πάμε euro

Τζόρνταν Πίκφορντ: Το τελευταίο γκολ που δέχθηκε από Ιταλό, ήταν με πέναλτι του Ζορζίνιο!

Τζόρνταν Πίκφορντ: Το τελευταίο γκολ που δέχθηκε από Ιταλό, ήταν με πέναλτι του Ζορζίνιο!

Έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ και διανύει σαφώς την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Θα καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του για ακόμη ένα παιχνίδι ή η παρουσία του Ζορζίνιο απέναντί του θα αναβιώσει τις μνήμες της Premier League;

Σχετικά Άρθρα

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται έχει φροντίσει να καταστήσει σαφής στο EURO 2020 ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος αισθανόμενος την ασφάλεια των 140 περίπου εκατομμυρίων που του προσφέρουν οι Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ και Σο, κατόρθωσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια!

Πρόκειται σαφώς για μία «ιστορική» επίδοση, μιας και αναφερόμαστε σε 725 αγωνιστικά λεπτά, ξεπερνώντας και το ρεκόρ του Γκόρντον Μπανκς (720' από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του '66), ενώ το μοναδικό γκολ που έχει δεχθεί προήλθε από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ.
unnamed_4_1_1.jpg

Πλέον, στόχος του είναι να κάνει ακόμη ένα καλό ματς, και να «χαρίσει» στην Αγγλία το πρώτο EURO της ιστορίας της! Να μην επηρεαστεί από τις συνθήκες της αναμέτρησης, και να μην «φοβηθεί» τον… Ζορζίνιο.

Τον μοναδικό δηλαδή ποδοσφαιριστή της Ιταλίας, ο οποίος έχει καταφέρει να του βάλει γκολ, στα 162 παιχνίδια που έχει δώσει με την φανέλα της Έβερτον σε όλες τις διοργανώσεις!

Το συγκεκριμένο γεγονός μάλιστα έλαβε χώρα με πέναλτι, τον Μάρτιο του 2021, και αποτελεί και το προ τελευταίο πέναλτι-γκολ που εκτέλεσε ο Ζορζίνιο, προτού αναχωρήσει από την Αγγλία, για να εκπροσωπήσει την Εθνική του ομάδα.
gettyimages-1318711632-1024x1024_1.jpg

Εντυπωσιακό παράλληλα είναι το γεγονός πως το τελευταίο πέναλτι του Ζορζίνιο, είχε επιτευχθεί απέναντι στην Λέστερ και τον Κάσπερ Σμάιχελ, τον ίδιο μήνα, δέκα ημέρες μετά, πράγμα που σημαίνει πως το 50% των τερματοφυλάκων που έχουν βρεθεί στα ημιτελικά, «πληγώθηκαν» από τις εντυπωσιακές επιδόσεις του μέσου της Τσέλσι από την «άσπρη βούλα»!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης