πάμε euro

EURO 2020, Αγγλία-Γερμανία 2-0: Αγγλία από άλλο μέταλλο, πέταξε έξω τη Γερμανία με Στέρλινγκ και Κέιν

EURO 2020, Αγγλία-Γερμανία 2-0: Αγγλία από άλλο μέταλλο, πέταξε έξω τη Γερμανία με Στέρλινγκ και Κέιν

Στα προημιτελικά του EURO 2020 θα βρίσκεται η Εθνική Αγγλίας, η οποία επικράτησε της Γερμανίας με 2-0 και περιμένει τον αντίπαλό της από το Σουηδία-Ουκρανία…

Σχετικά Άρθρα

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ εξελίσσεται σε έναν «ήρωα» για την Εθνική Αγγλίας στο φετινό EURO. Ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι βρήκε ξανά δίχτυα με τα «λιοντάρια», ο Χάρι Κέιν εξιλεώθηκε και με το 2-0, οι Άγγλοι απέκλεισαν την Εθνική Γερμανίας από τη συνέχεια.

Καλύτερη η Αγγλία, «μοιραίοι» Βέρνερ και Κέιν…

Η Γερμανία μπήκε πολύ πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, παίρνοντας αρκετές επιθετικές προσπάθειες, χωρίς κάτι αξιόλογο. Από την άλλη, η Αγγλία προσπαθούσε να διατηρήσει ρυθμό και να δυναμώσει την άμυνα της, ώστε να μην επιτρέψει κάποια απειλητική προσπάθεια.

Ο Λέον Γκορέτσκα βγήκε στην πλάτη της άμυνας στο 7ο λεπτό αλλά ο Ντέκλαν Ράις, τον γκρέμισε πριν εκτελέσει τον Πίκφορντ. Αν και υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι, το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής.

Η Αγγλία ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο μοναδικός σκόρερ της διοργάνωσης, Ραχίμ Στέρλινγκ έκανε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε σε κόρνερ στο 15ο λεπτό.

Η απάντηση της Γερμανίας ήρθε στο 32ο λεπτό, όταν ο Τίμο Βέρνερ βγήκε τετ-α-τετ με τον Πίκφορντ αλλά ο Βρετανός πορτιέρο απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε δίχως να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια, μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και λίγο πριν μπει στην αντίπαλη περιοχή, είδε τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον Χάρι Κέιν. Ο έμπειρος φορ πέρασε τον Νόιερ αλλά λίγο πριν εκτελέσει σε κενή εστία, είδε τον Ματς Χούμελς να τον κόβει με ένα τρομερό τάκλιν.

Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια για το πρώτο ημίχρονο, με την Αγγλία να έχει φτάσει πιο κοντά στο 1-0 από τη Γερμανία.

Ο Στέρλινγκ και πάλι ήρωας!

Στο δεύτερο μέρος, η Γερμανία μπήκε πολύ πιο δυνατά και ο Κάι Χάβερτς είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 47ο λεπτό, η μπάλα του στρώθηκε στο αριστερό και έπιασε ένα δυνατό βολέ, το οποίο έβγαλε εντυπωσιακά ο Πίκφορντ σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τα ηνία και να βρουν το πολυπόθητο γκολ. Τα «λιοντάρια» ήταν εκείνα που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Στέρλινγκ κουβάλησε τη μπάλα προς τα μέσα, έδωσε τον Χάρι Κέιν, εκείνος άνοιξε στον Λουκ Σο και εκείνος απλώς γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία του Νόιερ. Εκεί, βρέθηκε ο συνήθης ύποπτος που δεν είναι άλλος από τον εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι. Με ένα απλό άγγιγμα, στο 76ο λεπτό, έκανε το 1-0.

Η Γερμανία μπορούσε να βρει κάλλιστα την ισοφάριση, όμως ο Τόμας Μίλερ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός βγήκε μόνος του με τον Πίκφορντ, όλα έδειχναν ότι θα ισοφάριζε για τα «πάντσερ» αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στο 82ο λεπτό.

Το παιχνίδι τελείωσε στο 86ο λεπτό. Ο Τζακ Γκρίλις πήρε τη μπάλα, έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα και ο Χάρι Κέιν εξιλεώθηκε, καθώς με κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ και έκανε το 2-0 για τους Άγγλους.



Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την Αγγλία να κερδίζει τη Γερμανία και να παίρνει την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης και να περιμένει τον νικητή του αγώνα της Σουηδίας με την Ουκρανία.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): 
Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Σο, Ράις (87’ Χέντερσον), Φίλιπς, Τρίπιερ, Σακά (69’ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ (87’ Τσαν), Γκόζενς (87’ Σανά), Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Μίλερ (90+1’ Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (68’ Γκναμπρι)

Φάση των "16":

  • (26/06, 19:00): Ουαλία – Δανία 0-4
  • (26/06, 22:00): Ιταλία – Αυστρία 0-0 (παρ. 2-1)
  • (27/06, 19:00): Ολλανδία – Τσεχία 0-2
  • (27/06, 22:00): Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0
  • (28/06, 19:00): Κροατία - Ισπανία 3-3 (παρ. 3-5)
  • (28/06, 22:00): Γαλλία – Ελβετία 3-3 (πεν. 4-5)
  • (29/06, 19:00): Αγγλία - Γερμανία 2-0
  • (29/06, 22:00): Σουηδία – Ουκρανία
Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης