Football Talk

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ήττα - σοκ για τον Δικέφαλο, με buzzer beater του Κόντε και τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς! (video)

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ήττα - σοκ για τον Δικέφαλο, με buzzer beater του Κόντε και τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς! (video)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 1η αγωνιστική της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε (0-1) από την ομάδα των Ιωαννίνων, με τον Κόντε να λυτρώνει τους φιλοξενούμενους λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την εντός έδρας ήττα (0-1) από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και το τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς να χαρίζει τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Η ομάδα των Ιωαννίνων φάνηκε έτοιμη να συνεχίσει την περσινή καλή της πορεία, ενώ ο Δικέφαλος προβλημάτισε, με τους οπαδούς της ομάδας να αποδοκιμάζουν έντονα τους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου.





1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα δεν είχε πολλές καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον ΠΑΣ. Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Σβαμπ να βγάζει τον Καγκάβα απειλητικά προς την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ιάπωνα να μην καταφέρνει να κοντρολάρει στο 8’. Ο ΠΑΣ στη συνέχεια βγήκε επικίνδυνα στην κόντρα, ο Περέα έσπασε την μπάλα στον Κόντε, αλλά ο Ζίβκοβιτς βγήκε και καθάρισε τη φάση στο 9’.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ στο 23’. Ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά όμως ο Σάλιακας έσωσε πάνω στη γραμμή. Αμέσως μετά, στο 25’, ο Περέα γύρισε την μπάλα και η ομάδα των Ιωαννίνων σκόραρε, με το γκολ να ακυρώνεται καθώς η μπάλα είχε περάσει άουτ.





Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (45+2’) μετά από λάθος του Τέιλορ, ο Κόντε έκανε την πάσα στον Σνάιντερ που από καλή θέση έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να διώξει σε κόρνερ.



2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματα τους στο δεύτερο μέρος, με την πρώτη τελική να έρχεται στο 59’ μετά από σουτ του Σφιντέρσκι, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ και στη συνέχεια ο Καγκάβα έχασε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του να περνάει άουτ. Στο 68’ σ’ ένα γύρισμα του Μιτρίτσα από τα αριστερά, οι «ασπρόμαυροι» φώναξαν για χέρι του Κάργα στην περιοχή, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς να δοθεί κάτι. Ο ΠΑΟΚ έχασε μια ακόμη ευκαιρία στο 74’ με τον Κούρτιτς να εκτελεί το φάουλ και τη μπάλα να βρίσκει στο τοίχος και να καταλήγει έξω.



Στο 81’ μετά από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Κόντε βγήκε σχεδόν τετ α τετ, με τον Ζίβκοβιτς να προλαβαίνει τον επιθετικό του ΠΑΣ. Μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ο Κόντε τον τιμώρησε κάνοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους στο 87’. Η μπάλα πήγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Βαρέλα είχε την πρώτη κεφαλιά και ο Κρέσπο θέλησε να την γυρίσει πίσω. Εκεί ο Ζίβκοβιτς έκανε μία κάκιστη επιλογή με τα πόδια και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κόντε. Oι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν το εις βάρος του σκορ και ξεκινώντας με ήττα το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει έξαλλα.



Ο MVP

Ο Κόντε ήταν εκείνος που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με την ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ να βρίσκει δίχτυα και να χαρίζει μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Το «εγκληματικό» λάθος του Ζίβκοβιτς στο 87’ ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση, χαρίζοντας τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ (75′ Άκπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα), Σφιντέρσκι

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέρσμαν, Γκαρντάβσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (89′ Λώλης), Περέα (80′ Μορέιρα), Κόντε (90’+1′ Μιλτιτσεάνου).


Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης