Football Talk

Μποέμιανς – ΠΑΟΚ 2-1: Ο Ολιβέιρα τον γλύτωσε από το κάζο αλλά… προβλημάτισε! (video)

Μποέμιανς – ΠΑΟΚ 2-1: Ο Ολιβέιρα τον γλύτωσε από το κάζο αλλά… προβλημάτισε! (video)

Γ’ προκριματικός γύρος Conference League: Την «κακή παρένθεση» των πρώτων 70 λεπτών, κατάφερε να διορθώσει ο Νέλσον Ολιβέιρα με το γκολ του, δώδεκα λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης, διαφοροποιώντας τα δεδομένα της ρεβάνς, και βάζοντας ξανά τον ΠΑΟΚ στο «κόλπο» της πρόκρισης, παρά τη απρόσμενη ήττα του στο Aviva Stadium με 2-1!

Σχετικά Άρθρα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στην δεύτερη αναμέτρηση της ιστορίας του με ιρλανδική ομάδα, δεν κατάφερε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων, και ηττήθηκε με 2-1 από την Μποέμιανς στο Aviva Stadium.

Αρνητική χαρακτηρίζεται η εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, παρά το καλό της διάστημα στο τέλος, η οποία μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τους αποκλεισμούς των ΑΕΚ και Άρη, επιβάλλεται να ακολουθήσει διαφορετική πορεία και να ανατρέψει την κατάσταση, εκμεταλλευόμενη την δυναμική της Τούμπας.

Η τεράστια ευκαιρία του Ζίβκοβιτς, και το απρόσμενο γκολ της Μποέμιανς

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις φάνηκε πως ξεκίνησε την αναμέτρηση απέναντι στους Ιρλανδούς ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε εξαρχής την πρόθεσή του να πετύχει το γκολ που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην ρεβάνς.

Παρόλα αυτά, ο Ζίβκοβιτς αστόχησε σε μία ανεπανάληπτη στιγμή από κοντά, έπειτα από σουτ του Ολιβέιρα στο 2ο λεπτό, και η Μποέμιανς ξεκίνησε δειλά-δειλά να εκμεταλλεύεται τον άκρως επιθετικό τρόπο που υιοθέτησε από το ξεκίνημα η ομάδα της Θεσσαλονίκης.


Κάπως έτσι, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 27ο λεπτό με τον Κουτ, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Κέλι που «νίκησε» κατά κράτος τον Μιχαηλίδη και γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.


Προσπάθησε να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ, διατήρησε το «μηδέν» η Μποέμιανς

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γκολ της Μποέμιανς επηρέασε σημαντικά τον ΠΑΟΚ, μιας και προήλθε από ένα ατομικό λάθος, και δεν ταυτιζόταν σε καμία περίπτωση με την εικόνα της αναμέτρησης, μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

Ο Ράσβαν Λουτσέσκου επιχείρησε άμεσα να ανασυγκροτήσει την ομάδα του, αλλά ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με τους Καγκάβα, Ολιβέιρα και Σοάρες, να μην μετατρέπουν σε γκολ κάποια από τις καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ, και την Μποέμιανς να καλείται να διαχειριστεί το 1-0 του Κουτ, με στόχο να διατηρήσει το «μηδέν» για τέταρτο διαδοχικό δικό της παιχνίδι.


«Διπλασιάζει» τα γκολ του ο Κουτ, «σοκαρισμένος» ο ΠΑΟΚ

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αφού απείλησε αυτή την φορά με τον Εσίτι στο 47ο λεπτό της «επανάληψης», είδε την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά, και πάλι με τον ίδιο σκόρερ.

Συγκεκριμένα, η Μποέμιανς κέρδισε δύο διαδοχικά κόρνερ στο 52ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ κλείστηκε στα καρέ του, και ο σκόρερ Κουτ, αυτή την φορά βρήκε δίχτυα με μακρινό σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.


Το «σοκ» έγινε ακόμη μεγαλύτερο, οι Βιερίνια και Ολιβέιρα απείλησαν αλλά δεν… πανηγύρισαν και η συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα έδειχνε πως όλο ένα και περισσότερο, άγχωνε τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ.

Τριπλή αλλαγή, 2-1 με τον Ολιβέιρα και ραντεβού στην… Τούμπα

Τα τελευταία του δυνατά «χαρτιά» επέλεξε να ρίξει στο ματς ο Ράσβαν Λουτσέσκου, ο οποίος προέβη σε «τριπλή» αλλαγή για να αφυπνίσει την ομάδα του. Τελικά ο στόχος του στέφθηκε από επιτυχία και ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα, το οποίο διαφοροποιεί βεβαίως τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Σκόρερ για την ελληνική ομάδα αναδείχθηκε ο Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος στο ντεμπούτο του βρήκε δίχτυα στο 78ο λεπτό, έχοντας απωλέσει νωρίτερα αρκετές καλές στιγμές, και δίνοντας στην ομάδα του την απαιτούμενη αισιοδοξία για τη ρεβάνς.


Στα εναπομείναντα λεπτά άλλωστε δεν άλλαξε κάτι, η Μποέμιανς διατήρησε το υπέρ της 2-1, και πλέον όλα θα καθοριστούν στην Τούμπα, σε μία εβδομάδα από τώρα.
E75ArOmXMAoAv6u.jpg

Ενδεκάδες:

Μποέμιανς (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ, Λίονς, Μπρέσλιν, Κόρνγουολ, Κ. Κέλι, Κουτ (87’ Γοόρντ), Μπαρτ, Τζ. Κέλι, Μπάκλεϊ, Τιέρνι, Ντιβόι (76’ Λίβινγκστον)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι (63’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (69’ Μουργκ), Καγκάβα (63’ Μπίσεσβαρ), Καντουρί (63’ Τζόλης), Ολιβέιρα


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης