Football Talk

Σάλκε: «Σεφτέ» στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, με εκτός έδρας νίκη και «μηδέν παθητικό» μετά από τρία χρόνια!

Σάλκε: «Σεφτέ» στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, με εκτός έδρας νίκη και «μηδέν παθητικό» μετά από τρία χρόνια!

Την πρώτη της νίκη στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος σημείωσε η Σάλκε απέναντι στην Χόλσταϊν Χιλ με 3-0 εκτός έδρας, δείχνοντας πως συνέρχεται βήμα-βήμα από το «σοκ» και την ήττα της πρεμιέρας από το Αμβούργο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρόκειται σαφώς για μία κατάσταση που δεδομένα απαιτεί χρόνο και υπομονή για να γίνει αντιληπτή στις τάξεις της Σάλκε. Ο περσινός υποβιβασμός της άλλωστε δεν ήταν, το δίχως άλλο, προβλέψιμος στο ξεκίνημα της σεζόν, και πλέον το σύνολο του Δημήτρη Γραμμόζη καλείται να προσαρμοστεί στις συνθήκες της κατηγορίας και να επιστρέψει άμεσα στην Bundesliga.

Και αν η πρεμιέρα απέναντι στο Αμβούργο χαρακτηρίζεται αποτυχημένη, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της με 3-1, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Σάλκε επικράτησε εκτός έδρας της Χόλσταϊν Χιλ με 3-0, πέτυχε την πρώτη νίκη της μακριά από το «σπίτι» της μετά από το Νοέμβριο του 2019 (πέρυσι δεν είχε καμία), ενώ κατάφερε να διατηρήσει και το «μηδέν» στην εστία της, συνδυάζοντας το με επικράτηση, για πρώτη φορά, έπειτα από τρία χρόνια.

Τότε μάλιστα είχε επικρατήσει με 1-0 απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, τον Μάρτιο του 2018, και έκτοτε έχει βιώσει 37 ολόκληρα ενενηντάλεπτα, δίχως μία «καθαρή» εκτός έδρας επικράτηση!

Παρόλα αυτά, η λύτρωση ήρθε το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στην Χόλσταϊν Χιλ, χάρη στα δύο γκολ του Σιμόν Τερόντ και αυτό του Μάριους Μπάτλερ, και πλέον οι «μπλε» αναμένουν να «διπλασιάσουν» τις νίκες τους, απέναντι στην Βίλινγκεν, την επόμενη εβδομάδα.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης