Football Talk

Γκνάμπρι και Βέρνερ σκοράρουν με το εθνόσημο σε ρυθμούς... Κλόζε, αλλά μόνο στα προκριματικά!

Γκνάμπρι και Βέρνερ σκοράρουν με το εθνόσημο σε ρυθμούς... Κλόζε, αλλά μόνο στα προκριματικά!

Ο Σερζ Γκνάμπρι και ο Τίμο Βέρνερ σκοράρουν κατά ριπάς με το εθνόσημο στο στήθος, πλησιάζουν τους αριθμούς του πρώτου σκόρερ της Εθνικής Γερμανίας, Μίροσλαβ Κλόζε, αλλά «απουσιάζουν» στις μεγάλες διοργανώσεις!

Τα οκτώ γκολ σε δύο παιχνίδια, ακόμα και με χαμηλού επιπέδου αντιπάλους όπως το Λιχτενστάιν και η Αρμενία, δίνουν το δικαίωμα στον Χάνσι Φλικ να αισθάνεται πως ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του στην Εθνική Γερμανίας.

Πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, άλλωστε, όταν έχει τον Σερζ Γκνάμπρι και τον Τίμο Βέρνερ, σε τέτοια δαιμονιώδη κατάσταση;

Ο πρώτος βρήκε δύο φορές δίχτυα απέναντι στην Αρμενία, ενώ ο δεύτερος πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ματς!

Πλέον, αμφότεροι έχουν 18 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας, έχοντας καταγράψει λίγες συμμετοχές, αλλά η «αφλογιστία» τους στα μεγάλα τουρνουά, αποτελεί μία «ανοιχτή πληγή»…

Σερζ Γκνάμπρι - 26 ετών

(28 συμμετοχές, 18 γκολ)

Ήταν 11 Νοεμβρίου του 2016, όταν ο 21χρονος -τότε- Σερζ Γκνάμπρι, πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «Πάντσερ» απέναντι στο Σαν Μαρίνο, με τον πλέον ιδανικό τρόπο: πετυχαίνοντας χατ τρικ

Την πρώτη του εμφάνιση, άλλωστε, την είχε κερδίσει δικαιωματικά, αφού έναν χρόνο νωρίτερα, στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο, είχε οδηγήσει με έξι γκολ τη Γερμανία ως το ασημένιο μετάλλιο!



Έκτοτε, ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου αφηνιάζει με το εθνόσημο, αλλά μόνο στα προκριματικά!

Χαρακτηριστικά σε αυτά του EURO έχει πετύχει 8 (!) γκολ σε επτά συμμετοχές, ενώ σε αυτά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει βρει έξι φορές δίχτυα σε ισάριθμα ματς!

Ίσως η απόδοσή του πηγάζει από τη δίψα για μία μεγάλη διάκριση, αφού έγινε μέλος της εθνικής ομάδας, όταν τα καλύτερά της χρόνια είχαν μείνει πίσω.

Την ευκαιρία που είχε, όμως, στο EURO 2020, να συνεισφέρει σε μία μεγάλη διοργάνωση, δεν την εκμεταλλεύθηκε, αφού στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε, δεν πρόσφερε ούτε ασίστ, ούτε σκόραρε, επηρεασμένος -λογικά- από τη γενικότερη αστάθεια της ομάδας του.

Ωστόσο, το νεαρό της ηλικίας του (26 ετών), σίγουρα θα τον φέρει ξανά σε κάποιο σπουδαίο τουρνουά και εκεί όλα θα εξαρτώνται από αυτόν.

Μην ξεχνάμε, πως πρόκειται για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται ως σέντερ φορ, αλλά σε 28 συμμετοχές, έχει 18 γκολ, την ώρα που ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών (137 συμ. 71 γκολ) της Εθνικής Γερμανίας, Μίροσλαβ Κλόζε, στον ίδιο αριθμό αγώνων είχε 15!

Image


Τίμο Βέρνερ – 25 ετών

(44 συμμετοχές, 18 γκολ)

Από την άλλη πλευρά, στέκει ο Τίμο Βέρνερ, μία περίπτωση ποδοσφαιριστή γεμάτη αδιαμφισβήτητο ταλέντο, που πλέον χαρακτηρίζεται ως ιδιάζουσα.

Η προσαρμογή του στην Premier League αποδείχθηκε δύσκολη, αλλά η σταθερά της Εθνικής Γερμανίας δεν χάθηκε.

Image

Ο επιθετικός της Τσέλσι μπορεί να έκανε ντεμπούτο έναν χρόνο αργότερα από τον Γκνάμπρι (22/03/2017, σε φιλικό απέναντι στην Αγγλία), αλλά έχει κατορθώσει να καταγράψει 16 συμμετοχές περισσότερες και να αποτελέσει μέλος της αποστολής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018!

Παρότι δεν βοήθησε ούτε στο φετινό EURO, ούτε στο Μουντιάλ της Ρωσίας -ακολουθώντας επίσης την κακή απόδοση της Γερμανίας, που αποκλείστηκε από τους ομίλους ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια- κατάφερε να βάλει το «λιθαράκι» του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2017!

Με τρία γκολ και δύο ασίστ σε πέντε παιχνίδια, έφερε την ομάδα του έως την κατάκτηση ενός τίτλου που μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά παραμένει τίτλος που δεν είχε στο «παλμαρέ» της η Γερμανία!

Όσο για τις επιδόσεις του εν γένει;

Στις πρώτες 44 συμμετοχές του, ο Μίροσλαβ Κλόζε είχε μόλις δύο γκολ περισσότερα!

Αν ο Χάνσι Φλικ καταφέρει να μετατρέψει την Εθνική Γερμανίας και πάλι σε μία μηχανή των γκολ -όπως φαίνεται ότι θα πράξει- τότε οι πιθανότητες των Γκνάμπρι και Βέρνερ να αγγίξουν τις επιδόσεις θρύλων, είναι υπέρ τους!

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης