Football Talk

Champions League: Έγραψε ιστορία η Σέριφ Τιρασπόλ των Αθανασιάδη, Κολοβού - Στους ομίλους μετά από ματς «θρίλερ» η Σαχτάρ (video)

Champions League: Έγραψε ιστορία η Σέριφ Τιρασπόλ των Αθανασιάδη, Κολοβού - Στους ομίλους μετά από ματς «θρίλερ» η Σαχτάρ (video)

H Σέριφ Τιρασπόλ των Κολοβού και Αθανασιάδη έγραψε ιστορία, απέσπασε λευκή ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ από τη Ντιναμό (σ.σ. 3-0 το πρώτο ματς) και για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε στους ομίλους του Champions League. Στ' αστέρια και οι Σάλτσμπουργκ και Σαχτάρ.

Στους ομίλους του Champions League θα αγωνίζονται οι Αθανασιάδης και Κολοβός, καθώς η Σέριφ Τριασπόλ έμεινε ισόπαλη 0-0 στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού προκρίθηκε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την Ζάγκρεμπ να μην μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε βασικός, όπως και ο Κολοβός που έγινε αλλαγή στο 74'. Μάλιστα, ο Ελληνας γκολκίπερ ήταν ο κορυφαίος των Μολδαβών, αφού δεν άφησε ούτε τον Όρσιτς στο 53' να βάλει τη Ντιναμό στο «κόλπο». 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Φράνιτς, Τεοφίλ-Καθερίν, Ριστόβσκι, Όρσιτς (85' Μέναλο), Ιβανούσετς, Μάγιερ, Μοχαράνι (62' Καστράτι), Κοπ (69' Γιούριτς), Πέτκοβιτς, Μίσιτς (84' Γκότζακ).

Σέριφ Τιρασπόλ: Αθανασιάδης, Κοστάντζα, Αρμπολέδα, Ντουλάντο, Κριστιάνο, Άντο, Τιλ, Τραορέ, Κολοβός (74' Πέτρο), Καστανιέδα (58' Γιανσάν), Ενρίκε (88' Ράντελιτς).

«Καθάρισε» από νωρίς η Σάλτσμπουργκ

Η δε Σάλτσμπουργκ, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να διπλασιάσει τις νίκες επί της Μπρόντμπι, με 2-1, χάρη σε γκολ των Σέσκο (4’) και Αάρονσον (10’). Για τους Δανούς, βρήκε δίχτυα στο 62ο λεπτό ο Μάξο.

Μπρόντμπι: Χέρμανσεν, Τσιέμπε, Μάξο, Μπόρκεϊτ (59' Σκίπερ), Μενσά (59' Γκαμέλμπι), Φρέντρουπ (85' Ρόστεντ), Ραντόσεβιτς, Γκρέβε (59' Σίλμαν), Μπρους, Χέντλουντ (78' Πάβλοβιτς), Ούρε.

Σάλτσμπουργκ: Κεν, Κρίστενσεν, Σόλετ, Βέμπερ, Ούλμερ, Σούσιτς, Καμαρά (66' Γιουνούζοβιτς), Σέιβαλντ, Άαρονσον, Σέσκο (71' Όκαφορ), Αντεγέμι (71' Μπερίσα)/


Προκρίθηκε στην παράταση σε ματς… «θρίλερ» η Σαχτάρ

Συγκλονιστική έμελλε να είναι η αναμέτρηση ανάμεσα σε Σαχτάρ και Μονακό στην Ουκρανία. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Μπεν Γεντέρ (18’, 39’), ωστόσο αυτό δεν αρκούσε.

Η Σαχτάρ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και σκόραρε στο 74’ με τον Μάρλος, με αποτέλεσμα να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Ουκρανοί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στο 115’. Ο Αγκιλάρ έβαλε το αυτοκόλ και έδωσε τέλος σε έναν αγώνα… «θρίλερ».

Σαχτάρ: Πιάτοβ, Ματβιγιένκο (46' Ισμαΐλι), Μάρλον, Βιτάο (101' Κριβτσόβ), Ντοντό, Σόλομον (82' Μίντρουκ), Μέικον, Αντόνιο (86' Στεπανένκο), Πάτρικ, Τετέ (66' Μάρλος), Τραορέ (101' Φερνάντο)
 
Μονακό: Νίμπελ, Σιντιμπέ (99' Αγκιλάρ), Μαριπάν, Μπαντιασίλ, Ενρίκε, Τσουαμενί, Φοφανά, Μαρτίνς (71' Λούκας), Φόλαντ, Γκολόβιν (77' Ισιντόρ), Μπεν Γεντέρ (77' Ντιόπ)

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (26/8) και με έντονο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν:

Μπρόντμπι - Σάλτσμπουργκ 1-2: (62' Μάξο/4' Σέσκο, 10' Άαροσον).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σέριφ Τιρασμπόλ: 0-0.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μονακό: 2-2 (74' Μάρλος, 115' Αγκιλάρ αυτογκ./18', 39' Μπεν Γεντέρ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης