πάμε euro

Η εκδίκηση της Δανίας ήρθε από «δύο», που πριν από 17 χρόνια… έκλαιγαν μπροστά από την τηλεόραση!

Η εκδίκηση της Δανίας ήρθε από «δύο», που πριν από 17 χρόνια… έκλαιγαν μπροστά από την τηλεόραση!
Με τον καλύτερο τρόπο φρόντισε να απαντήσει η Δανία, 17 χρόνια μετά, στην Τσεχία, σε ένα ματς που «θύμιζε» στον απόλυτο βαθμό την «μονομαχία» τους στο EURO 2004, αλλά έλαχε να έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές.
Σχετικά Άρθρα

Πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που η Δανία με την Τσεχία τέθηκαν αντιμέτωπες, με φόντο μία θέση στις «4» καλύτερες ομάδες του EURO. Τότε, οι Τσέχοι ήταν φανερά καλύτεροι.
denmark_omada.jpg

Είχαν επικρατήσει με 3-0, δεν είχαν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, και οδηγήθηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης, απέναντι στην Ελλάδα, σε ένα ματς που κρίθηκε με το τελευταίο ασημένιο γκολ που έλαβε χώρα στην ιστορία του τουρνουά.

Παρά τον αποκλεισμό τους από την χώρα μας, οι Τσέχοι είχαν προφτάσει να στερήσουν από τους Δανούς την αναβίωση των ημερών του 1992! Ένας αποκλεισμός που η Δανία φρόντισε να μην λησμονήσει ποτέ, με τους Ντόλμπεργκ και Πόουλσεν, πιθανώς να δακρύζουν, αντικρύζοντας τον αποκλεισμό της ομάδας τους, μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης, όντες 6 και 10 ετών αντίστοιχα.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε όμως, όταν το σύνολο του Κάσπερ Χιούλμαντ ήταν έτοιμο για να πάρει μία σπουδαία ποδοσφαιρική «εκδίκηση». Όταν οι δύο επιθετικοί της Δανίας διένυαν την καλύτερη τους φάση στην τρέχουσα σεζόν, και μετά το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν που έχει συσπειρώσει ολόκληρο το δανέζικο έθνος.

Τώρα η ιστορία ήταν διαφορετική. Η Δανία παρουσιάστηκε συνεπής, και οι Ντόλμπεργκ με τον Πόουλσεν, αποτέλεσαν τους βασικούς πρωταγωνιστές της. Ο πρώτος σκόραρε το γκολ που έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην χώρα του, ενώ ο δεύτερος αντικατέστησε τον συμπαίκτη του στο 58ο λεπτό, και απασχόλησε όσο κανείς άλλος την άμυνα της αντιπάλου του.
pooulsen.jpg

Προέβη σε τρεις τελικές εντός εστίας, πράγμα που αποτέλεσε ρεκόρ για κάποιον ποδοσφαιριστή της Δανίας στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και δεν επέτρεψε στην Τσεχία να επιτεθεί μαζικά, ούσα δεδομένα απασχολημένη με τις πρωτοβουλίες του.

Πλέον, μπορούν και οι δύο να είναι περήφανοι, έχοντας αναπληρώσει όσα δεν κατάφεραν οι συμπατριώτες τους πριν από 17 χρόνια, στην ίδια φάση της διοργάνωσης, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο! Εκείνο το κλάμα στην παιδική τους ηλικία μετατράπηκε σε λύτρωση και οι «κακές» αναμνήσεις του 2004 πιθανώς λησμονήθηκαν όταν το χρονόμετρο έφτασε στα 90’!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης