Football Talk

EFL: «Θυσιάζει» τον τελικό ανόδου της Championship, για να φέρει το Champions League στο Γουέμπλεϊ

EFL: «Θυσιάζει» τον τελικό ανόδου της Championship, για να φέρει το Champions League στο Γουέμπλεϊ
Με την Τουρκία να μπαίνει στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου, η EFL θέλει να φέρει τον αγγλικό εμφύλιο στο Γουέμπλεϊ.
Σχετικά Άρθρα

Στον... αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη (29/05), καθώς ο Υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανείας, Γκραντ Σαπς, τόνισε πως η Τουρκία βρίσκεται πλέον στην «κόκκινη λίστα».

Από την Παρασκευή (7/5) η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως όλοι οι κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι θα επιστρέψουν από ταξίδι στην Τουρκία, θα χρειαστεί να περάσουν υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών, σε ξενοδοχείο το οποίο θα έχει διαλέξει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, στις 29 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ θα διεξαχθεί ο τελικός ανόδου της Championship, ενώ τις δύο προηγούμενες μέρες θα προηγηθούν οι αντίστοιχοι των League One και League Two.

Η EFL, ωστόσο, δείχνει να δίνει την λύση στο ζήτημα του τελικού, καθώς φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να αλλάξει το πρόγραμμα, για να αγωνιστούν στο γήπεδο των Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από UEFA, με τις προετοιμασίες για τον τελικό στο Ataturk Olympic Stadium να συνεχίζονται κανονικά.

Η κατάσταση στην Τουρκία με τον COVID-19 είναι οριακή, με τη γειτονική χώρα να βρίσκεται σε lockdown, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων. Από πλευράς του, ο Σαπς αποκάλυψε πως η κυβέρνηση είναι «παραπάνω από ανοιχτή» στο ενδεχόμενο ο τελικός στο Λονδίνο, όπως και ότι η FA βρίσκεται σε συζητήσεις με την UEFA. Την Παρασκευή δεν ήταν λίγα τα αγγλικά μέσα τα οποία υποστήριξαν, πως ο τελικός δεν θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε επικοινωνία που είχε το «BN Sports» με την UEFA, έγινε γνωστό πως στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να αλλάξει η έδρα του τελικού, καθώς τα ΜΜΕ ή οι χορηγοί για την αναμέτρηση δεν γίνεται να μετακινηθούν. Αντίστοιχα ούτε στην Αγγλία είναι δυνατόν να γίνει ο αγώνας, καθώς τα μέτρα δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του.

Ο Τύπος του Σαββάτου (8/5) αναφέρει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, καταβάλει προσπάθειες για να γίνει τελικά ο αγώνας στην Αγγλία, κάνοντας λόγο για «πιο σώφρων να γίνει η αναμέτρηση σε βρετανικό έδαφος, εξαιτίας του COVID-19 στην Κωνσταντινούπολη. Το θέμα του μεγάλου τελικού παραμένει... ανοιχτό», με τα επόμενα 24ωρα να είναι κρίσιμα και την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην Κωνσταντινούπολη να κρέμεται από μία κλωστή.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης