Football Talk

Από τον Λέτο και τον Μανωλά μέχρι τον Ουάρντα: Οι ποδοσφαιριστές που εκδιώχθηκαν από τις... προπονήσεις

Από τον Λέτο και τον Μανωλά μέχρι τον Ουάρντα: Οι ποδοσφαιριστές που εκδιώχθηκαν από τις... προπονήσεις
Πολλά είναι τα επεισόδια που έχουν διαδραματιστεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μεταξύ προπονητών και ποδοσφαιριστών.
Σχετικά Άρθρα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδιωξε τον Άμρ Ουάρντα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, εξαιτίας ενός περιστατικού απειθαρχίας του Αιγύπτιου.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος πως: «Δεν μπορώ να ανεχτώ αυτό που γίνεται μαζί του». Το «BN Sports», γυρίζοντας το χρόνο πίσω θυμάται και καταγράφει αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου ποδοσφαιριστές πήραν το δρόμο για τα αποδυτήρια, εξαιτίας της απειθαρχίας που έδειξαν στους προπονητές του.

Λέτο-Βαλβέρδε (Ολυμπιακός)

Σεμπαστιάν Λέτο και Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν τη χειρότερη δυνατή σχέση στη μεταξύ τους συνύπαρξη στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Βάσκος προπονητής έδιωξε τον Αργεντινό, μην αφήνοντάς τον να ολοκληρώσει την προπόνηση εκείνης της Παρασκευής το 2009. Ο Βαλβέρδε διαπίστωσε ότι ο παίκτης δεν έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο και τον ρώτησε γιατί δεν τρέχει.

Ο Αργεντινός επικαλέστηκε ενοχλήσεις και αμέσως ο Βαλβέρδε του έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια…

leto-valverde.jpg

Μανωλάς-Κωστένογλου (ΑΕΚ)

Το 2011 το αίματα είχαν ανάψει και στην ΑΕΚ. Ο Κώστας Μανωλάς ήθελε να χτυπήσει ένα πέναλτι που ο προπονητής είχε δώσει εντολή να το εκτελέσει ο Σιαλμάς.

«Δηλαδή, αν κερδίσουμε πέναλτι το Σάββατο θα το χτυπήσει ο Σιαλμάς»; ήταν η ερώτηση του Μανωλά, με τον κόουτς Κωστένογλου να νευριάζει και να του απαντά σε εξίσου έντονο ύφος λέγοντας «εδώ μέσα εγώ δίνω τις εντολές» και ζήτησε από τον παίκτη να φύγει.

Ο Μανωλάς απάντησε «δεν φεύγω» και ο Κωστένογλου αντέδρασε λέγοντας τα εξής: «Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Φύγε. Θα σε ρωτάμε για όλα εδώ»;

kostenoglou-manolas.jpg

Τούντορ-Περέιρα/Λούκας (ΠΑΟΚ)

Αντίστοιχα τεταμένο κλίμα υπήρξε και στον ΠΑΟΚ, με τις σχέσεις του Ιγκόρ Τούντορ με τους Λούκας Πέρεθ και Περέιρα το 2015, να είναι κάκιστες.

Σε μια απογευματινή προπόνηση του «Δικεφάλου του Βορρά», ο Τούντορ τους έστειλε να γυμναστούν μακριά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, με κάποιους εκ των βοηθών του.

Κάμπος-Λιόνης (Άρης)

Το 2015 είχαμε παρόμοιο περιστατικό και στον συμπολίτη, Άρη. Ο Πάουλο Κάμπος είχε έντονα παράπονα από τον Μίλτο Λιόνη, ο οποίος δεν έδειξε σε κανένα σημείο της προπόνησης τη διάθεση που ήθελε να βλέπει ο βραζιλιάνος τεχνικός από τους παίκτες του.

Μετά από μία παρατήρηση στην αρχή και μια μικρή ήπιων τόνων συνομιλία των δυο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης μίας άσκησης, ακολούθησε ακόμα μια στη συνέχεια με τον Κάμπος να τονίζει στον παίκτη ότι αν θέλει μπορεί να αποχωρήσει από την προπόνηση, όπως κι έγινε.

Καραγεωργίου-Βασιλακάκης (Ξάνθη)

Λεκτικό επεισόδιο έλαβε χώρα στην προπόνηση της Ξάνθη τον Αύγουστο του 2013, σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal».

Ο Καβαλιώτης προπονητής, Νίκος Καραγεωργίου έδιωξε τον ποδοσφαιριστή Θοδωρή Βασιλακάκη από την προπόνηση, με τις σχέσεις των δυο να διαταράσσονται.

KATIDIS-9.jpg

Λίνεν-Κατίδης (ΑΕΚ)

Τρανταχτό παράδειγμα κακής σχέσης προπονητή με ποδοσφαιριστή αποτέλεσε το δίδυμο Έβαλντ Λίνεν με Γιώργο Κατίδη. Σε μια προπόνηση της ΑΕΚ, ο έμπειρος προπονητής θεώρησε ότι ο Κατίδης δεν τα έδινε όλα και πως ήταν αδιάφορος.

Συνεπώς, πέντε λεπτά μετά το δίτερμα τον έστειλε να προπονηθεί μόνος, φέρνοντας στη θέση του τον Μιχάλη Παυλή.

Κουζνέτσοφ-Σέχου (Παναθηναϊκός)

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα χρονικά πριν από αυτό του Ουάρντα με τον Λουτσέσκου, αποτέλεσε εκείνου του Χρήστου Σέχου με τον Σεργκέι Κουζνέτσοφ στον Παναθηναϊκό.

Ο νεαρός επιθετικός διαφώνησε έντονα με τον άμεσο βοηθό του Λάζλο Μπόλονι, μετά τις παρατηρήσεις που άκουσε κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, ο Κουζνέτσοφ απάντησε σε έντονο ύφος στον νεαρό επιθετικό και τον έδιωξε άμεσα από την προπόνηση.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης