Football Talk

Άιντραχτ- Φενέρμπαχτσε 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στη Φρανκφούρτη με μοιραίο Πέλκα! (video)

Άιντραχτ- Φενέρμπαχτσε 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στη Φρανκφούρτη με μοιραίο Πέλκα! (video)
Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Άιντραχτ και Φενέρμπαχτσε έληξε ισόπαλη με 1-1 μετά τα γκολ των Οζίλ και Λάμερς. Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, αφού έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα!
Σχετικά Άρθρα

Οι δύο προσεχείς αντίπαλοι του Ολυμπιακού τέθηκαν αντιμέτωποι στο «Ντόιτσε Μπανκ Παρκ» στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League με το σκορ να μένει ισόπαλο στο 1-1, μετά τα γκολ των Οζίλ και Λάμερς και ένα… δραματικό φινάλε με μοιραίο τον Δημήτρη Πέλκα. Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν να επικρατήσουν επί της Αντβέρπ και να βάλουν… πλώρη πρωτιάς, κάνοντας το 2-1 στα τελευταία λεπτά με γκολ του Ρέαμπτσιουκ!

Η Φενέρμπαχτσε άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας η οποία ξεκίνησε από τον Μεσούτ Οζίλ και το δοκάρι του Γιαντάς. Στη συνέχεια η άμυνα της Άιντραχτ δεν μπόρεσε να απομακρύνει τον κίνδυνο, ο Τραπ δεν μπλόκαρε με σιγουριά το πλασέ του Ρόσι και ο Οζίλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ωστόσο οι «Αετοί» κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους, ήταν εκείνοι που κράτησαν τη μπάλα περισσότερο στα πόδια τους και με το πρώτο ουσιαστικό σουτ που επιχείρησαν, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης! Λίγο πριν την ανάπαυλα (41’) ο Κόστιτς μοίρασε στον Λάμερς, ο οποίος χωρίς να λαθέψει έκανε το 1-1.

Μετά το δεκαπεντάλεπτο της ανάπαυλας, η Άιντραχτ εμφανίστηκε αποφασισμένη να… κλέψει τελικά το τρίποντο μέσα στην έδρα της. Η αρχή για να συμβεί αυτό έγινε με ένα σουτ του Λάμερς στο 60ο λεπτό, το οποίο μετά από έλεγχο του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι ευκαιρίες διπλασιάστηκαν στο 75ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Κόστιτς, που επιχείρησε το σουτ από πλεονεκτική θέση. Ο Μπαγιντίρ ήταν σε ετοιμότητα και η φάση δεν προχώρησε περαιτέρω.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90’+1’), ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για τη Φενέρμπαχτσε, δίνοντας τη δυνατότητα στον Δημήτρη Πέλκα να κάνει το 2-1 για την ομάδα του από τα 11 βήματα. Εκείνος αστόχησε με τον Μπερίσα να ακολουθεί τη φάση και να σκοράρει στο 90’+3’. Ακόμη, ένας έλεγχος του VAR, όμως, ακύρωσε το γκολ και άφησε τις δύο ομάδες με τον βαθμό της ισοπαλίας.



Οι εντεκάδες των ομάδων:

Άιντραχτ: Τραπ, Ντα Κόστα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Ντουρμ, Καμάντα, Σο, Γιάκιτς, Κόστιτς, Μπορέ (72' Χάουγκε), Λάμερς.

Φενέρμπαχτσε: Μπαγιντίρ, Αζίζ, Κιμ, Σάλαϊ, Σαμουέλ, Γιαντάς (77' Μέγιερ), Γκουστάβο, Καντιόγλου (77' Κουμουσκάγια), Ρόσι, Βαλέντσια (76' Μπερίσα), Οζίλ (76' Πέλκας)

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης