eSports & Games

Η Sony λανσάρισε το πρώτο hardware revision του PlayStation 5

Η Sony λανσάρισε το πρώτο hardware revision του PlayStation 5

Ελαφρύτερο, με νέα βίδα για τη βάση στήριξης

Σχετικά Άρθρα

Δίχως να φέρει το θέμα στα φώτα της δημοσιότητας, η Sony κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο PlayStation 5 και η αρχή έγινε από την αγορά της Αυστραλίας. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το νέο harware revision έχει διαφορετικής μορφής serial number, είναι πιο ελαφρύ και έρχεται με νέα βίδα για τη βάση στήριξής του. Πλέον η βίδα μπορεί να ρυθμιστεί με το χέρι και δεν απαιτείται η χρήση κατσαβιδιού.

Προφανώς έχουν αλλάξει και άλλα τμήματα της κονσόλας, γι' αυτό και το νέο μοντέλο είναι κατά 300 γραμμάρια πιο ελαφρύ σε σχέση με τον προκάτοχό του. Για την ώρα η Sony δεν έχει γνωστοποιήσει τι έχει τροποποιηθεί στο εσωτερικό του συστήματος. Επίσης ο σειριακός αριθμός του είναι CFI-1102A, που αντικαθιστά τη σειρά CFI-1000. Λέγεται πως αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί τόσο στην έκδοση του PlayStation 5 με Blu-ray, όσο και σε εκείνη που διαθέτει μονάχα δίσκο SSD, όμως για την ώρα μόνο η πρώτη έχει δει τα ράφια των καταστημάτων. Οι παραπάνω κινήσεις αποτελούν μέρος της συνήθους τακτικής των κατασκευαστών κονσολών, που ανά διαστήματα τροποποιούν τις συσκευές τους, όταν πέφτει η τιμή κάποιων εξαρτημάτων ή όταν είναι πιο εύκολη η απόκτησή τους.

To PlayStation 5 λανσαρίστηκε στην Ελλάδα στις 19 Νοεμβρίου 2021 σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, Disc Based και Digital. Η πρώτη με τιμή €499 και η δεύτερη €399. Η εποχή που διάλεξε η ιαπωνική εταιρεία- όπως και η Microsoft- να φέρει στην αγορά το νέο της σύστημα δεν ήταν η πλέον ενδεδειγμένη από πολλές απόψεις, με την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών να μαστίζεται από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ σοβαρά προβλήματα στην εφοδιαστική της αλυσίδα, τη στιγμή που η ζήτηση εκ μέρους του κοινού για το PlayStation 5 ήταν τεράστια σε σχέση με τη διαθεσιμότητά του.

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την είσοδο του PlayStation 5 στην αγορά, η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται, οι προπαραγγελίες έχουν ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και έχουν εξαλειφθεί οι πολύμηνες καθυστερήσεις στις παραδόσεις εκ μέρους των καταστημάτων λιανικής.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης