Football Talk

Αλεξάντερ Άρνολντ: Μένει στο Άνφιλντ, για να προσφέρει και άλλες ανεπανάληπτες στιγμές, όπως αυτή απέναντι στην… Μπαρτσελόνα! (video)

Αλεξάντερ Άρνολντ: Μένει στο Άνφιλντ, για να προσφέρει και άλλες ανεπανάληπτες στιγμές, όπως αυτή απέναντι στην… Μπαρτσελόνα! (video)

Την «αγαπημένη» του Λίβερπουλ θα συνεχίσει να εκπροσωπεί και για την επόμενη τετραετία ο Αλεξάντερ Άρνολντ, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, και πλέον μένει στο «Άνφιλντ» για να βιώσει αντίστοιχες νύχτες, με αυτήν της… 5ης Μαΐου του 2019.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται σαφώς για έναν από τους καλύτερους της γενιάς του στο… είδος του. Ένας αθλητικός δεξιός οπισθοφύλακας, ο οποίος είναι θετικότατος στα αμυντικά του καθήκοντα, με την βελτίωσή του να γίνεται διαρκώς αισθητή, και εξαιρετικός στα ανεβάσματά του, με τους αριθμούς του να το αποδεικνύουν, παρά το γεγονός πως αγωνίζεται στην  Premier League, και εκπροσωπεί την Λίβερπουλ από τα… 17 του χρόνια.

Οι αριθμοί του Άρνολντ στην Premier League και η κορυφαία του στιγμή στο Άνφιλντ

Στην προκειμένη περίπτωση άλλωστε, τα στατιστικά που έχει καταγράψει ο Αλεξάντερ Άρνολντ αντικατοπτρίζουν επακριβώς την πραγματικότητα. Και αυτό διότι, ο 22άχρονος Άγγλος, έχει δώσει 179 ματς με την Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις, με τα 129 να λαμβάνουν χώρα στην Premier League, και έχει συμμετάσχει σε 50 από τα γκολ της, είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο.

Αρέσκεται να δημιουργεί, αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που συναγωνίζεται τον Κέβιν Ντε Μπρόϊνε στον αριθμό των τελικών πασών την τελευταία τριετία (έχει 32 και ο Βέλγος 34), ενώ αναμφίβολα θα εξακολουθήσει να μνημονεύεται για πολλά χρόνια, για μία από τις πιο έξυπνες ασίστ που έχει «αντικρύσει» ποτέ το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος βεβαίως για την βραδιά που το Άνφιλντ «ξέσπασε» σε πανηγυρισμούς, με την Λίβερπουλ να κερδίζει με 4-0 την Μπαρτσελόνα (είχε χάσει στην Βαρκελώνη με 3-0), να παίρνει την πρόκριση στο Champions League, και εν τέλει να καταλήγει να το κατακτήσει.

Οι τίτλοι, ο Τζόρνταν Χέντερσον και η πολυπόθητη παραμονή

Αν στην  άκρως επιτυχημένη, ως στιγμής, πορεία του Αλεξάντερ Άρνολντ μάλιστα, προστεθούν και οι τίτλοι, τότε αντιλαμβάνεται κανείς, πως πράγματι η ηλικία, σε μερικές περιπτώσεις, απλώς είναι ένας ακόμη αριθμός

Ο Άγγλος έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League, τον τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Super Cup, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, και έχει αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ, στηρίζοντας στον απόλυτο βαθμό τον Τζόρνταν Χέντερσον – τον μοναδικό δηλαδή αρχηγό στην ιστορία της Λίβερπουλ, που διαθέτει στην συλλογή του, τουλάχιστον από μία φορά, τον κάθε τίτλο.
Jordan-Henderson-Trent-Alexander-Arnold_1.jpg

Πλέον, η «σημαία» έμεινε στον ιστό της και ο Αλεξάντερ Άρνολντ θα συνεχίσει να φιγουράρει στο Άνφιλντ, ανανεώνοντας την συνεργασία του με τους «κόκκινους» μέχρι και το 2025.

Βασικός του στόχος βεβαίως είναι να συνεχίσει από εκεί που… σταμάτησε. Να αποδείξει επί της ουσίας, πως η απουσία του από το EURO, δεν τον σταμάτησε ποτέ…

Να μοιράσει πολλές ακόμη τελικές πάσες, και να «πιστοποιήσει» πως η ασίστ του απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν ήταν απλώς… μία στιγμή ευφυΐας, αλλά μία από τις πολλές, που δεδομένα θα ακολουθήσουν!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης