πάμε euro

Καρίμ Μπενζεμά: Γκολ με τη Γαλλία 2.085 μέρες μετά - O γηραιότερος με πάνω από ένα τέρμα σε ματς μεγάλης διοργάνωσης για τους «τρικολόρ»!

Καρίμ Μπενζεμά: Γκολ με τη Γαλλία 2.085 μέρες μετά - O γηραιότερος με πάνω από ένα τέρμα σε ματς μεγάλης διοργάνωσης για τους «τρικολόρ»!

Τα δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά απέναντι στην Πορτογαλία (23/06, 2-2) έδωσαν τέλος σε πεντέμισι περίπου χρόνια αφλογιστίας και του εξασφάλισαν μία ιστορική πρωτιά.

Σχετικά Άρθρα

Ήταν 8 Οκτωβρίου του 2015, όταν ο Μπενζεμά έβρισκε δίχτυα απέναντι στην Αρμενία για τελευταία φορά με την εθνική Γαλλίας. Έκτοτε, πέρασε καιρός μέχρι να φτάσουμε στο γκολ του 45+2’ της χθεσινής αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα, 2.805 μέρες από το τέρμα που πέτυχε εκείνη την Τετάρτη στη Νίκαια.

Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις της Γαλλίας απέναντι σε Γερμανία και Ουγγαρία, δεν του έδωσαν την ευκαιρία να «ξανασπάσει» το ρόδι, αλλά μάλλον, φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Κι επειδή σκοράροντας έρχεται η όρεξη, με ένα γκολ-σήμα κατατεθέν, έβαλε για δεύτερη φορά την υπογραφή του στο παιχνίδι, αλλά και σε ένα ιστορικό ρεκόρ.

Σε ηλικία 33ων ετών και 186 ημερών, ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της Γαλλίας, που πετυχαίνει πάνω από ένα τέρμα σε αναμέτρηση τελικής φάσης σε Μουντιάλ ή EURO. Ξεπέρασε στη σχετική λίστα τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος το είχε καταφέρει στα 31 του χρόνια και 356 μέρες απέναντι στην Αγγλία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004.

Με τον τρόπο αυτό, ο Καρίμ Μπενζεμά αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Η υπόθεση που τον κράτησε μακριά από του EURO του 2016 και το Μουντιάλ του 2018, όσο κι αν κόστισε και πονάει, ανήκει στο παρελθόν. Πλέον, ξαναγράφει «χρυσές σελίδες» και ευελπιστεί να τις εμπλουτίσει στη φετινή διοργάνωση. Άλλωστε, αν βρήκε ρυθμό, γιατί όχι;

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης