Football Talk

Οι δέκα μεταγραφές top ποδοσφαιριστών που ολοκληρώθηκαν και στοχεύουν στην κορυφή!

Οι δέκα μεταγραφές top ποδοσφαιριστών που ολοκληρώθηκαν και στοχεύουν στην κορυφή!
Μία από τις πιο απρόβλεπτες μεταγραφικές περιόδους των τελευταίων ετών έφτασε στο τέλος της, και το «BNSports» σας παρουσιάζει τους 10 ποδοσφαιριστές που… προς έκπληξη όλων, άφησαν τις ομάδες τους, και αναζήτησαν μία νέα πρόκληση, που έχει ως φόντο την κορυφή!

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, δεδομένα κανείς δεν πίστευε πως μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα άλλαζαν ποδοσφαιρική στέγη. Πλέον όμως είναι γεγονός. Ο Λιονέλ Μέσι αγωνίζεται με διαφορετικά χρώματα και άλλο νούμερο, ο Σέρχιο Ράμος αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης και έδωσε τέλος σε μία εποχή κυριαρχίας των «μερένχες», ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετέβη στο Μάντσεστερ, μέσω ενός τηλεφωνήματος, και ο Ρομέλου Λουκάκου αποφάσισε να συνεχίσει μία εποχή, φορώντας τα «μπλε» και παίζοντας στο Λονδίνο.

Ας δούμε μαζί τις 10 καλύτερες μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου, αναλογικά με τα ονόματα που συμπεριλήφθηκαν και ανακοινώθηκαν από τις νέες ομάδες τους:

  • Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν: Βρίσκεται δικαιολογημένα στην κορυφή. Μετέβη στην Καταλονία στην ηλικία των 13, κατέκτησε τα πάντα, αναδείχθηκε σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη ουκ ολίγες φορές, αλλά δεν έκλεισε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.
messi.jpeg

Η οικονομική κατάσταση των Ισπανών δεν το επέτρεψε και ο Λαπόρτα κλήθηκε να του ανακοινώσει πως «μοιραία» η ιστορία αποφάσισε να μην βρεθεί ο Μέσι για ακόμη μία φορά στο Καμπ Νόου.

Ο Αργεντινός ανακοίνωσε το αντίο του με δάκρυα στα μάτια, και υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου επέλεξε το «30», και συνάντησε το Νεϊμάρ, θέτοντας ως στόχο την κατάκτηση του Champions League. Πλέον έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, παίζοντας στο ματς με την Ρεμς για λιγότερο από 25 λεπτά, πράγμα που είχε να συμβεί από το 2019, σε επίπεδο πρωταθλήματος!

  • Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, φαίνεται πως έδωσε ώθηση στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ώστε και αυτός να αλλάξει ομάδα στα 34 του χρόνια, αναζητώντας μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

ronaldo_1.jpg

Η Γιουβέντους επιθυμούσε απλώς να ικανοποιηθούν οι οικονομικές της απαιτήσεις, και άμεσα το ενδιαφέρον των δύο ομάδων του Μάντσεστερ έκανε την εμφάνισή του. Αρχικά, η Σίτι φαινόταν μία «ανάσα» από την απόκτησή του, αλλά ένα τηλεφώνημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποδείχθηκε αρκετό για να αλλάξει την ιστορία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμφώνησε με την Γιουνάιτεντ, η επιστροφή του επισημοποιήθηκε δέκα χρόνια μετά, και πλέον στα… άσχημα βράδια της ομάδας του, ο Πορτογάλος σταρ θα καλείται να την πάρει από το χέρι, και αν την οδηγήσει όσο ψηλότερα γίνεται.

  • Σέρχιο Ράμος στην Παρί Σεν Ζερμέν:  Ποιος θα περίμενε πως όλες αυτές οι κόντρες που βίωσαν επί ισπανικού εδάφους οι Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος, θα κατέληγαν σε μία ποδοσφαιρική συνύπαρξη στα 35 τους χρόνια;


ramos_1.jpg
Δεδομένα, κανένας. Ο Ράμος αποφάσισε να αφήσει την Ρεάλ μετά από 17 χρόνια, η Παρί κινήθηκε άμεσα για την απόκτησή του, και η φυγή του έμπειρου κεντρικού αμυντικού από την Ισπανία, σηματοδότησε επί της ουσίας και την λήξη μίας μοναδικής εποχής για την Ρεάλ, με τα τρία διαδοχικά Champions League να… φέρουν και την δική του υπογραφή!

  • Τζακ Γκρίλις στην Μάντσεστερ Σίτι: Μπορεί να μην αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα στην εν λόγω λίστα, αλλά αδιαμφισβήτητα το όνομα του Τζακ Γκρίλις αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

grillis.jpg

Ο Άγγλος επιτελικός μέσος, που έφτασε μέχρι και τον τελικό του EURO με την Εθνική Αγγλίας, αλλά δεν εκτέλεσε κάποιο από τα κομβικότερα πέναλτι της σύγχρονης ιστορίας της, επιθυμούσε να φύγει μετά από μία δεκαετία από την Άστον Βίλα, και η Σίτι πλήρωσε 100 εκατομμύρια στους «Βίλανς» για να τον κάνει δικό της!

Μέχρι τότε, αποτελούσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Γκρίλις είναι και ένας εκ των πρωταγωνιστών της Σίτι στο ξεκίνημα της Premier League, έχοντας καταγράψει ένα γκολ και δύο ασίστ σε τρεις εμφανίσεις!

  • Ρομέλου Λουκάκου στην Τσέλσι: Και ενώ όλα έδειχναν πως η μεταγραφή του Τζακ Γκρίλις αποτελεί ένα νέο ρεκόρ μεταγραφών για το αγγλικό ποδόσφαιρο, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παρουσιάστηκε πρόθυμος να αλλάξει την ιστορία.

lukaku.jpg

Επικοινώνησε άμεσα με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ, δεν δυσκολεύτηκε να «ψήσει» τον Λουκάκου να επιστρέψει στην Premier League, και διευθέτησε άμεσα τα οικονομικά ζητήματα, πληρώνοντας περισσότερα από 115 εκατομμύρια λίρες στους «νερατζούρι»!

Η επιστροφή του στην Τσέλσι μετά από επτά χρόνια ήταν γεγονός, και το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι του Λονδίνου, απέναντι στην Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς, ήταν, όσο περίεργο και αν ακούγεται, το πρώτο του με την φανέλα των «μπλε», καθώς δεν είχε βρει δίχτυα στην πρώτη του θητεία, το 2013-14!

  • Ραφαέλ Βαράν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σέρχιο Ράμος αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης, και ο έτερος κεντρικός αμυντικός της αγαπημένης του ομάδας, δεν δύναται να συνέχιζε μόνος του μία πορεία που ξεκίνησαν και έφτασαν μέχρι το… τέρμα μαζί.

varane-manchester-united_5478443.jpg

Η φυγή του Ισπανού επηρέασε τον Βαράν, η Γιουνάιτεντ κινήθηκε άμεσα για την απόκτησή του, και όταν οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, ο Γάλλος αναχώρησε από την Μαδρίτη για το Μάντσεστερ όπου και ανακοινώθηκε.

Τα 36 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν στην περίπτωσή του κρίθηκαν ως μία λογική τιμή, και ο Βαράν ήδη ξεκίνησε την απόσβεσή τους, καθώς με δική του ασίστ, η ομάδα του Σόλσκιερ πέρασε αλώβητη από το Μολινό και την Γουλβς (0-1), «σπάζοντας» το καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ στην ιστορία της Premier League (28 ματς αήττητη)!

  • Τζέιντον Σάντσο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αποτέλεσε την πρώτη κίνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού! Ο Σάντσο είχε εντυπωσιάσει με την φανέλα της Ντόρτμουντ, οι «κόκκινοι διάβολοι» αναζητούσαν έναν ποιοτικό εξτρέμ, ώστε να μπορέσουν να παραχωρήσουν και τον Ντάνιελ Τζέιμς (κατέληξε στην Λιντς), και εν τέλει βρήκαν τον ποδοσφαιριστή που αναζητούσαν στο πρόσωπο του νεαρού Τζέιντον Σάντσο.

sancho_1.jpg

Η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε προς όφελός της τα πεπραγμένα του, εισέπραξε 90 εκατομμύρια λίρες από την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, και ο Άγγλος επέστρεψε στην χώρα του, όπου ως στιγμής μετρά δύο συμμετοχές, δίχως να έχει καταγράψει κάτι αξιοσημείωτο στην στατιστική υπηρεσία.

  • Μέμφις Ντε Πάι στην Μπαρτσελόνα: Μπορεί πολλοί να θεωρούν πως οι εμφανίσεις του Μέμφις Ντε Πάι με την Ολλανδία, έκαναν την Μπαρτσελόνα να σκεφτεί σοβαρότερα την  μεταγραφή του, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ολλανδός είχε ήδη έρθει σε επαφές με τους Καταλανούς, για μία ενδεχόμενη συμφωνία.


Memphis-Depay-Barcelona.jpg
Οι συζητήσεις ευδοκίμησαν, ο Πικέ μείωσε το συμβόλαιό του, ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία με το Μέσι, και ήδη ο Μέμφις Ντε Πάι έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα στην Ισπανία, όπου αγωνίζεται κατά βάση στην κορυφή της επίθεσης!

  • Τζίνι Βαινάλντουμ στην Παρί Σεν Ζερμέν: Μπορεί να μην βρίσκεται στην ελίτ των ονομάτων που άλλαξαν ποδοσφαιρική στέγη, έχοντας αποχωρήσει και ως ελεύθερος από την Λίβερπουλ, αλλά η μεταγραφή του Τζίνι Βαινάλντουμ στην Παρί Σεν Ζερμέν, δεν δύναται να μην χαρακτηριστεί αξιοσημείωτη.

wijnaldum.jpg
Οι εκπληκτικές του σεζόν στο Άνφιλντ, τα γκολ του ημιτελικού του Champions League απέναντι στην Μπαρτσελόνα (4-0), η κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και η επιστροφή της Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League, έφεραν δεδομένα την υπογραφή του, με τον κύκλο να κλείνει και τον Ολλανδό να αποχαιρετά ως φίλος τον Γιούργκεν Κλοπ και τον κόσμο της ομάδας.

Άμεσα η Παρί, που παρακολουθούσε τις εξελίξεις, άδραξε την ευκαιρία, και ο Τζίνι Βαινάλντουμ μετέβη στο Παρίσι, για να δώσει και αυτός το δικό του στίγμα, στην εκπληκτική ομάδα που έχουν δημιουργήσει οι Γάλλοι το τρέχον καλοκαίρι.

  • Αντουάν Γκριεζμάν στην Ατλέτικο Μαδρίτης: Και φτάνουμε στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Ένα 24ωρό που δεν φαινόταν ικανό για να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, αλλά εν τέλει αποδείχθηκε ιδιαίτερο για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, την ομάδα του και τον… Αντουάν Γκριεζμάν.
Antoine-Griezmann.jpg

Οι «ροχιμπλάνκος» αρχικά ξεκίνησαν συζητήσεις για την ανταλλαγή Γκριεζμάν –Ζοάο Φέλιξ, αλλά μόλις αντιλήφθηκαν πως η συμφωνία μπορεί και να μην τους ωφελεί, αποφάσισαν να επιχειρήσουν να φέρουν απλώς τον Γκριεζμάν στην ομάδα τους. Έτσι και έγινε…

Η Ατλέτικο απέσπασε την υπογραφή του για έναν χρόνο, με την μορφή δανεισμού, και ο Γάλλος επέστρεψε στην Μαδρίτη μετά από μία διετία, με στόχο να συνεχίσει την κυριαρχία της… ομάδας του στην Ισπανία, με μία ακόμη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης