πάμε euro

Ματέο Πεσίνα: Ο «κακοπληρωμένος» σκόρερ της Ιταλίας που σπουδάζει οικονομικά και ξεκίνησε από το μπαλέτο!

Ματέο Πεσίνα: Ο «κακοπληρωμένος» σκόρερ της Ιταλίας που σπουδάζει οικονομικά και ξεκίνησε από το μπαλέτο!
Ο Ματέο Πεσίνα πέτυχε το μόνο τέρμα των Ιταλών απέναντι στην Ουαλία (20/06, 1-0) και έφερε στο «φως» την ιστορία του που αποκλίνει από τον κανόνα.

Με το γκολ του Ματέο Πεσίνα, η Ιταλία εξασφάλισε το απόλυτο στον όμιλο κάνοντας το τρία στα τρία. Όμως, για να φτάσει στη σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του, πέρασε από πολλά κύματα. Άλλωστε, ποιος ξέρει πως παράλληλα με το ποδόσφαιρο σπουδάζει οικονομικά;

Ο 24χρονος χαφ αποτελεί τον χαμηλότερα αμοιβόμενο ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ιταλίας, έχοντας ένα μισθό που αγγίζει τις 400.000 ευρώ. Η κλήση του στο φετινό EURO ήταν ένα ανέλπιστο δώρο. Ο τραυματισμός του Στέφανο Σένσι, λίγες στροφές πριν την έναρξη του τουρνουά του φετινού καλοκαιριού, τον έφερε στην αποστολή της «Σκουάντρα Ατζούρα» και το γκολ του απέναντι στην Ουαλία, έδωσε την αφορμή για να φανούν οι άγνωστες πτυχές της ζωής του.

«Είναι ένα παραμύθι για μένα. Έκανα ντεμπούτο ως βασικός και το να σκοράρω σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι κάτι που το ονειρευόμουν από παιδί. Δεν θα κοιμηθώ για μία εβδομάδα» ανέφερε.

Ο Πεσίνα, που πρωτοεμφανίστηκε με τη φανέλα της Μόντσα το 2014, χρειάστηκε να οπλιστεί με υπομονή και επιμονή μέχρις ότου κατορθώσει να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία, πόσο μάλλον στην Εθνική Ιταλίας.

«Το παράδειγμά μου δείχνει στους παίκτες που ξεκινούν στην τρίτη κατηγορία, πως μπορούν να φτάσουν στην Εθνική ομάδα, αν είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες».

Ο μεσοεπιθετικός της Αταλάντα, θεωρείται ως ενός άλλου, ιδιαίτερου είδους προσωπικότητα, όταν συγκρίνεται με τους συμπαίκτες του. Όπως προαναφέρθηκε, σπουδάζει οικονομικά, παρακολουθεί μαθήματα στο πανεπιστήμιο όταν έχει ελεύθερο χρόνο, ενώ ως παιδί συμμετείχε σε διαγωνισμούς μπαλέτου!

Έχει δηλώσει πως προτιμά να διαβάζει από το να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια και θα ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας, όπως η μητέρα του.

«Όταν ήμουν νεότερος, διάβαζα μαθηματικά και γεωμετρία. Με βοήθησαν να αναπτύξω την ταχύτητα της σκέψης μου, κάτι απαραίτητο στη θέση που παίζω, αφού ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου κάνει τη διαφορά».

Ως ανήσυχο πνεύμα, προφανώς δεν βλέπει την καριέρα του μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Κατά δήλωσή του, θα ήθελε να συνεχίσει ως προπονητής όταν αποσυρθεί.

Αν καταφέρει να συνδυάσει τις ποδοσφαιρικές του εμπειρίες με τη γεωμετρία, ίσως κατορθώσει να πετύχει ένα ακόμη όνειρό του: να γίνει ο «αρχιτέκτονας» κάποιας σπουδαίας ομάδας.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης