO, νικώντας τη Τσέχια μέσα στο Γουέμπλεϊ

Στους «16» του EURO 2020 θα βρίσκεται η Εθνική Αγγλίας, η οποία χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, κέρδισε με 1-0 την Τσεχία, χάρη σε γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στην αρχή του αγώνα. Μάλιστα, τα «λιοντάρια» τερμάτισαν στον όμιλο με μηδέν παθητικό στα γκολ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το 1966.

Μοιρασμένο ημίχρονο αλλά το προβάδισμα η Αγγλία…

Η Αγγλία μπήκε πιο αποφασισμένη για να καθαρίσει το ματς και οι διαθέσεις της, φάνηκαν από την αρχή. Συγκεκριμένα, μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ραχίμ Στέρλινγκ βρέθηκε απέναντι στον Τόμας Βάτσλικ, έκανε τη λόμπα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τσέχου πορτιέρο.

Έπειτα από αυτή τη τελική, ο ρυθμός ανέβηκε απότομα, με τους Άγγλους να πιέζουν ψηλά και τους Τσέχους να προσπαθούν να κρατήσουν την κατοχή. Η μόνιμη παρουσία των «λιονταριών» στην αντίπαλη περιοχή, έφερε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Ο Τζακ Γκρίλις έκανε το γύρισμα, ο Βάτσλικ κρατήθηκε στην εστία και με κοντινή κεφαλιά, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έκανε το 1-0, στο 13ο λεπτό. Μάλιστα, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι είχε σκοράρει το πρώτο τέρμα της Αγγλίας και στην πρώτη αγωνιστική, ενώ είναι ο μοναδικός της σκόρερ στην διοργάνωση αυτή τη στιγμή.

:

Αυτό το γκολ, ουσιαστικά ξύπνησε την Τσεχία, η οποία άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη, η Αγγλία, με οργανωμένο τρόπο αλλά και πλάνο, προσπαθούσε να βρει και δεύτερο τέρμα και να τελειώσει την υπόθεση της νίκης.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 26ο λεπτό, για να δούμε τελική προσπάθεια. Αυτή ανήκε στην Αγγλία. Ο Χάρι Κέιν υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή, «άδειασε» τον Σελούτσκα, όμως το δεξί σουτ που έκανε, εξουδετερώθηκε από τον Βάτσλικ με δύσκολο τρόπο. Αυτή τη φορά, οι Τσέχοι είχαν απάντηση.

Δύο λεπτά μετά, ο Τόμας Χόλς βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», τον οποίο απέκρουσε δύσκολο ο Πίκφορντ. Αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Τσεχίας, με 1-0 να παραμένει και τον ρυθμό να έχει ανέβει εκπληκτικά.

Αυτή η στιγμή έδωσε αυτοπεποίθηση στους Τσέχους και στο 36ο λεπτό, άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Λουκ Σο δεν απομάκρυνε καλά τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Τόμας Σούτσεκ στα όρια της περιοχής, όμως ο διεθνής μέσος είδε το σουτ του να «γλύφει» το δοκάρι του Πίκφορντ.

«Φτωχό» θέαμα…

Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως κάτι αξιόλογο και με το σκορ να μένει στο 1-0 υπέρ της Αγγλίας. Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Αμφότερες μπήκαν με στόχο το σκορ να παραμείνει όπως είναι, με αποτέλεσμα να μη υπάρξει κάποια μεγάλη τελική προσπάθεια.

Γενικώς ο ρυθμός ήταν πεσμένος και το θέμα αρκετά «φτωχό». Μπορεί η Τσεχία να έψαχνε ένα γκολ, όμως η Αγγλία δεν της επέτρεψε να τρέξει τη μπάλα προς την περιοχή της. Ακόμα και οι αλλαγές δεν έφεραν φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο. Η μοναδική φάση του δεύτερου μέρους, ήρθε στο 83ο λεπτό, με τον άλλοτε φορ της ΑΕΚ, Τόμας Πέκχαρτ. Ο έμπειρος άσος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Πίκφορντ.



Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Αγγλία πανηγύρισε την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Την ίδια στιγμή, η Τσεχία είδε την Κροατία να επικρατεί με 3-1 της Σκωτίας και να πέφτουν στην 3η θέση του ομίλου. Αξιοσημείωτο πως τα "λιοντάρια" κράτησαν το μηδέν και στα τρία ματς του ομίλου για πρώτη φορά από το 1966.

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Κουφάλ, Χόλες (84' Βίντρα), Σούτσεκ, Γιάνκτο (46' Σέβτσικ), Μάζοπουστ (64' Χλόζεκ), Νταρίντα (64' Κραλ), Σικ (75' Πέκχαρτ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφoρντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς (79' Μινγκς), Γουόκερ, Σο, Ράιζ (46' Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ (67' Ράσφορντ), Γκρίλις (67' Μπέλιγχαμ), Σάκα (84' Σάντσο), Κέιν

Βαθμολογία

Αγγλία 7 (2-0)

Κροατία 4 (4-3)

Τσεχία 4 (3-2)

Σκωτία 1 (1-5)

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης