Football Talk

Premier League: Νέα αυστηρότερα μέτρα κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού

Premier League: Νέα αυστηρότερα μέτρα κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού
Η διοργανώτρια αρχή σε συνεργασία με τους 20 συλλόγους της αποφάσισε να γίνει ακόμα πιο αυστηρή σε ό,τι αναφορά τις τιμωρίες για λεκτικές επιθέσεις ή διακρίσεις σε παίκτες, προσωπικό και αξιωματούχους.

Η κατάσταση στην Αγγλία με τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις διακρίσεις έχει παραγίνει, με τη διοργανώτρια αρχή να παίρνει νέα μέτρα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Όλοι οι 20 σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν σε νέες πιο αυστηρές τιμωρίες σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Λίγκας. Ανάμεσα σε αυτές είναι ο δια βίου αποκλεισμός από τα γήπεδα σε όσους συμπεριφέρονται με καταχρηστικό ή ρατσιστικό τρόπο σε παίκτες, προσωπικό, αξιωματούχους, ακόμη και άλλους οπαδούς.

Η τιμωρία θα ισχύει για όσους παρευρίσκονται στο γήπεδο αλλά και σε αυτούς που επιτίθενται ρατσιστικά από τον υπολογιστή ή το κινητό τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Premier League και οι σύλλογοι καταδικάζουν τις διακρίσεις και την καταχρηστική συμπεριφορά. Η δέσμευση όλων να υποβάλουν αυστηρότερες κυρώσεις δείχνει πως δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός και διακρίσεις στο ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την καταπολέμηση όλων των μορφών προκατάληψης».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης