Football Talk

Κύπελλα Ευρώπης: Το "τέλος" του εκτός έδρας γκολ και οι πρώτες προκρίσεις της νέας εποχής

Κύπελλα Ευρώπης: Το

Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν υφίστανται πλέον στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ήδη είχαμε τα πρώτα δείγματα σε αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Champions League.

Σχετικά Άρθρα

Στις 24 Ιουνίου η UEFA ανακοίνωσε επίσημα πως ένας από ένας από τους κανονισμούς που υπήρξε ταυτισμένος εδώ και δεκαετίες με το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παύει οριστικά να ισχύει.

Ο λόγος για τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, το οποίο αρχής γενομένης από τα προκριματικά των διασυλλογικών διοργανώσεων της φετινής περιόδου (σ.σ. 2021-22) δεν πρόκειται να έχει την παραμικρή ισχύ.

Από δω και στο εξής, αν το συνολικό σκορ των δύο αγώνων (εντός-εκτός) μεταξύ δύο ομάδων είναι ισόπαλο μετά το πέρας του δεύτερου 90λεπτου, θα ακολουθεί ημίωρη παράταση και, αν δεν αναδειχθεί ούτε εκεί νικητής στο συνολικό σκορ, η τελική λύση θα δίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

borac-cluj.jpg

Σε Βοσνία και Αρμενία τα πρώτα δείγματα!

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα αργούσε η στιγμή που η συγκεκριμένη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα προκαλούσε και αγωνιστικό «ντόμινο» σε αναμετρήσεις που διεξάγονται τη συγκεκριμένη περίοδο, δηλαδή τα προκριματικά του Champions League.

Σε δυο παιχνίδια, αυτό ανάμεσα σε Αλασκέρτ (Αρμενία) και Κόνανς (Ουαλία), αλλά και σε εκείνο των Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία/Ερζεγοβίνης) και Κλουζ (Ρουμανία), οι νικητές προέκυψαν χάρη στο γεγονός πως δεν υπάρχει ποια αυτός ο κανονισμός.

Στο ματς ανάμεσα σε Αλασκέρτ και Κόνανς, οι Αρμένιοι επικράτησαν εντός έδρας στον επαναληπτικό αγώνα με γκολ του Μπεζεκούρτ στο 112’ της παράτασης και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση κι ενώ το πρώτο ματς στην Ουαλία είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 2-2.

Αντίστοιχα, στο ζευγάρι Μπόρατς Μπάνια Λούκα-Κλουζ, οι Ρουμάνοι είχαν επικρατήσει στην έδρα τους με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο στον επαναληπτικό στη Βοσνία τα βρήκαν... σκούρα. Ένα τέρμα του Στόγιαν Βράνιες στο 60’ και άλλο ένα του Έλληνα σέντερ φορ, Παναγιώτη Μωραΐτη τέσσερα λεπτά αργότερα έστειλαν το ματς στην παράταση, κι ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι Βόσνιοι θα ήταν εκείνοι που θα είχαν προκριθεί αν το σκορ παρέμενε έτσι μέχρι τη λήξη.

Τελικώς, η Κλουζ βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 118’ με τον Τσίπτσιου και πανηγύρισε εκείνη την πρόκριση στην β’ προκριματική φάση του Champions League.




Κόνανς-Αλασκέρτ: 2-2, 0-1.

Κλουζ-Μπόρατς Μπάνια Λούκα: 3-1, 2-1.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης