Football Talk

Champions League: Ώρα τελικού για Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι (Τέλος - 0-1)

Champions League: Ώρα τελικού για Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι (Τέλος - 0-1)

Η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τσέλσι. Το «BN Sports» και ο Νότης Χάλαρης σας βάζει σε ρυθμούς… τελικού και σας μεταφέρει όσα θα συμβούν στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς σε διασυλλογικό επίπεδο!

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Ο 3ος αγγλικός «εμφύλιος» στην ιστορία του Champions League κάνει την πρώτη σέντρα στις 22:00 και το «BN Sports» θα σας μεταφέρει όσα αναμένεται να συμβούν.

ΤΕΛΟΣ! Η Τσέλσι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2020/21!

Δεν "καθάρισε" το ματς ο Πούλισικ!
Στο 72ο λεπτό, ο νεοεισελθόντας Κρίστιαν Πούλισικ δεν εκμεταλλεύτηκε την τρομερή ασίστ του Κάι Χάβερτς και δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στο τετ-α-τετ που είχε με τον Έντερσον. Συγκεκριμένα, ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που παίζει σε τελικό Champions League, εκτέλεσε τον Βραζιλιάνο αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.


Άτυχος της... βραδιάς ο Ντε Μπρόινε
Ένας εκ των κορυφαίων της φετινής σεζόν, ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε για τη Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί σε όλο το ματς να μην έκανε πολλά, όμως εκεί που άρχησε να παίρνει μπρος, τέθηκε νοκ-άουτ. Συγκεκριμένα, ο Βέλγος άσος, πάνω στην κίνηση συγκρούστηκε άσχημα με τον Ρίντιγκερ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει. Όλα αυτά, στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης.


Καντέ ο... βιονικός!
Αναμφίβολα, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης είναι ο Ενγκολό Καντέ. Ο Γάλλος χαφ της Τσέλσι είναι κυριολεκτικά παντου στο χορτάρι και τα κοψίματά του είναι εντυπωσιακά. Ένα από αυτά, ήταν κόντρα στον Κέβιν Ντε Μπρόινε.


Γκολ στο κατάλληλο χρονικό σημείο και... 1-0 η Τσέλσι!
Οι τελικές το έδειχναν και η Τσέλσι το επιβεβαίωσε. Στο 42ο λεπτό, ο Μπεν Τσίλγουελ πέρασε μία εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Κάι Χάβερτς, ο οποίος πέρασε με κόντρα τον Έντερσον και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, λίγο πριν το ημίχρονο.


Η κακή αντίδραση του Βέρνερ και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία!
Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να πίεζε ψηλά την Τσέλσι, όμως οι "μπλε" είχαν την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Ο Κάι Χάβετς μπήκε δυναμικά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον Τίμο Βέρνερ, ο οποίος έκανε... "τσαφ" από πολύ καλή θέση, μόλις στο 9ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Χάβερτς θα κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση, ο Γερμανός επιθετικός αυτή τη φορά θα εκτελέσει όμως το σουτ είναι πολύ κακό και καταλήγει στα χέρια του Έντερσον.

Μαγική ατμόφαιρα πριν την έναρξη!

Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει κάτι εντυπωσιακό πριν την έναρξη του αγώνα. Μπορεί πέρσι να μην είχαμε τέτοια σκηνικά, ωστόσο φέτος, ήταν όλα ήταν μαγικά. Αξιοσημείωτο πως μόλις πριν λίγες εβδομάδες, έγινε γνωστό πως η έδρα του τελικού αλλάζει. Και όμως, το Dragao ήταν πανέτοιμο για να υποδεχτεί το μεγάλο ματς. Να θυμίσουμε πως στις εξέδρες, υπάρχουν από 6.000 οπαδούς για κάθε ομάδα.

Οι έντεκα εκλεκτοί των Πεπ Γκουαρντιόλα και Τόμας Τούχελ, έχουν γίνει γνωστοί

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, επέλεξε να παραταχθεί με ένα σύστημα τύπου 4-3-3, με τον Έντερσον να ξεκινάει στο τέρμα και την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Γουόλκερ, Ντίας, Στόουνς και Ζιντσένκο. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν και Μπερνάρντο Σίλβα ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα βρίσκονται οι Φόντεν, Στέρλινγκ και Μαχρέζ.

Από την άλλη, ο Γερμανός τεχνικός της Τσέλσι, αποφάσισε το 3-4-3, με τον Μεντί στα γκολπόστ και τους Τιάγκο Σίλβα, Αθπιλικουέτα και Ρίντιγκερ στα στόπερ. Ως μπακ-χαφ θα αγωνιστούν οι Τζέιμς και Τσίλγουελ ενώ στο κέντρο θα παραταχθούν οι Ζορζίνιο και Καντέ. Τέλος, στην επίθεση θα ξεκινήσουν οι Χάβερτς, Βέρνερ και Μάουντ.

Η πρωτάρα ως φιναλίστ, Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Τσέλσι που συμμετέχει σε τελικό για τρίτη φορά. Ο Δημήτρης Μανάκος, σας θύμισε τι συνέβη στους προηγούμενους δύο εμφυλίους σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, όπου, σε έναν από αυτούς, ήταν και η Τσέλσι κόντρα στην άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Γιουνάιτεντ.

Φυσικά, δεν θα έλειπαν και τα σχόλια των ειδικών. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε με τον κορυφαίο Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος θυμήθηκε τον πρώτο τελικό που μετέδωσε και μοιράστηκε υπέροχες ιστορίες στο «BN Sports».

Ακόμα, ο Νίκος Νταμπίζας ανέλυσε στον Μάριο Αγγελέτο τις σημερινές φιναλίστ, τις οποίες έχει αντιμετωπίσει με τα χρώματα της Νιούκαστλ. Ένα από τα βασικά «συστατικά» για την εξέλιξη του τελικού, θα είναι η ανασταλτική λειτουργία της Τσέλσι όπως είπε.

Αμφότερες δεν είχαν κανένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και άπαντες αναμένεται να είναι στη διάθεση των προπονητών. Όλα τα φώτα, φυσικά είναι στραμμένα (και) στον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Για πολλούς έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσει το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά. Θα καταφέρει αυτή τη φορά να είναι ο gamechanger όπως έγραψε ο Άλκης Τσαβδαράς;

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης